عربستان آثار توفانهای آمریکایی را خنثی کرد
تقابل نگرانی و خوشبینی در بازار نفت
دنیای اقتصاد: بازار نفت نخستین روز کاری خود را در هفته جاری در حالی آغاز کرد که توفان ایرما خسارات فراوانی در ایالت فلوریدای آمریکا بهجا گذاشته است. توفان ایرما پس از توفان هاروی، در حالی آمریکا را تحت تاثیر خود قرار داد که معاملهگران بازار نفت از کاهش تقاضا از سوی آمریکا بیم دارند. با این حال به گزارش رویترز، پس از آنکه وزیر انرژی عربستان تمدید مجدد توافق کاهش تولید را با همتایان ونزوئلایی و قزاق خود مطرح کرد، فشارهای کاهشی ناشی از تبعات توفان ایرما اندکی خنثی و قیمت نفت در معاملات روز گذشته در بازارهای جهانی با افزایش همراه شد.
دنیای اقتصاد: بازار نفت نخستین روز کاری خود را در هفته جاری در حالی آغاز کرد که توفان ایرما خسارات فراوانی در ایالت فلوریدای آمریکا بهجا گذاشته است. توفان ایرما پس از توفان هاروی، در حالی آمریکا را تحت تاثیر خود قرار داد که معاملهگران بازار نفت از کاهش تقاضا از سوی آمریکا بیم دارند. با این حال به گزارش رویترز، پس از آنکه وزیر انرژی عربستان تمدید مجدد توافق کاهش تولید را با همتایان ونزوئلایی و قزاق خود مطرح کرد، فشارهای کاهشی ناشی از تبعات توفان ایرما اندکی خنثی و قیمت نفت در معاملات روز گذشته در بازارهای جهانی با افزایش همراه شد. بازگشت پالایشگاههای آمریکایی به مدار تولید نیز در بهبود شرایط بازار نفت تاثیرگذار بوده است. به گزارش «دنیای اقتصاد» تا لحظه تنظیم این گزارش (ساعت ۱۵ به وقت تهران) قیمت هر بشکه نفت خام برنت با ۳۱ سنت کاهش به ۴۷/ ۵۳ دلار بر بشکه رسید. در مقابل هر بشکه نفت خام آمریکا با ۲۴ سنت رشد به ۷۲/ ۴۷دلار بر بشکه رسید.
توفان سهمگین ایرما موجب قطع برق حدود ۴میلیون خانه و مرکز تجاری در فلوریدا شد و طبق پیشبینیها تا اواخر روز گذشته از شدت توفان در شمال فلوریدا یا جنوب جورجیا کاسته شد. از نگاه تحلیلگران بازار نفت، توفان ایرما قطعا بر تقاضای نفت تاثیر منفی دارد اما در تولید و پالایش نفت بدون تاثیر است. در چنین شرایطی رشد عرضه نفت خام و انباشت موجودیها فشار بر قیمت نفت را در پی دارد. آنطور که موسسه گلدمنساکس پیشبینی کرده است توفانهای آمریکایی باعث کاهش تقاضای حدودا ۹۰۰ هزار بشکهای در ماه سپتامبر و ۳۰۰هزار بشکهای در ماه اکتبر خواهند شد. با این حال تومومیچی آکوتا، اقتصاددان ارشد موسسه تحقیقاتی میتسوبیشییوافجی در توکیو گفت: «بازار نفت به مذاکرات وزیر انرژی عربستان واکنش نشان داده است، کاهش ظرفیت پالایش نفت در آمریکا نیز از طریق افزایش ظرفیت پالایشگاهی در دیگر کشورها جبران شده، از اینرو نگرانیها در مورد کاهش قابلتوجه تقاضا برای نفت در حال مرتفع شدن است.» توفان هاروی که دو هفته پیش سواحل آمریکا در خلیج مکزیک را درنوردید، موجب شد تا نرخ استفاده از پالایشگاههای آمریکا به پایینترین رقم در ۷ سال گذشته برسد، اما آسیب چندان گستردهای به تاسیسات تولید نفت در خلیج مکزیک وارد نکرد. برخی واحدها اکنون در حال از سرگیری فعالیت خود هستند.
قوت قلب عربستان به بازار
در روزهای بیم و امید بازار زیر سایه توفانهای آمریکایی، وزیر انرژی عربستان با همتایان قزاقستانی و ونزوئلایی خود درباره تمدید توافق کاهش تولید نفت گفتوگو کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت انرژی عربستان روز یکشنبه اعلام کرد: خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان، با همتایان خود در قزاقستان و ونزوئلا درباره احتمال تمدید توافق جهانی کاهش تولید نفت فراتر از ماه مارس سال ۲۰۱۸ میلادی (موعد پایانی توافق کنونی)، مذاکره داشته است. در بیانیه وزارت انرژی عربستان درباره دیدار الفالح با قناعت بزومبایف، وزیر انرژی قزاقستان، آمده است: هر دو کشور توافق کردند که گزینه تمدید تلاشهای داوطلبانه برای متوازن کردن بازار فراتر از سه ماه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی، در فرصت مناسب و متناسب با اقتضای بازار بررسی شود. طبق بیانیه یادشده، وزیر انرژی قزاقستان که دیروز با الفالح دیدار داشت، اعلام کرد: با وجود افزایش تدریجی تولید میدان کاشاگان در سالجاری میلادی، این کشور توانست با کاهش تولید دیگر میدانها در ماه اوت امسال بهطور کامل به تعهد خود عمل کند. وزارت انرژی عربستان همچنین اعلام کرد: دو کشور برای ادامه همکاریها، از جمله دو پروژه بزرگ در قزاقستان در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر و پتروشیمی، به توافق دست یافتهاند. الفالح که به آستانه، پایتخت قزاقستان سفر کرده بود، همچنین با اولوخیو دلپینو، وزیر نفت ونزوئلا، دیدار کرد و طبق بیانیه وزارت انرژی عربستان، هر دو وزیر یادشده درباره اهمیت باز گذاشتن همه امکانها، از جمله تمدید توافق کاهش تولید نفت فراتر از ماه مارس سال ۲۰۱۸ میلادی به توافق دست یافتند. دلپینو پیش از این اعلام کرده بود سطح ذخیرهسازی نفت در جهان همچنان بسیار بالاست و از تولیدکنندگان خواست معافیت اعطاشده به کشورهایی همچون نیجریه و لیبی و پیامدهای این معافیت را بررسی کنند. در بیانیه وزارت انرژی عربستان آمده است که هر دو وزیر درباره تحولات بازار نفت و تأثیر مثبت توافق کاهش تولید بر ثبات بازار، بازگشت توازن عرضه و تقاضا و کاهش ذخیرهسازی بیش از حد، بحث کردند و نسبت به دورنمای بنیادهای بازار در سال ۲۰۱۸ میلادی ابراز خوشبینی کردند.
ارسال نظر