سیانبیسی پیشبینی کرد
آشتی با ایران = نفت ۸۰ دلاری
گروه نفت و پتروشیمی - حمزه بهادیوند چگینی: «قیمت نفت میتواند به زیر ۸۰ دلار برسد؛ در صورتی که پرونده هستهای ایران در سال ۲۰۱۴ به نتایج قابل قبولی برسد». این پیشبینی سیانبیسی از اثرگذاری پیشرفتهای هستهای ایران بر قیمت جهانی نفت است. به گفته یان برمر، رییس بخش اوراسیای سیانبیسی، بهانههای کاهش قیمت نفت به زیر ۸۰ دلار زیاد است و در این بین سال ۲۰۱۴ میتواند سالی خوب یا بد برای ایران و یا بازار نفت باشد. به عقیده برمر، اگر روند مثبتی در پرونده هستهای مشاهده شود، شرایط مساعدی بر بازار نفت مستولی میشود که البته این امر عکسالعمل عربستان را به همراه خواهد داشت.
گروه نفت و پتروشیمی - حمزه بهادیوند چگینی: «قیمت نفت میتواند به زیر 80 دلار برسد؛ در صورتی که پرونده هستهای ایران در سال 2014 به نتایج قابل قبولی برسد». این پیشبینی سیانبیسی از اثرگذاری پیشرفتهای هستهای ایران بر قیمت جهانی نفت است.
به گفته یان برمر، رییس بخش اوراسیای سیانبیسی، بهانههای کاهش قیمت نفت به زیر ۸۰ دلار زیاد است و در این بین سال ۲۰۱۴ میتواند سالی خوب یا بد برای ایران و یا بازار نفت باشد. به عقیده برمر، اگر روند مثبتی در پرونده هستهای مشاهده شود، شرایط مساعدی بر بازار نفت مستولی میشود که البته این امر عکسالعمل عربستان را به همراه خواهد داشت.به گزارش این مرکز مطالعاتی در کنار بهبود در پرونده هستهای ایران، تزریق ۵۰۰ هزار بشکه در روز نفت توسط لیبی در پی کاهش اعتصابات و مشکلات امنیتی در این کشور، عامل دیگری است که بخشی از مشکلات بازار را برطرف میکند. این در حالی است که طی هفته گذشته قیمت نفت در بازارهای جهانی در حدود ۶ درصد کاهش یافته که بیشترین کاهش هفتگی قیمت از ماه ژوئن ۲۰۱۲ تاکنون محسوب میشود. روز دوشنبه میزان تولید نفت در میدان نفتی الشراره در جنوب لیبی به دو برابر رسیده بود و همین امر قیمت نفت برنت را به ۱۰۷ دلار در هر بشکه کاهش داد که کمترین قیمت طی ۲ ماه گذشته است.
در این میان برمر پیشبینی کرده است که عوامل مختلفی در هر دو حوزه سیاسی و اقتصادی در سال جاری وجود دارند که بر قیمتهای آتی نفت اثر خواهند گذاشت. سیاستهای اقتصادی در حوزههای پولی و مالی از موضوعاتی است که میتواند بر روندی که از سال ۲۰۰۸ تاکنون در بازارهای اقتصادی تثبیت شده است اثر بگذارد.
این در حالی است که در گزارش روز اول ژانویه سیانبیسی، یکی از ریسکهایی که جهان در سال ۲۰۱۴ با آن مواجه خواهد بود بازتعادل ایالات متحده در سال جدید است. ریسک دیگر چین است که احتمالا با آزادسازی نرخ بهره در سال جدید و مواجهه با قیمتهای بالاتر تولیدات صادراتی مواجه خواهد شد و این موضوع به واگرایی شرکای تجاری این کشور منجر خواهد شد. در این بین تغییر موازنه تجاری کشورهای بزرگ و تغییر در رویه اقتصادی آنها و اتخاذ سیاستهای گوناگون در حوزه اقتصادی بر بازار نفت نیز اثرگذار خواهد بود. ایالات متحده در سال جاری نرخ بهره را افزایش نمیدهد و در نتیجه انتظار نمیرود قیمت دلار با افزایش قابل توجهی مواجه شود و در نتیجه کاهش قیمت نفت از این ناحیه محدود خواهد بود. سیاست خرید اوراق بدهی نیز همچنان ادامه دارد ولی به میزانی کمتر که نتیجه این امر کاهش سرمایهگذاری در بازار نفت نسبت به سال ۲۰۱۳ خواهد بود. با استناد به گزارش روز یکشنبه سیانبیسی باید گفت در سال ۲۰۱۴ بزرگترین تصویر، ثبات اقتصادی است نه آرامش. در پایان این گزارش، سیانبیسی معتقد است با وجود همه عوامل اثرگذار بر بازار نفت، اما عامل ژئوپلیتیک موثرترین عامل
است.
ارسال نظر