مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی تشریح کرد
دلایل عدم افزایش صادرات محصولات پتروشیمی به اروپا
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تشریح دلایل عدم افزایش صادرات محصولات پتروشیمی به کشورهای اروپایی، گفت: رفع تحریمها آنطور که باید در بخش پتروشیمی گشایش ایجاد نکرد. علیمحمد بساقزاده در گفتوگو با «ایسنا»، درباره آخرین وضعیت صادرات محصولات پتروشیمی پس از مذاکرات ایران و ۱+۵ به اروپا و دلیل افزایش نیافتن صادرات به کشورهای اروپایی اظهار کرد: در زمینه صادرات محصولات پتروشیمی سعی بر این است که مقصد جایی باشد که قیمت بالاتری دارد. وی در ادامه افزود: بهعنوان مثال اگر محصولات پتروشیمی را به آسیای دور صادر کنیم، به دلیل اینکه هزینه حمل پایینتر است، صرفه اقتصادی بیشتری دارد.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تشریح دلایل عدم افزایش صادرات محصولات پتروشیمی به کشورهای اروپایی، گفت: رفع تحریمها آنطور که باید در بخش پتروشیمی گشایش ایجاد نکرد. علیمحمد بساقزاده در گفتوگو با «ایسنا»، درباره آخرین وضعیت صادرات محصولات پتروشیمی پس از مذاکرات ایران و ۱+۵ به اروپا و دلیل افزایش نیافتن صادرات به کشورهای اروپایی اظهار کرد: در زمینه صادرات محصولات پتروشیمی سعی بر این است که مقصد جایی باشد که قیمت بالاتری دارد. وی در ادامه افزود: بهعنوان مثال اگر محصولات پتروشیمی را به آسیای دور صادر کنیم، به دلیل اینکه هزینه حمل پایینتر است، صرفه اقتصادی بیشتری دارد. این در حالی است که صادرات به اروپا هزینه حمل بیشتری دارد و با توجه به قیمت محصولات باید به گونهای تعیین شود که قابل رقابت با قیمت آسیای دور باشد، بنابراین، اگر مازاد بر فروش در آسیای دور و آفریقا داشته باشیم، باید صادرات را به اروپا انجام دهیم.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ادامه به مشکل دریافت پول محصولات صادراتی به اروپا و نقل و انتقال ارز اشاره و اضافه کرد: اگرچه تحریمها تاحدودی برطرف شده، اما هنوز از نظر بانکی جابهجایی ارزی راحت نشده و درنتیجه محصولات کمتر به مقاصد اروپایی صادر میشود و استقبال برجستهای در این بخش وجود ندارد.
بساقزاده افزود: در سالهای پیش از تحریم با توجه به اینکه قیمت رقابتی و دریافت ارز آسان بود و خرید از کشورهای اروپایی سهلتر بود، ۲۵ درصد میزان تولید را به اروپا صادر میکردیم. این در حالی است که اکنون حجم صادرات به اروپا به ۵ تا ۱۰ درصد است. وی مشتریان اصلی محصولات پتروشیمی را چین، هند، کره جنوبی، آفریقا، آمریکای لاتین و کشورهای شمالی ایران اعلام کرد.
ارسال نظر