نظارت مستقیم زنگنه بر روند تامین سوخت زمستانی
تاکید و پیگیریهای شبانه روزی برای راهاندازی حداقل یک بخش از فازهای ١٥ و ١٦ و بخشی از فاز ١٢ پیش از شروع فصل سرد بخش مهمی از فعالیتهای وزارت نفت برای مواجهه با سرمای زمستان امسال است. بر اساس برنامهریزی انجام شده، این فازها برای زمستان آماده خواهد شد، همچنین دو پالایشگاه فازهای ١٥ و ١٦، در پایان امسال به بهره برداری خواهد رسید به گفته دلپریش، مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران با راهاندازی کامل فازهای در دست اجرای پارس جنوبی از جمله این فازها امسال آخرین سالی خواهد بود که ایران دغدغه تامین سوخت زمستانی خواهد داشت.
تاکید و پیگیریهای شبانه روزی برای راهاندازی حداقل یک بخش از فازهای ١٥ و ١٦ و بخشی از فاز ١٢ پیش از شروع فصل سرد بخش مهمی از فعالیتهای وزارت نفت برای مواجهه با سرمای زمستان امسال است.
بر اساس برنامهریزی انجام شده، این فازها برای زمستان آماده خواهد شد، همچنین دو پالایشگاه فازهای ١٥ و ١٦، در پایان امسال به بهره برداری خواهد رسید به گفته دلپریش، مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران با راهاندازی کامل فازهای در دست اجرای پارس جنوبی از جمله این فازها امسال آخرین سالی خواهد بود که ایران دغدغه تامین سوخت زمستانی خواهد داشت.
کارشناسان صنعت گاز ایران معتقدند با توجه به پیشبینیها، زمستان امسال میزان کل مصرف کنونی گاز طبیعی توسط کل مشترکان خانگی، تجاری، صنایع، نیروگاهی و صادرات به بیش از ٧٠٠ میلیون مترمکعب خواهد رسید که با توجه به ذخیرهسازی مطلوب سوخت مایع، نگرانی بابت تامین سوخت و انرژی مشترکان مختلف وجود ندارد.
هم اکنون با وجود انجام تعمیرات اساسی در برخی از واحدهای پالایشگاهی، میزان گازرسانی به نیروگاههای برق کشور در شرایط مطلوبی قرار دارد و به طور متوسط روزانه ١٦۰ تا ١٦۵ میلیون مترمکعب گاز طبیعی تحویل نیروگاههای کشور میشود، همچنین اکنون بیش از ٥٠٠ میلیون لیتر نفت کوره و گازوئیل بیشتری در مخازن این نیروگاهها نسبت به مدت مشابه سال گذشته ذخیرهسازی شده است. از سوی دیگر با بهرهبرداری از نخستین طرح ذخیرهسازی گاز ایران و خاورمیانه در سراجه و همچنین آمادگی ١٠٠ درصدی طرح ذخیرهسازی گاز در میدان شوریجه (برداشت روزانه ٢٠ میلیون متر مکعب گاز در چهار ماه پایانی) میتوان شاهد مصرف گاز تولید شده روزهای گرم تابستان در روزهای سرد زمستان امسال بود. سیدمحمد حسن سلیمانی، رییس منطقه بهرهبرداری نفت و گاز سراجه قم میگوید: بر اساس برنامه مصوب وزارت نفت برای تزریق گاز در فصل گرم (که موازنه تولید به مصرف مثبت است) با تزریق روزانه هفت میلیون مترمکعب گاز به این میدان میتوان انتظار داشت ۵/۱ میلیارد متر مکعب گاز (روزانه حدود ١٠ میلیون متر مکعب) در مخزن سراجه قم ذخیره و در زمستان امسال قابل استفاده باشد.
هم اکنون توان تولید روزانه گاز غنی در ایران حدود ٧٠٠ میلیون متر مکعب است که از این میزان روزانه ٣٠٠ میلیون متر مکعب گاز در شرکت نفت مرکزی (به عنوان عمدهترین تولیدکننده گاز کشور)، ٣٠٠ میلیون مترمکعب در مجتمع گازی پارس جنوبی و بخش دیگری از گاز مورد نیاز کشور از محل جمعآوری گازهای همراه مناطق نفت خیز جنوب تامین میشود که بخشی از گاز تولیدی برای مصرف به شبکه خط لوله سراسری و بخشی نیز برای تزریق ارسال میشود.
ارسال نظر