یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام



«بورس» روی مدار نزولی
دیروز، شاخص کل بورس تهران با افت ۲۳۰ واحدی در ۶۴ هزار و ۶۵۲ واحد متوقف شد. افت قیمت نفت و دیگر کالاها و همچنین روند رو به افول اقتصاد جهانی، موج نزولی شاخص بورس سایر کشورها را در روزهای گذشته به دنبال داشته است. روز گذشته شاخص سهام شانگهای، افت ۸/ ۸ درصدی (بیشترین افت روزانه از سال ۲۰۰۷) را به ثبت رساند. بر این اساس، بدبینی‌های موجود نسبت به روند آتی اقتصاد جهانی اثرات خود را در بورس تهران نیز گذاشته است. با این حال، ریزش‌های اخیر قیمت سهام در بورس تهران باعث شده تا حدودی قیمت‌های سهام برای خرید جذاب باشند، همچنین، رفع تحریم ‌های بین‌المللی به‌عنوان یک عامل حمایتی قدرتمند از قیمت سهام محسوب می‌شود. بر این اساس، در جدال این عوامل بار دیگر انتظار حرکت کم نوسان در کانال فعلی وجود دارد (مطابق آنچه هفته‌های اخیر مشاهده شد).

بازار ارز



رکوردزنی یورو با تضعیف اقتصاد جهانی
دیروز، هر دلار آمریکا با رشد ۵ تومانی به قیمت ۳۳۶۰ تومان معامله شد. در این شرایط، ادامه روند نزولی قیمت نفت و دیگر کالاها در روزهای اخیر نگرانی‌هایی را از سمت عرضه به وجود آورده است (کاهش ورود ارز به داخل). با شیوع این نگرانی‌ها در بازار ارز ثبات قیمت دلار در سطح ۳۳۶۰ تومانی رقم خورد. با این حال، ادامه رشد قیمت می‌تواند عرضه از سوی صرافی بانک‌ها را مطابق هفته‌های اخیر افزایش دهد. با وجود رشد اندک قیمت دلار، یورو در بازار آزاد با رشد ۷۰ تومانی به قیمت ۳۹۰۰ تومان معامله شد(بیشترین قیمت در سال ۹۴)، همچنین نرخ یورو مبادله‌ای نیز با رشد ۳۰‌تومانی به قیمت ۳۴۳۰ تومان رسید. به این ترتیب، رشد ارزش یورو در بازارهای جهانی به بیشترین مقدار خود در ۵/ ۶ ماه اخیر، در بازار داخل نیز منعکس شده است.


بازار سکه



کاهش هیجانات در بازار سکه
دیروز، هر سکه طرح جدید با افت ۱۰ هزار تومانی به قیمت ۹۳۳ هزار تومان معامله شد. خوش‌بینی‌های به وجود آمده برای رشد قیمت اونس طلا، موجب شیوع هیجانات در بازار سکه شد. این موضوع جهش قیمتی و همچنین حباب سکه (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) تا بیش از ۲۱ هزار تومان را در روز یکشنبه رقم زد. در این میان، روند کاهشی قیمت اونس در روز گذشته از شدت هیجانات در بازار سکه کاست (افت ۷ هزار تومانی حباب سکه). به این ترتیب، رشد قیمتی دلار نیز نتوانست مانع از افت قیمت سکه شود. در این شرایط، ثبات نسبی قیمت دلار در روزهای آتی محتمل‌ترین حالت است. از سوی دیگر، با وجود افت اندک قیمت اونس، نگرانی‌های موجود در اقتصاد جهانی و همچنین افت شاخص دلار احتمال کاهش قیمت اونس را کم می‌کند.

بازار طلای جهانی



درجا زدن طلا در فضای مثبت
دیروز ساعت ۱۶، اونس طلا به قیمت ۱۱۵۴ دلار معامله می‌شد که نزدیک به بالاترین قیمت‌ها در ۷ هفته گذشته بود. با ادامه نگرانی‌ها از وضعیت چین، روز دوشنبه شاخص سهام چین سقوط کرد (۸/ ۸ درصد). این نگرانی‌ها در بورس‌های آمریکا و اروپا نیز منعکس شد و شاخص‌های اصلی بازار سهام آمریکا بیشترین افت هفتگی از ۲۰۱۱ را تجربه کردند. افزایش فرار سرمایه از چین، ازسویی منجر به سقوط ارزش ارزهای اقتصادهای نوظهور مانند استرالیا شد (بیشترین تجارت با چین را دارند) و از طرف دیگر تقاضا برای ارزهای امن تر را افزایش داد. بر این اساس، دوشنبه یورو و ین رکوردهایی را در برابر دلار ثبت کردند. با این حال، افت شاخص دلار منجر به بالا رفتن قیمت طلا نشد به این معنی که هنوز کارشناسان نسبت به پتانسیل طلا برای جهش قیمتی تردید دارند.


بازار اوراق مسکن



کاهش سطح تعادلی «تسه»ها
دیروز، اوراق تسهیلات مسکن اسفند ۹۲ (تسه۹۲۱۲) با رشد ۳/ ۰ درصدی به قیمت ۷۱ هزار و ۳۸۰ تومان معامله شدند. در مرداد، حرکت طولانی مدت قیمت اوراق در کانال ۷۲ هزار تومانی را شاهد بودیم. انتظار افزایش تقاضای «تسه»ها با توجه به تحریک تقاضای مسکن در فصل تابستان (مطابق روند تاریخی) وجود داشت. اما، رکود حاکم بر بازار انتظارات را برای جهش قیمتی و همچنین تقاضای مسکن در ماه پایانی تابستان نیز کاهش داده است. این موضوع اثرات خود را بر معاملات «تسه»ها نیز گذاشته است و شاهد معامله «تسه»ها برای سومین روز متوالی در کانال ۷۱ هزار تومانی هستیم. با وجود کاهش انتظارات برای جهش قیمتی در «تسه»ها، کاهش نرخ سود وام مسکن با کاهش قیمت اوراق به‌عنوان یک عامل بنیادی از قیمت‌ها حمایت می‌کند. در این شرایط، ثبات نسبی «تسه»ها در روزهای آتی نیز محتمل ترین حالت است.

بازار نفت



سقوط نفت با سیگنال کاهش تقاضا
دیروز ساعت ۱۶، هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۹۵/ ۳۸ دلار معامله می‌شد. پس از لمس کانال ۳۰ دلاری در هفته گذشته، نفت در معاملات دیروز به‌طور کامل سطح ۴۰ دلاری را واگذار کرد که رکوردی تازه از مارس ۲۰۰۹ است. کارشناسان گلدمن‌ساکس قیمت‌های تا مرز ۳۰ دلار را نیز پیش‌بینی کرده بودند که ناشی از نگرانی در مورد عرضه بود که هم اکنون در سایه نگرانی از کاهش تقاضای چین در حال تحقق است. کارشناسان ضعف اقتصادی این کشور را عوامل سقوط شدید سهام چین می‌دانند که بر وضعیت نگران‌کننده اقتصاد این کشور و چشم انداز اقتصاد جهانی (افت شدید شاخص بازارهای سهام آمریکا و اروپا) تاکید می‌کند. در این میان، افت شاخص دلار نیز نتوانست از قیمت نفت حمایت کند که نشان‌دهنده تاثیر بیشتر عوامل بنیادین نسبت به عوامل بازاری در این بازار است.