اعتراض فدراسیون پزشکی به تصمیم ستاد تدارکاتی

علیمرادی: اعزام جداگانه تنها چهار پزشک آن‌هم در قالب دو گروه برای کاروانی که به غیر از همراهان فقط ۵۵ ورزشکار دارد اصلا منطقی نیست خبرگزاری مهر- تصمیم ستاد تدارکاتی بازی‌های المپیک ۲۰۰۸ پکن مبنی بر اعزام تیم دو نفره پزشکی به محل برگزاری این رقابت‌ها، واکنش تهدیدآمیز رییس فدراسیون پزشکی ورزشی را به دنبال داشته است.

بر اساس تصمیم ستاد تدارکاتی بازی‌های المپیک ۲۰۰۸ پکن محمد رازی و فرزاد شارکی (پزشک) به همراه علی فرهادی و حمید رضا یاوری (فیزیوتراپ) تیم پزشکی کاروان ورزشی اعزامی‌به دهکده المپیک چین را تشکیل می‌دهند.

طبق برنامه اعلام شده از سوی ستاد تدارکاتی بازی‌های المپیک، محمد رازی و علی فرهادی در نیمه نخست مسابقات و در قالب تیم پزشکی کاروان ورزشی ایران در پکن مستقر می‌شوند و سپس جای خود را به شارکی و یاوری می‌دهند.

این درحالی است که کرم‌ا... علیمرادی رییس فدراسیون پزشکی ورزشی، رییس کمیسیون پزشکی کمیته ملی المپیک و رییس ستاد پزشکی بازی‌های المپیک پکن ضمن مخالفت شدید با این تصمیم، آن را مانع از خدمات‌رسانی به موقع و مفید پزشکان اعزامی‌عنوان کرد.

علیمرادی در این خصوص گفت: «اعزام جداگانه تنها چهار پزشک آن‌هم در قالب دو گروه برای کاروانی که به غیر از همراهان، فقط ۵۵ ورزشکار دارد اصلا منطقی نیست.»

در جریان مسابقات المپیک ۲۰۰۴ آتن که ایران دارای ۳۶ نماینده بود، یک تیم پزشکی ۲ نفره متشکل از محمد رازی و علی فرهادی (فیزیوتراپ) کاروان ورزشی ایران را همراهی می‌کردند والان در حالی‌که تعداد المپیکی‌ها بیشتر شده است، هیچ تغییری در تعداد اعضای گروه پزشکی ایجاد نشده است.

رییس فدراسیون پزشکی ورزشی ضمن اشاره به این مطلب ادامه داد: «سایر کشورهای شرکت کننده در المپیک چین برای هر یک از تیم‌های اعزامی‌خود، یک پزشک و فیزیوتراپ در نظر گرفته اند وما باید با ۲ نفر به یک کاروان که شامل ورزشکاران و همراهان می‌شود، خدمات لازم را ارائه دهیم.»

وی افزود: «رشته‌های بسکتبال، دوومیدانی، کشتی و وزنه برداری به دلیل تعداد زیاد ورزشکارانشان یا احتمال زیاد آسیب‌دیدگی در حین مسابقه هر کدام به یک تیم پزشکی اختصاصی نیاز دارند. حتی بدون درنظرداشتن این موارد هم حداقل ۴ پزشک و فیزیوتراپ و حداکثر ۸ پزشک و فیزیوتراپ باید به طورهمزمان در دهکده المپیک و در کنار ورزشکاران مستقر باشند.»

رییس ستاد پزشکی بازی‌های المپیک پکن درحالی نسبت به افزایش تعداد پزشکان و فیزیوتراپ‌های متخصص اعزامی‌به پکن تاکید دارد که سرپرست کاروان اعزامی‌به این پیکارها هیچ دلیلی برای انجام این کار نمی‌بیند.

نصرا... سجادی که پیش از این نیز مسوولیت سرپرستی کاروان‌های اعزامی‌به مسابقات المپیک را بر عهده داشته است، نیز گفت: «مسابقات المپیک با رقابت‌های جهانی و آسیایی فرق می‌کند. برای برگزاری دیدارهای المپیک درمانگاه‌های مجهزی در محل برگزاری بازی‌ها تعبیه شده است. ضمن اینکه چینی‌ها ۲۳ بیمارستان خارج از دهکده المپیک برای سرویس‌دهی به ورزشکاران تمام کشورهای شرکت‌کننده درنظر گرفته‌اند که آدرس تمام آنها در اختیار کمیته ملی المپیک قرار داده شده است. هرچند که در صورت هرگونه نیاز، خود چینی‌ها برای انتقال فرد مصدوم یا نیازمند به بیمارستان اقدام می‌کنند.»

سرپرست کاروان ورزشی اعزامی‌به پیکارهای المپیک با تاکید بر اینکه تجربه نشان می‌دهد تعداد پزشکان در نظر گرفته شده برای همراهی ورزشکاران اعزامی ‌کفایت می‌کند، خاطرنشان کرد: «ظرفیت همراهان محدود است و از سویی دیگر کارت زیادی برای ارائه به آنها نداریم. اصلا یکی از کارت‌های همراه به نام خود رییس فدراسیون پزشکی ورزشی صادر شده است بنابراین وی می‌تواند به عنوان پزشک در کنار کاروان باشد. هر چند که قول می‌دهم هیچ مشکلی از این بابت ورزشکاران ما را تهدید

نکند.»

البته کرم‌ا... علیمرادی که مخالف این قضیه است، مدعی است که برای گسترش گروه پزشکی اعزامی ‌هیچ مانع قانونی وجود ندارد: «من که اواسط مسابقات به پکن می‌روم اما برای رویدادی به عظمت مسابقات المپیک، کمبود سهمیه و کارت همراهان یک بهانه است. البته محدودیت‌هایی وجود دارد اما به این شدت نیست. روزانه ۶ نفر می‌توانند در دهکده المپیک تردد داشته باشند با این شرط که پیش از ساعت ۹ شب دهکده را ترک کنند و در هتل‌های داخل شهر پکن مستقر شوند.»

در هر صورت تعداد پزشکان و فیزیوتراپ‌های اعزامی‌به پیکارهای المپیک ۲۰۰۸ پکن توسط مسوولان ستاد تدارکاتی بازی‌های المپیک ۲۰۰۸ پکن به تصویب رسیده است و از قرار معلوم کم وزیاد هم نمی‌شود.

رییس کمیسیون پزشکی کمیته ملی المپیک به صورت کتبی محمد علی آبادی و کیومرث‌هاشمی‌(رییس و معاون سازمان تربیت بدنی) و رضا قراخانلو (رییس کمیته ملی المپیک) را در جریان مشکلات کمیتی تیم پزشکی ویژه المپیک قرار داده است اما این اطلاع‌رسانی هم نتیجه‌ای در تصمیمات اتخاذ شده نگذاشته است. همین امر باعث شده وی از حالا اعلام کند که هیچ گونه مسوولیتی نسبت به عواقب ناخوشایند احتمالی در این زمینه برعهده نخواهد گرفت.

«رییس کمیته ملی المپیک به قدری از تصمیم تصویب شده در این کمیته مطمئن است که در پاسخ به پیگیری‌های فدراسیون پزشکی ورزشی گفته حاضر است قول کتبی بدهد که هیچ مشکلی پیش نمی‌آید، با این حال روسای تمام فدراسیون‌ها و ورزشکاران اعزامی‌به پکن بدانند که با وجود یک پزشک و یک فیزیوتراپ نباید انتظار خدمات بالایی داشته باشند. البته ما تمام تلاش خود را برای عملکرد مفید انجام می‌دهیم اما آنچه مسلم است اینکه خدماتمان در حد نیروهایی است که در اختیار داریم.»