ارزشمندی ایران برای شرکتهای نفتی بینالمللی
مذاکرات هستهای ایران به روزهای پایانی خود نزدیک میشود و یک توافق موفقیتآمیز به معنی بازگشت نفت ایران به بازار جهانی خواهد بود. به گزارش «ایسنا» نشریه کریستین ساینس مانیتور درباره لغو تحریمهای ایران پس از توافق هستهای و تاثیر آن روی صادرات نفت ایران مینویسد: این توافق میتواند فرصتهای جدیدی را برای ایران ایجاد کند که نه تنها مقادیر زیادی نفت ذخیره شده را به فروش برساند و تولید خود را در برخی میادین افزایش دهد، بلکه شرکتهای نفتی بینالمللی را برای توسعه برخی میادین جدید به ایران بکشاند.
مذاکرات هستهای ایران به روزهای پایانی خود نزدیک میشود و یک توافق موفقیتآمیز به معنی بازگشت نفت ایران به بازار جهانی خواهد بود. به گزارش «ایسنا» نشریه کریستین ساینس مانیتور درباره لغو تحریمهای ایران پس از توافق هستهای و تاثیر آن روی صادرات نفت ایران مینویسد: این توافق میتواند فرصتهای جدیدی را برای ایران ایجاد کند که نه تنها مقادیر زیادی نفت ذخیره شده را به فروش برساند و تولید خود را در برخی میادین افزایش دهد، بلکه شرکتهای نفتی بینالمللی را برای توسعه برخی میادین جدید به ایران بکشاند. براساس این گزارش ایران منابعی در اختیار دارد که شرکتهای نفتی به دنبال آن هستند. ایران به دلیل نبود سرمایهگذاری و اشتباه در برآورد سرمایه نتوانسته تولید نفت و گاز خود را به شکل قابل توجهی افزایش دهد. اداره اطلاعات انرژی آمریکا میگوید: حدود نیمی از تولید نفت ایران از میادینی که بیش از ۷۰ سال عمر دارند تامین میشود؛ اما در صورت لغو تحریمها چه خواهد شد؟
استقبال اروپاییها برای حضور در بازار نفت ایران
با توجه به مزیتهایی که در بخش نفت و صنایع پتروشیمی داریم کشورهای اروپایی از سرمایهگذاری در بازار ایران استقبال میکنند. احمد کیمیاییاسدی در گفتوگو با « ایسنا»، اظهار کرد: به نظر میرسد بعد از رفع تحریمها بتوانیم با شیب ملایم و در بازه زمانی مشخص به سهم قبلی خودمان در بازار نفت دست پیدا کنیم. این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران افزود: به دلیل مزیتی که در بازار نفت و همچنین حوزه پتروشیمی و گاز داریم بهنظر میرسد سرعت پیشرفت این بخشها برای صادرات نسبت به سایر صنایع بیشتر باشد و سرمایهگذاران خارجی علاقه بیشتری برای سرمایهگذاری در این صنایع داشته باشند. وی تصریح کرد: بازار نفت ما با توجه به موقعیتی که دارد، میتواند گاز کشورهای آسیای میانه را به کشورهای اروپایی ترانزیت کند و بهطور کلی توافق هستهای میتواند زمینه این اقدام را تسهیل کند و ایران به عنوان کشوری که پیش از این صادرات نفت انجام میداده است صادرات خود را از سر بگیرد. کیمیاییاسدی با اشاره به نقش عربستان در دوران پساتحریم نسبت به افزایش سهم ایران در بازار نفت، گفت: موضع عربستان و اوپک را نمیتوان کاملا در یک راستا قرار داد. عربستان تمایلی به افزایش سهم ایران در بازار نفت ندارد و تاکنون سنگاندازیهایی از سوی این کشور صورت گرفته است.
ارسال نظر