گزارشی درباره شایعات مربوط به عدم تیمداری فولاد مبارکه
سپاهان ایستاده میمیرد
«ساکت زحمت خودش را برای تیم فوتبال سپاهان کشیده است و البته در حد توان انرژی گذاشته است. شاید بهتر باشد شخص دیگری به جای وی بیاید تا بتواند برنامههای باشگاه را بیش از گذشته جلو ببرد.»
نادرخجسته
«ساکت زحمت خودش را برای تیم فوتبال سپاهان کشیده است و البته در حد توان انرژی گذاشته است. شاید بهتر باشد شخص دیگری به جای وی بیاید تا بتواند برنامههای باشگاه را بیش از گذشته جلو ببرد.»
این گفتههای یکی از مسوولان ارشد باشگاه سپاهان بود که در یک محفل خصوصی به دوستان خود میگفت.شاید بتوان مدعی بود از همان روز بساط خداحافظی یک مدیر قدیمی در ورزش اصفهان چیده شد و حال اینکه چه کسی قرار است جایگزین محمدرضا ساکت شود، هنوز نکته مبهم این ماجرا است.
باشگاه سپاهان اصفهان یکی از باشگاههای قدیمی و ریشهدار فوتبال است که از سال ۱۳۳۲ فعالیت خود را با نامهای شاهین اصفهان و سیمان سپاهان آغاز کرد و در نهایت با تغییر عنوان به نام فولاد مبارکه سپاهان از سال ۷۹ به صورت گسترده، نوع جدیدی از فعالیت را در حوزه اقتصاد و ورزش آغاز کرد. این باشگاه در طول مدت فعالیت خود؛ علیالخصوص در دهه گذشته توانست موفقیتهای بسیار زیادی را در رشتههای مختلف ورزشی به دست آورد.
بدل شدن تیم فوتبال این باشگاه به یکی از اضلاع مثلث قدرت؛ نه در سالهای دور که به واسطه روی کار آمدن مدیری از جنس فوتبال محقق شد. ساکت هرچند در طول دوران حضورش، اشتباهاتی را به عنوان کارنامه منفی به یادگار گذاشت، اما نمیتوان منکر این موضوع شد که سپاهان به واسطه حضور نیروهایی اینچنینی، باشگاه بزرگ فولاد مبارکه شد. نیروهایی نظیر مهدی تاج که حالا نایب رییس اول فدراسیون فوتبال است و محمدرضا ساکت. سپاهان حتی با حضور ستارگانی اکثرا بومی، سال گذشته عنوان نایب قهرمانی آسیا را از آن خود کرد و نماینده آسیا در رقابتهای باشگاههای جهان بود، اتفاقی که تیمهای پرادعای استقلال و پرسپولیس از رسیدن به آن عاجز بودند.
موضوعی که این روزها بیش از گذشته در بورس اخبار رسانهای سپاهان قرار دارد، احتمال کنار رفتن کادر فعلی مدیریت باشگاه و جایگزین شدن نیروهای جدید است. هر چند رییس جدید هیاتمدیره باشگاه در گفت و گوهای خود از ساکت حمایت و تاکید کرده است که مدیرعامل فعلی نتایج خوبی برای باشگاه سپاهان کسب کرده است و دلیلی برای برکناری وی وجود ندارد، اما با این وجود شایعاتی مبنیبر برکناری مدیرعامل باشگاه سپاهان در رسانهها به گوش میرسد.
وقتی این موضوع جدیتر به نظر میرسد که سابقه اختلاف نظر؛ حتی میان ریاست جدید هیاتمدیره و مدیرعامل موردعلاقهاش در جریان انتخاب سرمربی میتوانست شرایط باشگاه را به سمت حاشیهای خاص بکشاند. زمانی که لوکابوناچیچ از تیم سپاهان به الوصل امارات رفت؛ آن هم در کوران مسابقات لیگ برتر؛ آوردن سرمربی جدید برای سپاهان اختلاف نظر در میان مدیران را علنی کرد. شنیده میشد ساکت تمایل زیادی به حضور لورانت آلمانی داشت؛ ولی با اصرار یکی از مسوولان بلند پایه باشگاه ویرا به عنوان سرمربی این تیم انتخاب میشود.البته ناکامیهای سپاهان را تنها نمیتوان در اختلافات بین مدیران این تیم جست و جو کرد، چرا که برخی اتفاقات خارج از زمین سبز نیز شرایط را برای ادامه مسیر مشخص شده از سوی باشگاه دشوار کرد. برای مثال به این قضیه نیز میتوان به اتفاقاتی که در حاشیه دیدار پایانی نیم فصل بین پرسپولیس و سپاهان در اصفهان رخ داد و باعث نابینا شدن یکی از سربازان نیروی انتظامی شد، اشاره کرد و حتی میتوان از آن به عنوان انفجار بزرگ در سپاهان نام برد. آن روزها با حکم کمیته انضباطی سپاهان قدرتمند با کسر ۵ امتیاز به ردههای پایینتر سقوط کرد و البته برای سه ماه از بازی در مقابل تماشاگرانش محروم شد. هرچند این حکم در نهایت با پیگیریهای محمدرضا ساکت به بازی درخانه بدون تماشاگر و بازگشت دو امتیاز به حساب طلاییپوشان خلاصه شد!
فشردگی رقابتهای لیگ برتر، همزمانی بازیهای جام حذفی و لیگ برتر و حضور در رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا. باور کردنی نیست اگر عنوان شود یک تیم در طول یک هفته در هر سه جام بازی برگزار میکند. سپاهانیها اما امسال با این شرایط توانستد در جام حذفی خود را به ۴ تیم برتر رقابتها برسانند و در لیگ برتر هم صدرنشین باشند. قطعا بدون اغراق نیست اگر طبیعی قلمداد کنیم ضعف این تیم را در رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا. اصفهانیهای زردپوش با دو شکست در مقابل نماینده سوریه و همچنین شکست دیگر در مقابل کروفچی ازبکستان، از صعود به مرحله بعد رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا محروم شدند.
اما خبری دیگر که شاید در صورت تائید نهاییاش به عنوان یک اتفاق تلخ در فوتبال ایران نامگذاری شود، فروش امتیاز باشگاه فولادمبارکه اصفهان و خداحافظی همیشگی این باشگاه بزرگ است. بر اساس اخبار غیررسمی با خرید ۲۰درصد از سهام کارخانه فولاد توسط یک تاجر و همچنین واگذاری قسمت اعظمی از سهام این کارخانه به یک نهاد، احتمال تغییرات در هیاتمدیره باشگاه سپاهان نیز زیاد میشود. از آنجا که هزینههای میلیاردی باشگاهداری برای برخی مدیران صنعتی راهحل مناسبی برای تبلیغات به شمار نمیرود، احتمال عدم فعالیت سپاهان در موضوع ورزش قهرمانی میرود.
مدیرعامل باشگاه سپاهان به زودی استعفا میدهد. محمدرضا ساکت قصد دارد تا در پایان رقابتهای لیگ برتر و جام حذفی از سمت خود کنارهگیری کند. این خبر را یکی از نزدیکان مدیرعامل بیان کرده و البته تاکید هم دارد که ساکت برای اینکه به اختلافات بیشتر با هیاتمدیره باشگاه و همچنین مدیرکارخانه برنخورد تصمیم گرفته که در پایان لیگ برتر و جام حذفی کارخود را دراین باشگاه به اتمام برساند.
به نظر میرسد تغییرات اساسی در فولاد سپاهان از مدیرعامل باشگاه آغاز خواهد شد. کنارهگیری سپاهان شاید اولین نشانه پایان زندگی یک قهرمان باشد. شاید اظهارنظر مربی برزیلی این تیم بهترین عنوان برای گزارشی باشد از اتمام حضور یک باشگاه بزرگ در ایران: سپاهان ایستاده میمیرد!
ارسال نظر