طلای سیاه در هفته گذشته ریسکها را پشت سر گذاشت
رشد آمریکایی بازار نفت
از طرفی انتشار پیشبینیهای امیدوارکننده در رابطه با رشد تقاضای نفت خام از سوی آژانس بینالمللی انرژی نیز در بهبود معاملات بازار نفت خام در هفته گذشته بیتاثیر نبوده است. این خوشبینی در حالی در گزارش اخیر IEA مشاهده میشود که در عین حال نمیتوان از پیشبینی این سازمان بینالمللی مبنی بر رشد چشمگیر تولیدات شیل آمریکا به سادگی عبور کرد. با این حال به نظر میرسد پیشبینی رشد تقاضا در سالهای آینده از وزن مثبت بیشتری برای فعالان بازار برخوردار بوده است. بر اساس گزارش «دنیای اقتصاد» هر بشکه نفت خام برنت در هفته کاری گذشته با رشد ۷/ ۱ درصدی همراه بوده است. قیمت نفت شاخص دریای شمال، در روز جمعه گذشته، روی قیمت ۴۹/ ۶۵ دلار بر بشکه به کار خود پایان داد. همچنین هر بشکه نفت خام آمریکا نیز در هفته گذشته ۷۹ سنت معادل ۲/ ۱ درصد رشد قیمت داشت تا از فضای مثبت بازار بیبهره نماند. معاملات نفت خام آمریکا نیز در آخرین روز کاری هفته گذشته روی قیمت ۰۴/ ۶۲ دلار بر بشکه بسته شد.
دیدار ترامپ با اون
دونالد ترامپ در هفته گذشته اعلام کرد آماده است با کیم جونگ اون ملاقات داشته باشد. چنانچه دیدار این دو رهبر رقم بخورد، این نخستین بار خواهد بود که سران دو کشور آمریکا و کره شمالی بهصورت رو در رو با یکدیگر دیدار میکنند. اعلام این پیشنهاد از سوی ترامپ در حالی موجی از امیدواری به بازار نفت تزریق کرد که پیش از این جنگهای لفظی بین این دو، ریسکهای ژئوپلیتیک فراوانی در سمت تقاضای بازار ایجاد کرده بود. نقطه اختلاف بین دو کشور کرهشمالی و آمریکا، آزمایشهای موشکی و هستهای کیم جونگ اون و مخالفت آمریکا با این آزمایشها است. زمان و مکان دیدار رئیسجمهور آمریکا با رهبر کرهشمالی، هنوز مشخص نشده است. اما این تنها اثر ترامپ بر بازار نفت نبود. رئیسجمهور آمریکا با تاکید بر اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات فولاد به این کشور، ریسک وقوع یک جنگ تجاری در دنیا را افزایش داد که نتیجه آن فشار بر قیمت نفت بود.
رشد آمار اشتغال آمریکا
آمار اشتغال در آمریکا شاخصی است که اعلام آن روی قیمت نفت اثرگذار است. بر این اساس، آمار اشتغال قوی در ماه فوریه، یکی از عوامل رشد قیمت نفت در هفته گذشته بود. در واقع رشد آمار اشتغال در آمریکا نشانهای از شرایط اقتصادی بهتر یا رشد اقتصادی است که میتواند افزایش تقاضای انرژی را در پی داشته باشد. در عین حال کاهش ۷۰ هزار بشکهای تولید نفت در لیبی از دیگر عواملی بود که از قیمتها حمایت کرد.
چشمانداز آژانس
از نگاه تحلیلگران، اگرچه گزارش آژانس بینالمللی انرژی از چشمانداز میانمدت نفت (تا سال ۲۰۲۳) از رشد چشمگیر تولیدات آمریکا حکایت دارد، با این حال نمیتوان از انتظار این سازمان برای رشد تقاضا چشمپوشی کرد. همین عامل نیز از قیمت نفت در هفته جاری حمایت کرد. از نگاه آژانس، رشد تقاضا برای نفت خام تا سال ۲۰۲۳ بهطور میانگین ۱/ ۱ درصد خواهد بود. این سازمان همچنین پیشبینی کرده است تولید نفت آمریکا در پنج سال آینده در مجموع به ۱۷ میلیون بشکه در روز برسد. اما موسسه گلدمن ساکس نیز همچون آژانس بینالمللی انرژی به رشد تقاضا امیدوار است. گلدمن ساکس انتظار دارد که عوامل کلان اقتصادی در سال ۲۰۱۸ به نفع تقاضای نفت تمام شود و رشد تقاضای نفت را برای امسال همچنان ۸۵/ ۱ میلیون بشکه در روز پیشبینی کرده است.
افت تعداد دکلها
بر اساس تازهترین آمار منتشر شده از سوی موسسه بیکر هیوز، تعداد دکلهای حفاری نفت خام آمریکا در هفته گذشته ۴ دستگاه کاهش یافت تا تعداد کل دکلهای حفاری فعال به ۷۹۶ عدد برسد. این نخستین افت هفتگی دکلهای حفاری فعال پس از ثبت ۶هفته صعودی بوده است.آمار تعداد دکلهای حفاری نفت خام در آمریکا بهصورت هفتگی منتشر میشود. تعداد دکلهای حفاری فعال به قیمت طلای سیاه فشار میآورد و کاهش تعداد آنها باعث حمایت از قیمتها میشود. اداره اطلاعات انرژی آمریکا انتظار دارد تولید روزانه نفت خام آمریکا در سال جاری به متوسط ۷/ ۱۰ میلیون بشکه در روز دست یابد و در سال آینده نیز به ۳/ ۱۱ میلیون بشکه در روز برسد. در صورت محقق شدن این پیشبینی، به قیمت نفت در بازار فشار وارد خواهد کرد. همچنین رشد ذخایر تجاری نفت خام نیز کمتر از سطح انتظارها بود. در هفته گذشته، ذخایر نفت خام تجاری آمریکا ۴/ ۲ میلیون بشکه رشد داشته است. به این ترتیب با وجود اینکه اصولا رشد ذخایر تجاری نفت خام آمریکا به قیمت طلای سیاه فشار میآورد، این بار به علت کمتر بودن این رشد نسبت به انتظارها (بیش از سه میلیون بشکه)، اثر منفی چندانی بر معاملات بازار نفت نداشت.
ارسال نظر