مجموع واردات نفت خام مشتریان آسیایی از ایران در ماه ژوئن (۱۱ خرداد-۹ تیر) در مقایسه با یک سال قبل بیش از ۱۳ درصد افزایش یافت.

رویترز با استناد به آمار دولتی و داده‌های مربوط به رهگیری نفتکش‌ها گزارش داد: میزان واردات نفت خام چین، هند، ژاپن و کره جنوبی از ایران، جمعا بالغ بر یک میلیون و ۱۷۰ هزار بشکه در روز در ماه میلادی گذشته بوده که بیش از ۱۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. رویترز افزود: ایران علاقه‌مند است سهم خود را از بازار نفت که در نتیجه تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا کاهش یافته بود، به سطح پیش از تحریم‌ها (۲۰۱۱) رسانده و در حدود ۵/ ۲ میلیون بشکه در روز حفظ کند.

به موجب توافقی که در ۱۴ ژوئیه (۲۳ تیرماه) در وین حاصل شد، تحریم‌های آمریکا، سازمان ملل و اتحادیه اروپا در ازای افزایش همکاری‌های هسته‌ای ایران با جامعه جهانی لغو خواهد شد. رویترز اضافه کرد: جمهوری اسلامی از قبل طرح‌های خود را برای بازسازی و احیای صنایع اصلی و مناسبات تجاری آماده کرده است و هفته گذشته اعلام کرد که قصد دارد ارزش پروژه‌های نفت و گاز با شرکای خارجی را تا سال ۲۰۲۰ به ۱۸۵ میلیارد دلار افزایش دهد.

بر‌اساس گزارش رویترز، میزان صادرات نفت خام ایران پس از آغاز اجرای مفاد توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۶، ممکن است بین۳۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد. این گزارش می‌افزاید: در حال حاضر بالغ بر ۲ میلیون بشکه نفت خام که ماه‌ها در نفتکش‌های غول‌پیکر ایران ذخیره شده بود،‌ اکنون در راه مقاصد آسیایی‌ است.

کاهش ۵۱ درصدی واردات نفت ژاپن از ایران در ژوئن ۲۰۱۵

واردات نفت ژاپن از ایران در ژوئن ۲۰۱۵ با کاهش ۵۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شد و به ۹۸ هزار بشکه در روز رسید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، وزارت اقتصاد و تجارت ژاپن در جدیدترین گزارش خود از کاهش ۵۱ درصدی واردات نفت این کشور از ایران در ژوئن ۲۰۱۵ خبر داد. بر اساس آمارهای این وزارتخانه، خرید نفت ژاپن از ایران در ماه ژوئن ۲۰۱۵ به ۹۸ هزار بشکه در روز رسید. این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۵۱ درصدی داشته است. واردات نفت ژاپن از ایران در ژوئن سال گذشته میلادی ۱۹۹ هزار بشکه در روز اعلام شده بود. واردات نفت این کشور جنوب شرق آسیا از ایران در ژوئن امسال نسبت به ماه قبل از آن نیز با افت ۵۳ درصدی روبه‌رو‌ شده است. ایران در ماه مه ‌امسال ۲۰۸ هزار بشکه در روز نفت به ژاپن صادر کرده بود.

کل واردات نفت ژاپن در ژوئن ۲۰۱۵ با افت ۵/ ۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. ایران در این ماه ۲/ ۳ درصد نفت مورد نیاز ژاپن را تامین کرده است. واردات نفت ژاپن از عربستان در ژوئن امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸ درصد و عمان ۷۸ درصد کاهش داشته است. اما واردات نفت از کویت ۱۲ درصد، قطر ۱۲ درصد و امارات ۲۴ درصد رشد داشته است.