بازدید رئیسجمهور از «مکران»؛ بزرگترین پروژه پتروشیمی کشور در چابهار
گروه بنگاههای اقتصادی: رئیسجمهور و هیات همراه روز گذشته در سفر به چابهار از بزرگترین پروژه پتروشیمی در حال ساخت کشور در این منطقه، بازدید کردند. به گزارش خبرنگار «دنیای اقتصاد»، سایت پتروشیمی «مکران» در چابهار نخستین هاب بزرگ پتروشیمی کشور است که بدون سرمایهگذاری دولت و با ۱۲ میلیارد دلار سرمایه بخش خصوصی در ایران در حال اجرا است. این طرح در سه فاز و با سرمایه ۱۲ میلیارد دلار و در مدت ۹ سال اجرایی و بهرهبرداری میشود. این پروژه دارای ۹ سرمایهگذار کاملا خصوصی، دو بانک و سهصندوق بازنشستگی کشور است.
گروه بنگاههای اقتصادی: رئیسجمهور و هیات همراه روز گذشته در سفر به چابهار از بزرگترین پروژه پتروشیمی در حال ساخت کشور در این منطقه، بازدید کردند. به گزارش خبرنگار «دنیای اقتصاد»، سایت پتروشیمی «مکران» در چابهار نخستین هاب بزرگ پتروشیمی کشور است که بدون سرمایهگذاری دولت و با ۱۲ میلیارد دلار سرمایه بخش خصوصی در ایران در حال اجرا است. این طرح در سه فاز و با سرمایه ۱۲ میلیارد دلار و در مدت ۹ سال اجرایی و بهرهبرداری میشود. این پروژه دارای ۹ سرمایهگذار کاملا خصوصی، دو بانک و سهصندوق بازنشستگی کشور است.در پایان فاز۳، ظرفیت صادرات این سه فاز در مجموع ۲۲ میلیون و ۱۸۰ هزار تن محصولات جامد و مایع پتروشیمی از این شهرک صادر خواهد شد. براساس این گزارش، در فاز اول نیز دو میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول جامد و ۶ میلیون تن محصول مایع صادر خواهد شد. در فاز دوم نیز دو میلیون و ۵۳۰ تن محصول جامد و هفت میلیون تن محصولات مایع و همچنین در فاز سوم دو میلیون و ۱۵۰ هزار تن محصول جامد و دو میلیون تن محصول مایع صادر میشود. در شرایط فعلی، حجم صادرات و واردات دو اسکله شهید بهشتی و شهید کلانتری چابهار تنها دومیلیون تن است.در زمان حاضر نزدیک به دو هزار میلیارد ریال از سوی شرکت توسعه نگین مکران برای آمادهسازی زیرساختها، سرمایهگذاری شده است. تمامی زیرساختها در این شهرک آماده شده و کار برای شروع فعالیت شرکتهای سرمایهگذار در فاز یک آماده است. با شروع این فاز واحدهای فرآیندی مشغول به کار میشوند و حجم سرمایهگذاری هر کدام از شرکتها معلوم شده و فاینانس موردنظر از سوی شرکتهای سرمایهگذاری تهیه و بیزینس پلن نیز تهیه شده است. برای اجرای زیرساختهای لازم تاکنون سه شرکت آب نیرو مکران، پایانهها و مخازن و شرکت خط لوله مکران راهاندازی شده است. این شرکتها کارهای زیربنایی این شهرک را ساماندهی کردهاند. این شهرک پس از راهاندازی تمامیفازها به یکی از بزرگترین مجموعههای پتروشیمیکشور تبدیل خواهد شد.
راهاندازی ۱۸ واحد پتروشیمی و صنایع پایین دستی در مکران
طرح پتروشیمیمکران در چابهار برای راهاندازی و احداث ۱۷ واحد پتروشیمی برنامهریزی شده است. اینهاب پتروشیمی شامل ۴ واحد متانول، ۴ واحد متانول آمونیاک، ۴ واحد اوره آمونیاک، ۲ واحد الفین، ۲ واحد توسعهای، یک واحد آروماتیک و یک واحد متانول توپروپیلن با زیرمجموعه پلیاتیلن سبک، سنگین و خطی و انواع گلایکولها است.این مجموعه دارای دو واحد الفین است که یکی از این واحدها در اندازههای الفین آریاساسول با ظرفیت یک میلیون تن و دیگری در اندازههای الفین جم با ظرفیت یکمیلیون و ۳۴۵ هزار تن است که این واحدها محصولاتی را به منظور مصرف در صنایع پایین دستی تولید میکنند.این شهرک همچنین دارای یک واحد متانول توپروپیلن (MTP) است که ظرفیت ۴۵۰ هزار تن دارد که ما را قادر خواهد کرد تا پروپیلن را با تکنولوژی جدید از متانول استحصال کنیم.این در حالی است که هماکنون دیگر مجموعهها پروپیلن را از مسیر الفین تولید میکنند. در این مجموعه چهار واحد اوره آمونیاک تعبیه شده است که هر کدام از واحدها با ظرفیت یکمیلیون و ۲۷۵ هزار تن فعالیت خواهند کرد.چهار واحد متانول هر کدام با ظرفیت یکمیلیون و ۶۵۰ هزار تن و در اندازههای متانول پتروشیمیمرجان، چهار واحد متانول آمونیاک با ظرفیت هر کدام یک میلیون و ۲۹۰ هزار تن که ۹۹۰ هزار تن متانول و ۳۰۰ هزار تن آمونیاک تولید میکنند، از دیگر بخشهای این شهرک پتروشیمی هستند. این شهرک دارای یک واحد آروماتیک است که چهارمیلیون و ۵۰۰ هزار تن ظرفیت دارد و همچنین یک واحد یوتیلیتی که تامینکننده سرویسهای جانبی است نیز در این شهرک راهاندازی خواهد شد. در برنامهریزیهای انجام شده صنایع پاییندستی نیز در این سایت ایجاد شده است، این تمهیدات از آنجا صورت گرفت که مشکل تامین خوراک و یوتیلیتی موردنیاز وجود نداشته باشد، چرا که این موضوع نقش بسزایی در فعالیت شهرکهای پتروشیمیو صنایع پاییندستی دارد.
ارسال نظر