رقیبان تیم ملی فوتبال ایران در مسیر جام جهانی روسیه مشخص شدند
فرار از گروه مرگ
گروه ورزش: سرانجام روز موعود فرا رسید و قرعهکشی مرحله نهایی مسابقات انتخابی جام جهانی ۲۰۱۸روسیه در منطقه آسیا در مالزی برگزار شد. تقریبا همه هواداران جدی فوتبال در ایران از ماهها پیش انتظار فرا رسیدن چنین روزی را میکشیدند؛ روزی که تیم ملی کشورمان چهره مهمترین رقبایش در مسیر صعود به جام جهانی را میشناخت. از خیلی قبلتر مشخص شده بود تیم کشورمان در کنار استرالیا در سید اول قرار گرفته و این یعنی آنکه همگروهی ما با کانگوروها عملا غیرممکن است. با این حال باید منتظر ظهر سهشنبه مینشستیم تا ببینیم از بین کره و ژاپن، ازبکستان و عربستان، قطر و عراق، چین و امارات و البته سوریه و تایلند کدام تیمها رقیب یوزپلنگهای ایرانی میشدند.
گروه ورزش: سرانجام روز موعود فرا رسید و قرعهکشی مرحله نهایی مسابقات انتخابی جام جهانی ۲۰۱۸روسیه در منطقه آسیا در مالزی برگزار شد. تقریبا همه هواداران جدی فوتبال در ایران از ماهها پیش انتظار فرا رسیدن چنین روزی را میکشیدند؛ روزی که تیم ملی کشورمان چهره مهمترین رقبایش در مسیر صعود به جام جهانی را میشناخت. از خیلی قبلتر مشخص شده بود تیم کشورمان در کنار استرالیا در سید اول قرار گرفته و این یعنی آنکه همگروهی ما با کانگوروها عملا غیرممکن است. با این حال باید منتظر ظهر سهشنبه مینشستیم تا ببینیم از بین کره و ژاپن، ازبکستان و عربستان، قطر و عراق، چین و امارات و البته سوریه و تایلند کدام تیمها رقیب یوزپلنگهای ایرانی میشدند. این ۱۰تیم در ۵سید قرار گرفته بودند و از هر سید باید یک تیم همگروه ایران میشد. شاید بسیاری از نگاهها به گلدانی دوخته شده بود که عربستان و ازبکستان در آن قرار داشتند. خیلی از اهالی فن و نیز مردم کشورمان نگران آن بودند که با همگروهی احتمالی ایران و عربستان، تنشهای سیاسی موجود بین دو کشور روی مسابقات مقدماتی جام جهانی سایه بیندازد و هزینه گزافی به تیم کیروش تحمیل کند، اما خوشبختانه بازی گوی و گلدانها، هم در این سید و هم در دیگر سیدها با فوتبال ایران مهربان بود. ما دیروز در گروهی قرار گرفتیم که هرگز «نمیتوانیم» از آن راضی نباشیم!
ایران با کره، ازبکستان، قطر، چین و سوریه همگروه شد
قرعه مهربان!
نه سخت است، نه سیاسی
با پایان مراسم قرعهکشی مسابقات مقدماتی جام جهانی، مشخص شد تیم ملی کشورمان در گروه اول این بازیها در کنار ۵تیم ازبکستان، قطر، چین، سوریه و کرهجنوبی قرار گرفته است. اگر نگاهی به ترکیب تیمهای گروه دوم بیندازیم، در خواهیم یافت که گروه ما گروه «زندگی» و گروه دیگر گروه «مرگ» است. در گروه دوم تیمهای استرالیا، تایلند، عراق، امارات، عربستان و ژاپن کنار هم قرار گرفتند. گذشته از اینکه تیمهایی مثل عراق و امارات در دوران خوبی به سر میبرند و میتوانستند لقمههایی گلوگیرتر از چین و قطر برای ما باشند، باید به این نکته هم توجه کنیم که عدم همگروهی با عربستان حجم تنشها را به حداقل کاهش داده و باعث شده مسابقات مقدماتی جام جهانی، صرفا رویدادی «ورزشی» باقی بماند.
تنها احتمال رویارویی با عربستان
از هر یک این دو گروه ۶ تیمی، دو تیم بهطور مستقیم راهی جام جهانی خواهند شد. تیمهای سوم نیز دو بازی پلیآف رفت و برگشت برابر هم برگزار خواهند کرد که برنده مجموع دو مسابقه، راهی پلیآف قارهای میشود. در حال حاضر تنها احتمال رویارویی ایران و عربستان در این مسابقات آن است که هر دو تیم در گروه خودشان روی پله سوم بایستند و پلیآف آسیا را برگزار کنند؛ اتفاقی که مسلما باب میل ما، آنها و فیفا نخواهد بود!
سعودیها به تهران میآیند؟
عربستان، تیمی که دوستش نداشتیم و نداریم، در گروهی دشوار قرار گرفته که امیدهای صعودش به جام جهانی را کمرنگ میکند. مطمئنا استرالیا و ژاپن شانسهای اصلی صعود از گروه دوم هستند و البته امارات هم در مقطعی فوقالعاده از فوتبال ملیاش به سر میبرد که میتواند باعث دردسر عربستان شود. بدشانسی دیگر سعودیها هم این است که با عراق همگروه شدهاند؛ کشوری که در مسابقات دور قبلی مقدماتی، تهران را بهعنوان میزبان مسابقاتش معرفی کرده بود. حالا اگر عراق کماکان روی این موضع پافشاری کند و بخواهد که در تهران از تیمهای حریف میزبانی کند، عربستانیها دچار مشکل بزرگی خواهند شد. آنها در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا به هر دری زدند که به تهران نیایند و موفق هم شدند، اما این بار به جای کنفدراسیون فوتبال آسیا که کاملا توصیهپذیر است، طرف حسابشان خود فیفا خواهد بود و اگر عراق روی بازی در تهران مصر باشد، عربستانیها حسابی گرفتار خواهند شد!
قبلا از این گروه صعود کردهایم!
از جمله محاسن گروه ایران در مسابقات پیش رو، شباهت بسیار زیاد آن به گروهی است که چهار سال پیش در همین چارچوب نصیب تیم کشورمان شد. در آن زمان در هر گروه به جای ۶تیم، ۵تیم حاضر بودند و تیم کشورمان با کره، ازبکستان، قطر و لبنان همگروه بود. ما ۴سال پیش بعد از رقابت فشرده با سایر رقبا، در نهایت کره جنوبی را در اولسان بردیم و بالاتر از ازبکستان بهطور مستقیم راهی جام جهانی برزیل شدیم. حالا با سه تیم از آن چهار تیم دوباره همگروه شدهایم. همچنین به جای لبنان، چین در گروه ایران قرار گرفته و سوریه هم بهعنوان تیم ششم به گروه افزوده شده است. به عبارت دیگر ما قبلا از این گروه صعود کردهایم و همین مساله از نظر تجربی، فکری و روحی میتواند کمک حال تیم ملی کشورمان باشد.
واکنش کیروش
سرمربی تیم ملی کشورمان که از نزدیک شاهد برگزاری مراسم قرعهکشی بود، بارها مورد توجه کارگردان تلویزیونی قرار گرفت و تصویرش به نمایش درآمد. کارلوس کیروش بعد از پایان مراسم نیز در مورد قرعه ایران حرف زد و در جمع خبرنگاران گفت: «به نظرم قدرت در دو گروه توزیع شده است و نسبتا شرایط برابر است. به نظرم نباید تیمهایی مثل سوریه و قطر را دست کم گرفت و باید روی قدرت آنها حساب کرد. همه تیمهای گروه ما قدرتمند هستند، ولی ما قبلا با کره و قطر بازی کردهایم و فکر میکنم که آمادگی خوبی برای این رقابتها داریم.» در روزهای اخیر بحثهای زیادی در مورد احتمال جدایی کیروش از تیم کشورمان در گرفته بود که این موضوع در مالزی هم مورد سوال خبرنگاران قرار گرفت. کیروش در این مورد گفت: «الان زمان مناسبی برای صحبت کردن در این باره نیست. امیدوارم که در آینده شاهد اتفاقات خوبی برای فوتبال ایران باشیم.»
شروع با قطر، صعود با سوریه
مطابق برنامه از پیش اعلام شده، تیم ملی کشورمان بازیهای آغازین و پایانیاش در این مسابقات را در ورزشگاه آزادی برگزار میکند که اتفاق خوب و خوشایندی است. حالا و با انجام قرعهکشی روشن شده تیم کشورمان در بازی اول به مصاف قطر میرود و در بازی پایانی رو درروی سوریه میایستد.
برنامه کامل مسابقات:
۱۱ شهریور ۹۵:ایران - قطر
۱۶ شهریور ۹۵:چین - ایران
۱۵ مهر ۹۵:ازبکستان - ایران
۲۰ مهر ۹۵:ایران - کره جنوبی
۲۵ آبان ۹۵:سوریه - ایران
۳ فروردین ۹۶:قطر - ایران
۸ فروردین ۹۶:ایران - چین
۲۳ خرداد ۹۶:ایران - ازبکستان
۹ شهریور ۹۶:کره جنوبی - ایران
۱۴ شهریور ۹۶:ایران - سوریه
ارسال نظر