اشتیاق اروپاییان برای خرید نفت ایران
گروه ترجمه: در شرایطی که مذاکرات هستهای ایران با گروه ۱+۵ ادامه دارد، سه کشور اروپایی ایتالیا، اسپانیا و یونان برای از سرگیری خرید نفت ایران اعلام آمادگی کردهاند. به گزارش بلومبرگ، پالایشگاه نفت ساراس ایتالیا اعلام کرده است درصورت لغو تحریمهای تهران، نفت خام ایران را خریداری خواهد کرد و پالایشگاه نفت سپسای اسپانیا نیز گفته است«قطعا» خرید نفت ایران را مورد بررسی قرار خواهد داد. هلنیک پترولیوم،بزرگ ترین پالایشگاه نفتی یونان، هم معتقد است بازگشت ایران به بازار جهانی نفت به نفع پالایشگاهها خواهد بود.
گروه ترجمه: در شرایطی که مذاکرات هستهای ایران با گروه ۱+۵ ادامه دارد، سه کشور اروپایی ایتالیا، اسپانیا و یونان برای از سرگیری خرید نفت ایران اعلام آمادگی کردهاند. به گزارش بلومبرگ، پالایشگاه نفت ساراس ایتالیا اعلام کرده است درصورت لغو تحریمهای تهران، نفت خام ایران را خریداری خواهد کرد و پالایشگاه نفت سپسای اسپانیا نیز گفته است«قطعا» خرید نفت ایران را مورد بررسی قرار خواهد داد. هلنیک پترولیوم،بزرگ ترین پالایشگاه نفتی یونان، هم معتقد است بازگشت ایران به بازار جهانی نفت به نفع پالایشگاهها خواهد بود. موتور اویل هلاس، دیگر شرکت نفتی یونانی، نیز در یادداشتی که بهصورت ایمیل منتشر کرده، آورده است:«به محض اینکه نفت ایران به بازارهای جهانی عرضه شود، ما دوباره خرید نفت از این کشور را آغاز میکنیم. موتور اویل همواره مشتاق نفت ایران بوده است.» براساس آمار منتشر شده توسط آژانس بینالمللی انرژی، تا زمان وضع تحریمهای نفتی علیه ایران در سال ۲۰۱۲، سه کشور ایتالیا، اسپانیا و یونان اصلی ترین خریداران اروپایی نفت ایران بودهاند.
این سه کشور در سال ۲۰۱۱ در مجموع روزانه ۴۵۶ هزار بشکه نفت از ایران وارد کردند که ۷۸ درصد از کل صادرات نفت ایران به اروپا محسوب میشود. احسان الحق، کارشناس ارشد کیبیسی پروسس تکنولوژی، میگوید: بازگشت نفت ایران به بازارهای جهانی به نفع پالایشگاهها خواهد بود. با وضع تحریمهای نفتی علیه ایران، پالایشگاهها مجبور شدند به جای نفت ایران، نفت گران روسیه را خریداری کنند. در دسترس قرار گرفتن نفت خام ایران رقابت درمیان تولیدکنندگان نفت ترش سنگین را در منطقه افزایش میدهد و موجب کاهش قیمت ها میشود. الحق میگوید: «درصورت بازگشت نفت ایران به بازارهای جهانی، این احتمال به وجود میآید که پالایشگاهها، نفت ترش را ارزانتر از قیمتی که شرکت نفتی اورال روسیه عرضه میکند، تهیه کنند. این مساله به نفع همه پالایشگاههای حوزه مدیترانه است.» این در شرایطی است که بازگشت نفت ایران به بازارهای جهانی احتمالا با تاخیر بیشتری مواجه خواهد شد، زیرا ایران و گروه ۱+۵ تا تاریخ ۹ ژوئیه به توافق نرسیدند و درصورت حصول توافق، کنگره آمریکا برای بررسی آن ۶۰ روز وقت خواهد خواست.
ارسال نظر