یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند. بازار سهام

دومین روز مثبت اما ضعیف در شهریور
دیروز شاخص کل بورس با رشد 150 واحدی (معادل 21/0 درصد) برای دومین بار از ابتدای شهریورماه، مثبت شد. این در شرایطی بود که همچنان حجم و ارزش معاملات پایین است؛ بنابراین عدم پویایی بازار احتمال تداوم روزهای مثبت را کاهش می‌دهد. مهم‌‌ترین عوامل در مثبت شدن شاخص کل طی معاملات روز گذشته را می‌توان شروع خروج برخی نمادهای بزرگ از بنگاه داری عنوان کرد. در این میان می‌توان به فروش بلوک سرمایه‌گذاری غدیر توسط بانک صادرات اشاره کرد که به‌عنوان نخستین بانک در زمینه فروش دارایی‌های خود اقدام کرده است همچنین وزیر صنعت از فروش 2هزارو200 میلیارد تومان از اموال دو خودروساز بزرگ کشور با نمادهای «خودرو» و «خساپا» خبر داد که این امر جهت سرمایه‌گذاری برای تولید بیشتر انجام شده است و سهامداران نیز واکنش مناسبی به این عملکرد نشان دادند.



بازار ارز

نوسان دلار در محدوده جدید
طی معاملات روز گذشته، هر دلار آمریکا با رشد 15 تومانی همراه و به قیمت 3 هزار و 175 تومان معامله شد. معامله‌گران بازار، افزایش تقاضای دلار را علت اصلی این رشد قیمت عنوان می‌کنند که سبب شده است دلار محدوده حرکتی خود را به 3200-3150 تومان تغییر دهد. افزایش بیشتر واردات نسبت به صادرات، طی 5 ماه ابتدایی سال 93، گواهی بر تقویت سمت تقاضا محسوب می‌شود. با این حال، مسوولان در بانک مرکزی کشور عنوان کرده‌اند شرایط برای یکسان‌سازی نرخ ارز فراهم است و منتظر نتایج مذاکرات هسته‌ای هستند. این امر نشان می‌دهد میزان منابع موجود در اختیار بانک مرکزی کافی است و تنها نگرانی موجود، تداوم تقویت منابع است که نیازمند تعیین تکلیف وضعیت بین‌المللی است. بنابراین انتظار نمی‌رود قیمت دلار بتواند جهش‌های شدیدی را در شرایط فعلی تجربه کند.



بازار سکه

ثبات نسبی سکه
دیروز هر سکه طرح جدید با هزار تومان افزایش به قیمت 944 هزار تومان معامله شد. این در شرایطی بود که دلار 15 تومان افزایش قیمت را تجربه کرده بود، اما افت طلای جهانی در بازارهای آسیا و لندن، اجازه رشد بیش از اندازه را به سکه نداد. بر این اساس، همان‌طور که «دنیای اقتصاد» اشاره کرده بود، رسیدن سکه به کف حمایتی 940 هزار تومانی و رفتار نامعین دلار و طلای جهانی، به نوعی ثبات قیمتی در بازار سکه را ایجاد کرده است. در این شرایط، برای دلار تغییرات شدید قیمت انتظار نمی‌رود و عدم واکنش بازار به قیمت دلار نیز مربوط به این نوسانات مقطعی است. از سوی دیگر، طلای جهانی در کشمکش میان عوامل ژئوپلیتیک و آمار اقتصادی آمریکا سرگردان است؛ برآیند این عوامل، ثبات نسبی قیمت سکه را در پی داشته است.



بازار طلای جهانی

فشار دلار بر طلای جهانی
دیروز طلای جهانی مسیر کاهشی خود را ادامه داد و در لحظه تنظیم این گزارش به قیمت 1264 دلار بر هر اونس معامله می‌شد. مطابق پیش‌بینی کارشناسان رفتار رقیب طلا، یعنی شاخص دلار آمریکا، تعیین‌کننده مسیر اونس خواهد بود. در این شرایط، تداوم درگیری‌ها در اوکراین به رغم اعلام آتش‌بس باعث شد بازارهای سهام اروپا تضعیف شود. این عامل ژئوپلیتیک که در گذشته منجر به رشد قیمت طلا می‌شد، اکنون با توجه به آثاری که روی اقتصاد اروپا دارد، موجب تضعیف یورو و در نتیجه بهبود شاخص دلار آمریکا (رقیب بازار طلا) شده است. از سوی دیگر، گزارش‌ها حاکی از افت 4/2 درصدی واردات چین برای دومین ماه متوالی است که تقاضای فیزیکی از سوی بزرگ‌ترین کشور مصرف‌کننده شمش را تضعیف می‌کند. بنابراین افت قیمت طلا طبیعی به نظر می‌رسد.



بازار اوراق مسکن

افت و خیز «تسه»ها زیر ۱۰۰ هزار تومان
دیروز اوراق تسهیلات مسکن فروردین 1392 (تسه9201) با رشد 8/2 درصدی مواجه و به قیمت 95 هزار و 377 تومان معامله شدند. به این ترتیب، بازدهی آنها از ابتدای سال به 1/51 درصد رسید. این در حالی بود که این اوراق، دو روز ابتدایی هفته را منفی آغاز کردند و دیروز بار دیگر مثبت شدند. این روند نوسانی که در محدوده 90 تا 100 هزار تومان انجام می‌شود نشان از رضایت نسبی متقاضیان و عرضه‌کنندگان در این شرایط دارد. در حالی که مسوولان فرابورس تلاش‌هایی را جهت تقویت عرضه این اوراق انجام داده‌اند، اما مازاد تقاضا به قدری بوده است که اجازه افت شدید قیمت را به «تسه»ها نمی‌دهد. بنابراین پیش‌بینی می‌شود در این روزها نیز اوراق مزبور در محدوده 100-90 هزار تومانی حرکت کنند.


بازار نفت

تشدید نگرانی‌ها از تقاضای نفت
دیروز نفت خام آمریکا به قیمت 7/92 دلار بر هر بشکه معامله شد. در پایان هفته گذشته، آمار نامطلوب اشتغال‌زایی آمریکا، نخستین مصرف‌کننده انرژی دنیا، سبب افت قیمت نفت شد؛ این در حالی بود که روز گذشته نیز آمار مربوط به کاهش 4/2 درصدی واردات چین، دومین کشور مصرف‌کننده نفت خام، نگرانی‌ها درخصوص کاهش تقاضای جهانی نفت را تشدید کرد. این امر باعث شد قیمت نفت کاهش یابد؛ به‌طوری که نفت برنت به زیر 100 دلار رسید که این امر برای نخستین بار طی 14 ماه گذشته رخ داده است. در حالی ترس از کاهش تقاضای نفت وجود دارد که سمت عرضه کاملا قدرتمند است. در این میان می‌توان به صادرات 720 هزار بشکه در روز لیبی اشاره کرد که نسبت به دو ماه گذشته (جولای) 320 هزار بشکه افزایش یافته است.