یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند. بازار سهام



جابه‌جایی‌ رکوردها به کمک لیدرهای سابق
طی معاملات روز گذشته، شاخص کل بورس تهران در ادامه رکوردهای سال ۹۴، جهش قابل توجه ۲۰۹۹ واحدی (معادل ۱۹/۳ درصد) را به ثبت رساند که از بهمن سال ۹۱ این رشد روزانه بی‌سابقه بود. در معاملات دیروز دو نکته قابل توجه است؛ نخست صف‌های خریدی است که احتمال تداوم رشدهای قابل توجه روزهای پیش رو را به شدت افزایش می‌دهد. با این حال، دومین مساله‌ای که در معاملات به چشم می‌خورد پایین بودن تعداد معاملات است که نشان از انجام معاملات سنگین (با حجم بالا) دارد. از سوی دیگر، باوجود رشد ۲/۳ درصدی شاخص کل، شاخص کل هم وزن (اثرگذاری یکسان همه نمادها در محاسبه این شاخص) فقط ۱/۲ درصد رشد داشته است؛ این موضوع تاکیدی است بر اقبال معامله‌گران به گروه‌های بزرگ (نظیر پتروشیمی ها، فلزی‌ها و خودرویی ها) که لیدرهای اصلی بازار سرمایه محسوب می‌شوند.

بازار ارز



هیجانات کنترل شده در بازار ارز
دیروز، بازار ارز در فضایی هیجانی معاملات خود را آغاز کرد؛ به‌طوری که در ابتدای معاملات قیمت دلار به ۳۲۰۰ تومان نیز رسید، اما در ادامه مسیر خود را تغییر داد. به این ترتیب، در پایان با کاهش ۶۰ تومانی به قیمت ۳ هزار و ۲۷۰ تومان معامله شد. این موضوع نشان می‌دهد هیجان در بازار ارز کنترل شده بود. علت اصلی این امر مربوط می‌شود به کنترل‌های پیشین بانک مرکزی در اواخر سال ۹۳ که اجازه نداده بود دلار نسبت به عوامل روانی، فراواکنشی داشته باشد. مطابق اظهارات کارشناسان، بازار ارز با آرامش بیشتری به مذاکرات هسته‌‌ای واکنش نشان داد. بر این اساس تا زمانی که بانک مرکزی به منظور تک نرخی شدن ارز اقدامی انجام ندهد نمی‌توان انتظار افت شدید قیمت‌ها را داشت که احتمالا نیاز به زمان بیشتری (نهایی شدن توافق هسته‌ای) دارد.


بازار سکه



توجه سکه به اونس طلا
روز گذشته، هر سکه طرح جدید با رشد ملایم ۲ هزار تومانی به قیمت ۹۴۰ هزار تومان معامله شد. این در حالی بود که در اوایل معاملات، سکه همگام با دلار کاهش قیمت را تجربه کرد و به حدود ۹۱۵ هزار تومان نیز رسیده بود. در ادامه اما، فروکش نسبی هیجانات در بازار ارز سبب شد معامله‌گران به اونس طلا توجه بیشتری نشان دهند. به این ترتیب، همانطور که اشاره شده بود رشد قیمت طلای جهانی نسبت به روز سه‌شنبه سبب افزایش قیمت سکه شد. از سوی دیگر، آمار اشتغالزایی آمریکا نیز که در زمان تعطیلی بازارهای جهانی (جمعه) منتشر شد هنوز اثر مثبت خود را بر قیمت اونس طلا نگذاشته است. بنابراین، بخشی از رشد قیمت سکه را نیز می‌توان به انتظار برای رشد قیمت اونس پس از بازگشایی بازار جهانی در روز دوشنبه نسبت داد.

بازار طلای جهانی



خبری مثبت برای فلز زرد
اونس طلا که در روزهای پایانی سال ۹۳ به قیمت‌های کمتر از ۱۱۵۰ دلار نیز رسیده بود، طی یکی، دو هفته اخیر زیان خود را جبران کرد و پنج‌شنبه به قیمت ۱۲۰۲ دلار معامله شد (جمعه نیز به علت تعطیلی «جمعه خوب» معاملاتی در این بازار صورت نگرفت). پیش از شروع سال، بازار در انتظار نشست فدرال رزرو بود که برخلاف انتظار بازار (مبنی بر افزایش نرخ بهره پیش از ماه ژوئن)، مقامات این بانک سریع ترین زمان ممکن جهت افزایش نرخ بهره را سپتامبر اعلام کردند. این موضوع، سبب کاهش ارزش دلار آمریکا به‌عنوان مهم ترین رقیب فلز زرد شد. در این رابطه، میزان اشتغال‌زایی آمریکا در ماه مارس نیز کمتر از حد انتظار گزارش شد که محرکی دیگر برای طلا ارزیابی می‌شود (۱۲۶ هزار شغل جدید ایجاد شد، در حالی که انتظار کارشناسان ۲۴۶ هزار شغل بود).

بازار اوراق مسکن



آغاز هفته منفی «تسه»ها
روز گذشته، اوراق تسهیلات مسکن اسفند ۹۲ (تسه۹۲۱۲) با افت ۷/۲ درصدی به قیمت ۷۵ هزار و ۳۳۱ تومان معامله شدند. به این ترتیب، اوراق مزبور در حال افزایش فاصله خود با سطح ۸۰ هزار تومانی که اواخر سال ۹۳ محدوده مناسبی بود هستند. در واقع، با توجه به بیانیه لوزان احتمال رسیدن به توافق نهایی هسته‌ای افزایش یافته است؛ بر این اساس، امیدواری بیشتری درخصوص کاهش نرخ بهره بانکی ایجاد شده است. این موضوع می‌تواند نرخ بهره انتظاری برای دریافت تسهیلات مسکن کاهش دهد که افت اخیر قیمت «تسه»ها را نیز توجیه می‌کند. از سوی دیگر، گشایش‌های هسته‌ای نیز احتمال افزایش سقف تسهیلات مسکن را تقویت می‌کند؛ با این حال، همان‌طور که بارها اشاره شده است اظهارات مقامات رسمی نشان می‌دهد «تسه»های فعلی از هرگونه تغییرات در تسهیلات مسکن مبری هستند.


بازار نفت



جدال عوامل مثبت و منفی در بازار نفت
نفت خام آمریکا که در اواخر سال ۹۳ به سطوح پایین کانال ۴۰ دلاری نزدیک شده بود، طی یکی، دو هفته اخیر تغییر مسیر داد (۱۴/۴۹ دلار بر بشکه). در آن زمان تداوم افزایش موجودی نفت، رشد شاخص دلار آمریکا و خوش بینی به مذاکرات هسته‌ای کشورمان موجب کاهش قیمت‌ها شده بود. در این میان اما، به تعویق افتادن افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو باعث افت شاخص دلار آمریکا شد که به رشد قیمت نفت کمک کرد؛ آمار نامناسب اشتغالزایی آمریکا در ماه مارس احتمالا این موضوع را تشدید می‌کند. در این میان، درگیری عربستان با نیروهای حوثی در یمن نیز افزایش قیمت نفت را تسهیل کرد. از سوی دیگر، تفاهم سیاسی کشورمان با اعضای ۱+۵ احتمال افزایش صادرات ایران را افزایش می‌دهد (تقویت مازاد عرضه) که جدال عوامل مزبور سبب ثبات نسبی قیمت‌ها در این بازار شده است.