چهار خریدار بزرگ نفت ایران در آسیا در هشت ماه اول امسال روزانه ۹۲۸ هزار و ۸۶۰ بشکه نفت از ایران وارد کردند. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به‌رغم علائم ملموس در روابط بهتر تهران و واشنگتن انتظار می‌رود صادرات نفت ایران در ماه‌های آتی همچنان تحت فشار باقی بماند. تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران باعث شده چین، هند، ژاپن و کره جنوبی وابستگی خود را به نفت ایران کاهش دهند. اما از آنجا که هرگونه روند گفت‌وگو‌ بین ایران و آمریکا احتمالا کند، دشوار و شکننده خواهد بود، فشار روی صادرات نفت ایران بعید است که به زودی به پایان برسد. واردات نفت چهار وارد‌کننده بزرگ نفت آسیا از ایران در ماه‌های ژانویه تا اوت امسال با ۱۶درصد کاهش نسبت به دوره مشابه سال قبل از یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه در روز به ۹۲۷ هزار و ۸۶۰ بشکه در روز رسیده است.این چهار کشور در ماه اوت روزانه ۸۶۵ هزار و ۶۵۰ بشکه نفت از ایران وارد کردند که نسبت به دوره مشابه سال قبل به میزان یک سوم افزایش یافته است. این افزایش عمدتا به دلیل این است که کره جنوبی در ماه اوت سال ۲۰۱۲ واردات نفت از ایران را به دلیل محدودیت‌های بیمه نفت ایران متوقف کرد.

اقدامات آمریکا و اتحادیه اروپا بیمه محموله‌های نفتی ایران را توسط چین، هند، ژاپن و کره جنوبی دشوار ساخته و آنها را مجبور کرده تا راه‌های جدیدی را برای پرداخت بدهی نفتی خود به تهران پیدا کنند زیرا ایران به شبکه بانکی بین‌المللی دسترسی ندارد.

خریداران نفت ایران همچنین برای معافیت از تحریم‌های مالی آمریکا باید واردات نفت از ایران را دائما کاهش دهند. ژاپن چهارمین معافیت متوالی از تحریم‌های ایران را در ابتدای ماه سپتامبر به دست آورد و سه خریدار دیگر باید در اوایل دسامبر منتظر معافیت مجدد باشند.

وزارت بازرگانی ژاپن روز دوشنبه اعلام کرد که این کشور در ماه اوت روزانه ۲۱۴ هزار و ۸۷۹ بشکه نفت وارد کرده است. متوسط واردات نفت این کشور در ماه‌های ژانویه تا اوت با دودرصد کاهش نسبت به دوره مشابه سال قبل ۱۸۷ هزار و ۸۶۰ بشکه در روز بوده است.شرکت سرمایه‌گذاری جی ایکس هلدینگ بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران در ژاپن قرار است قرارداد سالانه با ایران را برای سال‌ آتی به میزان ۲۰ درصد کاهش دهد.