آمریکا تحریم پتروشیمی ایران را لغو کرد
خروج ۱۴ غول پتروشیمی از لیست سیاه
پس از خروج نام شرکت ملی نفت و شرکت ملی نفتکش ایران از لیست تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا، حذف ۱۴ غول پتروشیمی و پلیمری ایران از لیست سیاه تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا آغاز شد. به گزارش خبرگزاری مهر، در طول دو سال گذشته تاکنون نام برخی از شرکتهای بزرگ پتروشیمی ایران همچون شرکتهای پتروشیمی بندرامام، پتروشیمی بوعلی، مبین، نوری، پارس، شهید تندگویان، شازند، تبریز، جم، قائد بصیر، آریا ساسول و متانول مرجان در لیست تحریم وزارت خزانهداری آمریکا قرار گرفته بود. از این رو همزمان با اجرای اولین گام توافق ایران و گروه ۱+۵ و تعلیق برخی از محدودیتها و تحریمهای صنعت پتروشیمی همچون آزادسازی کامل صادرات پتروشیمی ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا، دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا به زودی نام ۱۴ شرکت بزرگ پتروشیمی ایران را از لیست تحریمها خارج میکند.
پس از خروج نام شرکت ملی نفت و شرکت ملی نفتکش ایران از لیست تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا، حذف 14 غول پتروشیمی و پلیمری ایران از لیست سیاه تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در طول دو سال گذشته تاکنون نام برخی از شرکتهای بزرگ پتروشیمی ایران همچون شرکتهای پتروشیمی بندرامام، پتروشیمی بوعلی، مبین، نوری، پارس، شهید تندگویان، شازند، تبریز، جم، قائد بصیر، آریا ساسول و متانول مرجان در لیست تحریم وزارت خزانهداری آمریکا قرار گرفته بود.
از این رو همزمان با اجرای اولین گام توافق ایران و گروه ۱+۵ و تعلیق برخی از محدودیتها و تحریمهای صنعت پتروشیمی همچون آزادسازی کامل صادرات پتروشیمی ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا، دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا به زودی نام ۱۴ شرکت بزرگ پتروشیمی ایران را از لیست تحریمها خارج میکند.در همین حال شرکت پتروشیمی جم اعلام کرد: با لغو تحریم صادرات محصولات پتروشیمی، نام این غول پلیمری ایران هم از لیست OFAC حذف شده است. از ابتدای بهمن ماه سالجاری و پس از توافق ایران و گروه ۱+۵، برخی از تحریمهای پوششهای بیمهای محمولههای صادراتی پتروشیمی و فرآوردههای پلیمری ایران به اتحادیه اروپا لغو شده است.ایران تا پیش از اعمال تحریمهای بینالمللی بهطور متوسط سالانه ۲ تا ۵/۲ میلیارد دلار انواع محصولات پتروشیمی را به کشورهای مختلف اتحادیه اروپا صادر میکرد.
با افزایش تحریمها و توقف صادرات پتروشیمی ایران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا، هماکنون این محصولات به کشورهای آسیایی، آفریقایی و حتی کشورهای منطقه آمریکایجنوبی صادر میشود.
در این بین احمد مهدوی، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در گفتوگو با خبرگزاری مهر با بیان اینکه در شرایط فعلی شرکتهای مختلف جهان از جنوب شرق آسیا تا آفریقا برای خرید محصولات پتروشیمی و فرآوردههای پلیمری ایران صف کشیده اند، گفت: اجرای توافق ژنو تاثیری بر روند صادرات محصولات پتروشیمی ایران نخواهد گذاشت. شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم اخیرا اعلام کرده است: ایران تا پیش از افزایش تحریمها سالانه ۵۰۰ هزار تن متانول به اروپا صادر میکرد که هم اکنون بخش عمده این محصولات پتروشیمی در بازارهای هند و چین عرضه میشود.
ارسال نظر