چین با صرف رقمی بیش از ۴۰‌میلیارد دلار برای برگزاری مراسم المپیک، بیش از هر میزبان دیگری در تاریخ برگزاری بازی‌ها هزینه کرده است.

این رقم شامل ساخت ورزشگاه‌های جدید، پروژه‌های زیر ساختی و مبارزه با آلودگی هوای شهر پکن بوده است. در هر کشور دیگری چنین هزینه‌ای می‌توانست با اعتراض عمومی روبه‌رو شود، اما در چین چندان بحث بر انگیز نبوده است. در کشوری که رسانه‌ها محدود هستند، بسیاری از مردم از رقمی که خرج شده اطلاعی ندارند. این در حالی است که بر اساس آمار بانک جهانی در سال ۲۰۰۵ بیش از ۱۳۵‌میلیون نفر در این کشور با روزی ۲۵/۱دلار زندگی می‌کردند.

به گفته کمیته سازماندهی پکن، تاکنون ۱۲‌میلیارد یوان (۹/۱میلیارد دلار) صرف ساخت ۱۲ ورزشگاه جدید و بازسازی ورزشگاه‌های دیگر شده است. بیشتر این هزینه‌ها با حمایت مالی دولت و بخش‌های خصوصی ساخته شده است.

مقامات شهر پکن نیمی از این پول را برای ساخت ورزشگاه اصلی بازی‌ها که آشیانه پرنده نام دارد، هزینه کرده‌اند و باقی ورزشگاه‌ها را مجمعی از بخش‌های خصوصی ساخته‌اند. مقامات پایتخت چین تخمین زده‌اند که رقمی معادل ۱/۲‌میلیارد دلار برای هزینه‌های اجرایی از جمله پذیرایی از میهمانان و برگزاری جشن افتتاحیه صرف خواهد شد.

کمیته بین‌المللی المپیک بخشی از این بودجه را که از محل حق پخش تلویزیونی و حامیان مالی به دست می‌آورد، به برگزارکنندگان پرداخت می‌کند.

به گفته کمیته سازماندهی پکن، تاکنون بیش از ۲۰‌میلیارد دلار برای کاهش آلودگی‌های زیست محیطی پکن خرج شده است.

میلیاردها دلار نیز برای پروژه‌های زیر ساختی از جمله ساخت ترمینالی جدید در فرودگاه پکن و چندین خط مترو در این شهر خرج شده است.

به گفته خبرگزاری شینهوا، با این مخارج، هزینه برگزاری بازی‌های پکن بیش از ۴۲‌میلیارد دلار خواهد بود. این در حالی است که هزینه برگزاری دوره قبل که در آتن برگزار شد، فقط ۱۶‌میلیارد دلار بوده است.