گلدمن ساکس: صعود نفت موقتی است
بازار نفت در فاز تصحیح - ۱۹ فروردین ۹۴
دنیای اقتصاد: نفت روز گذشته بعد از رشد حدود ۶ درصدی که در روز دوشنبه تجربه کرد، در فاز تصحیح قرار گرفت. به گزارش دنیای اقتصاد، روز گذشته تا لحظه تنظیم این گزارش(ساعت ۱۵ به وقت تهران) نفت خام آمریکا با ۵۹ سنت کاهش به ۵۵/ ۵۱ دلار در هر بشکه رسید. هر بشکه نفت برنت نیز با افت ۴۹ سنتی به قیمت ۷/ ۵۷ دلار به فروش رسید. این در حالی است که تا پایان معاملات اولین روز کاری هفته میلادی جاری (حدود ساعت ۲ بامداد روز سهشنبه به وقت تهران) هر دو شاخص نفت رشد قابل توجهی داشتند. رشد حدود ۶ درصدی قیمت نفت در این روز تحت تاثیر کاهش ارزش دلار و بالا بردن قیمت نفت در بازار آسیا توسط عربستان رخ داد.
دنیای اقتصاد: نفت روز گذشته بعد از رشد حدود ۶ درصدی که در روز دوشنبه تجربه کرد، در فاز تصحیح قرار گرفت. به گزارش دنیای اقتصاد، روز گذشته تا لحظه تنظیم این گزارش(ساعت ۱۵ به وقت تهران) نفت خام آمریکا با ۵۹ سنت کاهش به ۵۵/ ۵۱ دلار در هر بشکه رسید. هر بشکه نفت برنت نیز با افت ۴۹ سنتی به قیمت ۷/ ۵۷ دلار به فروش رسید. این در حالی است که تا پایان معاملات اولین روز کاری هفته میلادی جاری (حدود ساعت ۲ بامداد روز سهشنبه به وقت تهران) هر دو شاخص نفت رشد قابل توجهی داشتند. رشد حدود ۶ درصدی قیمت نفت در این روز تحت تاثیر کاهش ارزش دلار و بالا بردن قیمت نفت در بازار آسیا توسط عربستان رخ داد. در عین حال بر اساس آخرین بهروزرسانی سایت رسمی سازمان کشورهای صادرکننده نفت، بهای سبد نفتی اوپک نیز روز دوشنبه رشد کرد و به ۲/ ۵۳ دلار بر بشکه رسید.
چندی است که روند نزولی قیمت نفت تحت تاثیر درگیریهای یمن و کاهش ارزش دلار متوقف شده است. در واقع این کالا از اواخر ماه فوریه روند نزولی خود را آغاز کرده بود؛ اما با تشدید درگیریهای یمن و آغاز حملات عربستان به خاک این کشور این روند متوقف شد و قیمت نفت افزایش یافت. هرچند که تولید نفت یمن به اندازهای نیست که تغییری در میزان آن بتواند در قیمتهای جهانی اثر گذار باشد. اما این کشور در جوار تنگه استراتژیک باب المندب قرار گرفته که یکی از شاهراههای مهم صادرات نفت در جهان به شمار میرود. در واقع بر اساس آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا، این تنگه در سال ۲۰۱۳ با عبور روزانه ۸/ ۳ میلیون بشکه نفت بعد از تنگه هرمز، تنگه مالاکا و کانال سوئز مهمترین مسیر آبی عبور نفت در جهان به شمار میرود و طبیعتا مادامی که تنشهای این منطقه کمرنگ نشود، قیمت نفت در سطحی بالاتر از آنچه که باید قرار میگیرد.
از سویی طی دو هفته اخیر شاخص دلار با افت مواجه شد؛ چراکه در آخرین نشست فدرال رزرو مشخص شد که نرخ بهره حداقل تا ماه مارس در این کشور کاهش نمییابد. از سویی آمار اشتغالزایی این کشور که چند روز پیش منتشر شد کمتر از انتظارات بود که این خود موجب افت بیشتر ارزش دلار در روز دوشنبه شد. اما روز گذشته این شاخص بیش از نیم درصد رشد کرد که بر کاهش روز گذشته قیمت نفت اثر گذار بود.
تداوم نفت ارزان
اما در این بین بانک بینالمللی گلدمن ساکس در جدیدترین گزارش خود اعلام کرده است که نفت طی ماههای آینده همچنان در سطح پایینی قرار خواهد داشت. بر اساس بررسی «دنیای اقتصاد» گلدمن ساکس در این گزارش اعلام کرده است: پرسشی که طی چند هفته اخیر ذهن فعالان بازار و تحلیلگران حوزه نفت را به خود مشغول کرده، این است که آیا افزایشهای قیمت نفت طی چند هفته اخیر ادامه خواهد یافت؟ پاسخ موسسه گلدمن ساکس به پرسش مطرح شده این است که نباید برای رکورد روز دوشنبه قیمت نفت که بالاترین سطح طی هفت هفته اخیر را رقم زد، هیجانزده شد. تحلیلگران موسسه مالی و بانکداری گلدمن ساکس بر این باورند که در ماههای پیش رو همچنان شاهد سطح پایین قیمتها خواهیم بود.
این تحلیلگران در گزارشی در روز دوشنبه اعلام کردند که کاهش سریعتر از انتظار تعداد تاسیسات نفت شیل آمریکا هنوز برای تغییر روند بازار نفت کافی نیست. در این گزارش آمده است: «هنوز دلایل کافی برای ایجاد تعادل در بازار آمریکا در سال ۲۰۱۶ مشاهده نمیشود. بنابراین لازم است که قیمتها همچنان در سطح پایینی باقی بمانند تا روند کند شدن رشد تولید آمریکا به ثبات برسد.»
بر این اساس گلدمن ساکس پیشبینی کرده است که هر بشکه نفت طی سه ماه آینده در حدود ۴۰ دلار معامله خواهد شد. البته تحلیلگران این موسسه به این نکته هم اشاره کردهاند که احتمال مشاهده قیمت بالاتر از این رقم هم ضعیف نیست. در اوایل ماه مارس این موسسه مالی و بانکداری اعلام کرده بود که شاید چشمانداز اعلام شده توسط این موسسه بیش از حد بدبینانه باشد اما به رغماین اعتراف، هیچ تغییری در پیشبینی خود از آینده قیمتها ایجاد نکرد. تحلیلگران این مرکز برای نیمه نخست سال ۲۰۱۶ پیشبینی کردهاند که قیمتها به بشکهای ۶۵ دلار خواهد رسید.
از تابستان گذشته که نگرانی از کند شدن تقاضای جهانی و مازاد عرضه مطرح شد، قیمتهای نفت خام افت شدیدی را آغاز کرد. گر چه افزایش تولید نفت شیل آمریکا بهعنوان عاملی در ایجاد مازاد عرضه جهان محسوب میشود، اما این موضوع باعث نشده است که عرضه نفت آمریکا مطابق با انتظارات کاهش یابد. دست کم هنوز این اتفاق نیفتاده است و تحلیلگران گلدمن ساکس پیشبینی میکنند که مجموع تولید روزانه و تولیدات ذخیره شده نفت در آمریکا طی چند هفته آینده بالاترین رکورد را خواهد شکست. این تحلیلگران گفتهاند: «در شرایطی که موجودی نفت خام تولید شده آمریکا به رکوردی بیسابقه رسیده است، الگوی تولید روزانه نفت شیل آمریکا نیز حکایت از آن دارد که رقم این تولید نزدیک به بالاترین رکورد است. با توجه به اینکه انتظار میرود فعالیتهای پالایشگاهی نیز افزایش یابد، پیشبینی میشود که موجودی نفت آمریکا در ماه آوریل بالاترین رکورد خود را بشکند.» تحلیلگران گلدمن ساکس افزودند: «رشد تولید ایالات متحده در نیمه دوم سال ۲۰۱۵ و سال ۲۰۱۶ همچنان در سطح بالایی باقی خواهد ماند.»
ارسال نظر