دیپلماسی قوی دولت در مقابل ترکمنها
ایسنا: به گفته رئیس کمیسیون انرژی مجلس ایران میتواند از واردات گاز ترکمنستان بینیاز شود و کمیسیون انرژی مجلس نیز خواهان قطع وابستگی به گاز ترکمنستان است. فریدون حسنوند با اشاره به توافق گازی ایران و ترکمنستان گفت: در موضوع واردات گاز از ترکمنستان این مساله را بهعنوان یک موضوع ملی و بینالمللی تلقی کردیم اما متأسفانه در سالهای گذشته دولت ترکمنستان رویه نامناسبی در پیش گرفت و در فصل زمستان و زمانی که نیاز کشور به گاز بیشتر از سایر فصول بود اقدام به قطع گاز کرده و به نوعی یک باجگیری بینالمللی را انجام داده و قیمت گاز را افزایش داد.
ایسنا: به گفته رئیس کمیسیون انرژی مجلس ایران میتواند از واردات گاز ترکمنستان بینیاز شود و کمیسیون انرژی مجلس نیز خواهان قطع وابستگی به گاز ترکمنستان است.فریدون حسنوند با اشاره به توافق گازی ایران و ترکمنستان گفت: در موضوع واردات گاز از ترکمنستان این مساله را بهعنوان یک موضوع ملی و بینالمللی تلقی کردیم اما متأسفانه در سالهای گذشته دولت ترکمنستان رویه نامناسبی در پیش گرفت و در فصل زمستان و زمانی که نیاز کشور به گاز بیشتر از سایر فصول بود اقدام به قطع گاز کرده و به نوعی یک باجگیری بینالمللی را انجام داده و قیمت گاز را افزایش داد. وی تصریح کرد: به نظر میرسد این رفتار غیرمعقولانه در عرف دیپلماتیک و انعقاد قراردادها و پیمانها است.
در سال جاری هم متاسفانه این اقدام در حال رخ دادن بود که کمیسیون انرژی مجلس و وزارت نفت موضعگیری معقولانه و منطقی و بر اساس قوانین و مقررات بینالمللی داشتند. رئیس کمیسیون انرژی مجلس، افزود: رویکرد ما این بود که اگر واقعا ترکمنستان بخواهد به این مسیر ادامه داده و پافشاری کند قطعا دولت را ملزم و مکلف میکردیم تا واردات گاز از ترکمنستان را قطع کند، اکنون هم نظر کمیسیون بر این موضوع است. حسنوند تأکید کرد: دیپلماسی بسیار قوی از جانب دولت، وزارت نفت، شرکت ملی گاز، مجلس و کمیسیون انرژی صورت گرفت که هماهنگی کامل و منطقی بین این دستگاهها وجود داشته باشد. نهایتا قرار بر این شد توافقهایی که قبلا بوده همچنان پابرجا مانده و واردات گاز از سر گرفته شود و طلبهای گذشتهای هم که اگر وجود داشته باشد با فرمول جدید مورد تسریع قرار گیرد.
ارسال نظر