بررسی حضور شرکتهای روسی در ایران
جزئیات ۱۸ توافق نفتی ایران و روسیه اعلام شد
یازدهمین نشست کمیسیون دائمی همکاریهای تجاری و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه که در روزهای هفدهم و هجدهم شهریورماه ۹۳ در تهران برگزار شد، برتوسعه استفاده از ظرفیتهای نفتی و صنعتی دوطرف مبتنی است. ریاست هیات ایرانی را دراین نشست بیژن نامدارزنگنه (وزیر نفت ایران) و ریاست فدراسیون روسیه را الکساندر نواک (وزیر انرژی روسیه) بهعهده داشت. طرفین در مذاکرات ضمن ارزیابی مثبت از توسعه روابط تجاری و اقتصادی ایران و فدراسیون روسیه تمایل مشترک خود را به تقویت و تعمیق روابط و اجرای توافقات ابراز و بر نقش مهم این کمیسیون در نیل به این اهداف تاکید کردند.
یازدهمین نشست کمیسیون دائمی همکاریهای تجاری و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه که در روزهای هفدهم و هجدهم شهریورماه ۹۳ در تهران برگزار شد، برتوسعه استفاده از ظرفیتهای نفتی و صنعتی دوطرف مبتنی است. ریاست هیات ایرانی را دراین نشست بیژن نامدارزنگنه (وزیر نفت ایران) و ریاست فدراسیون روسیه را الکساندر نواک (وزیر انرژی روسیه) بهعهده داشت. طرفین در مذاکرات ضمن ارزیابی مثبت از توسعه روابط تجاری و اقتصادی ایران و فدراسیون روسیه تمایل مشترک خود را به تقویت و تعمیق روابط و اجرای توافقات ابراز و بر نقش مهم این کمیسیون در نیل به این اهداف تاکید کردند. در متن یادداشت تفاهمی که به امضای روسای دو هیات مذاکره رسید، در بخش نفت، گاز و پتروشیمی ۱۸ بند بهعنوان توافقات فیمابین ذکر شده است.
۱. طرفین ضمن حمایت از مذاکرات و توافقات به عمل آمده اخیر میان وزارتخانههای نفت و انرژی دو کشور در زمینههای مختلف، بر همکاریهای استراتژیک در حوزه نفت و گاز تاکید کردند.
۲. دو کشور جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه علاقهمندی خود را بهمنظور همکاری سازنده با یکدیگر در مجامع بینالمللی نفت و گاز اعلام داشتند.
۳. طرف روس موافقت نمود حداکثر دو ماه پس از دریافت فهرست پروژههای مورد نظر طرف ایرانی، نتیجه بررسیهای خود را جهت سرمایهگذاری و مشارکت در طرحهای پیشنهادی بههمراه اطلاعات شرکتهای متقاضی روس برای همکاری در هر پروژه بهتفکیک اعلام کند.
۴. طرفین از همکاری در زمینه تامین تجهیزات و کالاهای مورد نیاز صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران از روسیه حمایت و موافقت کردند همراه با مبادلات کالا، انتقال تکنولوژی ساخت تجهیزات نیز با تاسیس شرکتهای مشترک صورت پذیرد.
۵. مقرر شد در جهت گسترش همکاریهای مشترک پژوهشی و فناوری در حوزههای مختلف نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی دو کشور، پژوهشگاه صنعت نفت از سوی طرف ایرانی ظرف مدت دو ماه پروژههای مربوطه را به طرف روس منعکس و طرف مقابل نیز طی دو ماه نتیجه بررسیهای خود را جهت همکاری در پروژههای مذکور اعلام کند.
۶. طرفین حمایت خود را از مذاکرات و تفاهمات شرکت زاروبژنفت با طرف ایرانی (شرکت نفت مناطق مرکزی) ابراز داشته، موافقت کردند اجرای تفاهمات به عمل آمده را مورد پیگیری قرار دهند.
۷. طرفین موافقت کردند در زمینه حفظ سلامت محیط زیست در دریای خزر با یکدیگر همکاری نموده و با احداث خط لوله انتقال گاز که موجب آلودگی زیستمحیطی دریای خزر شود، موافقت نکنند.
۸. طرفین نسبت به احیای کارگروه مشترک همکاریهای نفت، گاز و پتروشیمی با یکدیگر موافقت کردند.
۹. طرفین توافق کردند جهت اجرایی شدن توافقات بین شرکتهای نفت، گاز و پتروشیمی دو کشور تشکیل کارگروه مشترک نظارتی را مورد بررسی قرار دهند.
۱۰. طرف روسی از طرف ایرانی دعوت کرد تا در سرمایهگذاری و احداث پالایشگاه نفت در روسیه (منطقه کوبالسک) مشارکت نماید و طرف ایرانی نیز موافقت نمود که موضوع را مورد بررسی قرار دهد.
۱۱. طرف ایرانی از پیشنهاد شرکت گازپروم نفت جهت همکاری و مشارکت در پروژههای اکتشاف و توسعه میادین نفت و گاز ایران استقبال کرد.
۱۲. طرف ایرانی موافقت کرد پیشنهاد شرکت سفینات جهت همکاری طرفین در زمینه حمل و نقل نفت خام و فرآوردههای نفتی را مورد بررسی قرار دهد.
۱۳. طرف ایرانی موافقت کرد توانمندی شرکتهای ذیل را با توجه به استانداردهای مورد تایید وزارت نفت جهت صدور تجهیزات نفت و گاز به ایران بررسی کند:
ــ شرکت ODK سازنده توربینهای گازی
ــ شرکت GMS سازنده پمپ، کمپرسور و مبدلهای حرارتی و مخازن
ــ شرکت Russ Gas Engineering سازنده و طراح مبدلهای حرارتی و مخازن تحت فشار
ــ گروه شرکتهای انرژی استاندارد، سازنده انواع تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی
ــ شرکت PTPA سازنده لوله
۱۴. طرفین علاقهمندی خود را نسبت به همکاریهای مرکز ملی توسعه فناوری (دلتا) روسیه با موسسات تحقیقاتی ایرانی در زمینههای امنیت دادهها، سیستمهای کنترل، نرمافزار و اندازهگیری اعلام کردند.
۱۵. شرکت مهندسی CTG روسیه از طرف ایرانی درخواست نمود که از شرکت یادشده جهت پروژههای IGAT ۶، ۷، ۹ و ساخت پالایشگاه گاز بهعنوان پیمانکار اصلی دعوت به عمل آورد. طرف ایرانی موافقت نمود که موضوع را مورد بررسی قرار دهد.
۱۶. طرف روس آمادگی شرکت دولتی روس گئولوگیا را جهت توسعه همکاری با طرفهای ایرانی در زمینه ارائه خدمات فنی و امکانسنجی در میادین هیدروکربنی ایران اعلام کرد.
۱۷. شرکت تکنوپروم اکسپورت آمادگی خود را جهت احداث پالایشگاههای نفت و گاز و تامین تجهیزات مربوطه و همچنین تامین تجهیزات مورد نیاز میادین نفت و گاز ایران اعلام داشت.
۱۸. شرکت Western Siberian Oil & Gas Company که در زمینه امکانسنجی پروژهها و تامین تجهیزات نفت و گاز فعالیت میکند، آمادگی خود را جهت احداث پالایشگاههای نفت و گاز و ارائه تجهیزات میادین نفت و گاز و خطوط انتقال فرآوردههای نفتی در ایران اعلام کرد.
ارسال نظر