کفاشیان: می‌خواهیم سیاست‌گذار و ناظر باشیم

گروه ورزش - نشست سالانه مجمع سازمان لیگ فدراسیون فوتبال برگزار شد. ‌در این جلسه که ساعت ۱۰ صبح در سالن همایش آکادمی ملی المپیک برگزار شد، درباره مسائل مختلف مربوط به باشگاه‌ها بحث و تبادل نظر شد.

کفاشیان رییس فدراسیون فوتبال هم در سخنانی با تبریک صعود تیم ملی فوتبال ساحلی به رقابت‌های جام جهانی گفت:‌ ما به این مساله اقرار داریم که تدارک درخور شان این تیم را نداشته‌ایم، اما با برنامه‌ریزی‌های لازم این تیم نیز جایگاهی همانند جایگاه تیم ملی فوتسال در رقابت‌های جهانی پیدا خواهد کرد.

وی با تشکر از هیات‌های استان‌ها گفت:‌ باید برخی از وظایف فدراسیون فوتبال به هیات‌ها تفویض شود. ما در حال طراحی تشکیلاتی هستیم که با تفویض کردن اختیارات کار فدراسیون را از کار اجرایی به سمت کار مدیریتی و نظارتی ببریم. فدراسیون باید به سمتی برود که سیاست‌گذار، ‌ارزیاب و ناظر باشد.

وی بدون اینکه به اختلاف کمیته انضباطی و کمیته داوران اشاره کند، گفت: یکی از مشکلاتی که ما در فدراسیون داریم و در چند وقت اخیر در رسانه‌ها هم مطرح شده و باعث رنجش خاطر بسیاری از اهالی فوتبال شده، مسائلی است که در کمیته‌ها رخ می‌دهد. روزی که به فدراسیون فوتبال آمدیم، اعلام کردیم که باید آیین‌نامه‌ها مشخص شود، اما متاسفانه در بعضی از کمیته‌ها چیزهایی که ظاهرا ربطی به آن کمیته ندارد، مطرح می‌شود.

کفاشیان بدون این که به نام کمیته انضباطی اشاره کند، گفت: باید حرمت افراد حفظ شود. ممکن است در دادگاهی پرونده شخص مهمی مورد بررسی قرار گیرد، اما به دلیل حرمت آن فرد مسائل مطرح نمی‌شود. برای ما آبروی افراد بسیار مهم است و نباید پس از اعلام حکمی آن حکم را در بوق و کرنا کنیم. اگر کسی در فدراسیون بخواهد با آبروی افراد بازی کند، ما خودمان برخورد می‌کنیم و آن را طرد خواهیم کرد، این تذکر و اخطاری بسیار جدی است.

رییس فدراسیون فوتبال به امکانات سخت‌افزاری باشگاه اشاره کرد و گفت: باشگاه‌ها برای خریدن چند بازیکن میلیاردها تومان هزینه می‌کنند اما برای ساختن استادیوم به مدیران بالادستی خود فشار نمی‌آورند. ما باید به دنبال تقویت امکانات باشگاه‌ها باشیم و قصدمان این است که با قوی‌ کردن بنیه مالی خود بتوانیم به باشگاه‌ها کمک کنیم. این را هم می‌دانیم که باشگاه‌ها شدیدا تحت فشار هستند؛ بنابراین خود را موظف می‌دانیم که به آنها کمک کنیم.

در پایان هم غلامرضا بهروان به عنوان بازرس هیات رییسه توضیحاتی را درباره فعالیت‌های سازمان لیگ در دوره گذشته ارائه داد. پس از صحبت‌های «بهروان» قرار بود که انتخابات هیات‌ رییسه سازمان لیگ برگزار شود که به دلیل تذکر کاظم اولیایی انتخابات برگزار نشد.

اولیایی با اشاره به تاکید فدراسیون برای تصحیح آیین‌نامه گفت: زمانی می‌توانیم انتخابات را برگزار کنیم که آیین‌نامه اصلاح شده به تصویب مجمع رسیده باشد و بر اساس آن آیین‌نامه جدید انتخابات برگزار شود. این در شرایطی است که هنوز قبل از اصلاح اساسنامه قصد برگزاری انتخابات را داریم.

پس از تذکر «اولیایی»، کفاشیان هم تذکر مدیرعامل باشگاه پاس همدان را پذیرفت و اعلام کرد که سازمان لیگ تا ۲۰ خرداد آیین‌نامه اصلاح شده را برای اعضای مجمع ارسال می‌کند و اعضای مجمع هم نظرات خود را تا پایان خرداد به فدراسیون ارسال می‌کنند تا در یکی از روزهای پایانی تیر ضمن تصحیح آیین‌نامه جدید انتخابات هم برگزار شود.

از نکات حاشیه‌ای این جلسه می‌توان به غیبت مدیران باشگاه‌های استقلال اهواز، ذوب‌آهن، راه‌آهن و سایپا اشاره کرد.

در بخش دیگری از این نشست، عزیز محمدی، رییس سازمان لیگ با اشاره به شروع رقابت‌های نقل و انتقالات فصل گذشته گفت: در سال گذشته ۴۱۳ قرارداد بازیکنان به ثبت رسید و ۱۰۳ قرارداد مربی و اعضای کادر فنی نیز به ثبت رسید.

وی افزود: تا پایان رقابت‌های لیگ ۳۱۶ بازی انجام خواهد گرفت که ۲۸۸ بازی آن برگزار شده است. در این تعداد بازی‌ها ۱۰۳ بازی مساوی شده و ۱۸۵ بازی نیز به سود یکی از طرفین به پایان رسیده است. در این بازی ۶۴۱ گل به ثمر رسیده که میانگین دو، سه گل در هر بازی به ثمر رسیده است.

وی درباره برنامه جام حذفی گفت: نظر ما این است که تا ۲۰ خرداد رقابت‌های جام حذفی برگزار شود که این مساله البته به این بستگی دارد که برنامه جام حذفی تداخلی با بازی‌های ملی نداشته باشد.

محمدی درباره اسپانسر مالی برای تبلیغات محیطی ورزشگاه‌ها گفت: در سال گذشته و پیش از انتخابات فدراسیون فوتبال با شرکت سبز قرارداد بسته شد که با انجام انتخابات این قرارداد لغو شد و با شرکت شصتا قرارداد ۴‌میلیارد تومانی امضا کردیم که متاسفانه به تعهدات عمل نشد. پس از آن با صندوق حمایت پیشکسوتان و قهرمانان قراردادی ۳‌میلیاردی بستیم که تا به حال یک‌میلیارد و۶۵۰‌میلیون تومان آن وصول شده و بر اساس فرمولی که وجود دارد، این پول در میان باشگاه‌ها و هیات‌ها تقسیم شده و تا پایان شهریور که یک‌میلیارد و ۳۵۰‌میلیون تومان باقی آن وصول می‌شود، توسط همان فرمول در اختیار هیات‌ها و باشگاه‌ها قرار می‌گیرد.

محمدی درباره حضور نمایندگان کنفدراسیون فوتبال آسیا در ایران برای امتیازدهی به تیم‌های ایرانی برای حضور در رقابت‌های لیگ آسیا گفت: در ابتدا این نمایندگان از باشگاه‌های‌ پیکان، صبا باتری، راه‌آهن،‌ ذوب‌آهن و سایپا دیدار کردند و پس از آن جلساتی را هم برگزار کردند و بر اسا‌س آن ده فاکتوری که مدنظر آنها بود، ما در سه فاکتور امتیاز کامل گرفتیم و در رابطه با باشگاه‌ها، استاندارد فنی، میانگین تماشاگران، بازی‌های ملی، تجارت، رسانه و استادیوم به ترتیب در امتیازهای ۸۵، ۷۰، ۵۵، ۶۵، ۵، ۶۰ و ۴۸‌درصد کسب کردیم که روی هم رفته امتیازمان به ۲۹۶ امتیاز رسید که اگر می‌خواستیم به همین امتیاز اکتفا کنیم، تنها می‌توانستیم دو نماینده در لیگ قهرمانان آسیا داشته باشیم، اما پس از آن که دو نماینده ژاپنی به ایران آمدند، از ما چهار مدرک خواستند که ما این مدارک را که شامل ثبت شرکت‌ها، تراز مالی باشگاه‌ها، تراز مالی سازمان لیگ و میانگین تماشاگران بود را برای آنها فرستادیم.

محمدی افزود: ‌مدارک موجود را به همراه ثبت شرکت سازمان لیگ که به نام موسسه سازمان لیگ ثبت شده در روز دهم اردیبهشت برای AFC ارسال کردیم که روز دوم مه ایمیلی از آنها دریافت شد که آنها این مدارک را اعلام وصول کردند. امیدواریم که بتوانیم با افزایش امتیازهای‌مان سه نماینده را در رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا داشته باشیم و پیش‌بینی‌مان این است که به ۳۵۰ امتیاز هم برسیم.