نیاز ۱۸۵ میلیارد دلاری صنعت نفت ایران
تسنیم: ایران برای رسیدن به هدف بلندپروازانه افزایش ۲ برابری تولید و صادرات نفت خود نیازمند سرمایهگذاریهای جدید ۱۸۵میلیارد دلاری طی ۵ سال آینده است. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل ازپایگاه اینترنتی اویلپرایس، محسن قمصری، مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران گفت: ایران پس از بازپسگیری ۸۰ درصد از سهم ازدسترفتهاش از بازار نفت اکنون قصد دارد در صورت بهبود وضعیت بازار، صادرات خود را افزایش دهد.
بسیاری معتقد بودند که بازگشت صادرات نفت ایران به سطح قبل از تحریمها زمان خواهد برد، اما ایران با افزایش سریع صادرات نفت خود در یک بازه زمانی کوتاه کارشناسان را شگفت زده کرده است.
تسنیم: ایران برای رسیدن به هدف بلندپروازانه افزایش ۲ برابری تولید و صادرات نفت خود نیازمند سرمایهگذاریهای جدید ۱۸۵میلیارد دلاری طی ۵ سال آینده است.به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل ازپایگاه اینترنتی اویلپرایس، محسن قمصری، مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران گفت: ایران پس از بازپسگیری ۸۰ درصد از سهم ازدسترفتهاش از بازار نفت اکنون قصد دارد در صورت بهبود وضعیت بازار، صادرات خود را افزایش دهد.
بسیاری معتقد بودند که بازگشت صادرات نفت ایران به سطح قبل از تحریمها زمان خواهد برد، اما ایران با افزایش سریع صادرات نفت خود در یک بازه زمانی کوتاه کارشناسان را شگفت زده کرده است.بخشی از این موفقیت ایران را میتوان مدیون کاهش عرضه کشورهای دیگر دانست که به ایران کمک کرد تا صادرات خود را به سرعت افزایش دهد. اگر تولید دیگر کشورها مختل نمیشد، ایران دشوار میتوانست در شرایطی که بازار با مازاد عرضه مواجه است، صادرات خود را به این سرعت افزایش دهد. اما دو برابر کردن صادرات نفت ایران نسبت به سطح فعلی کاری بسیار دشوار خواهد بود زیرا هم لیبی و هم نیجریه که از اعضای اوپک به شمار میروند در حال برداشتن گامهایی برای افزایش مجدد تولید نفت خود هستند. مجموعهای از این اقدامات موجب شده تا تولید نفت اوپک به ۳۲/ ۹ میلیون بشکه در روز یعنی بالاترین سطح ۸ سال گذشته برسد.
با نزدیک شدن قیمتها به سطح ۵۰ دلار، تعداد سکوهای حفاری نفت در آمریکا نیز رو به افزایش گذاشته است. این نشان میدهد که تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا در صورت افزایش بیشتر قیمت، تولید خود را بالا خواهند برد.اما ایران برای رسیدن به هدف بلندپروازانه خود، نیازمند سرمایهگذاریهای جدید ۱۸۵ میلیارد دلاری طی ۵ سال آینده است. هرگونه سرمایهگذاری جدید از سوی شرکتهای غربی نهتنها نیازمند افزایش بیشتر قیمت نفت است، بلکه فضای مساعدتر تجاری در ایران را نیز میطلبد.تنها تعداد معدودی از شرکتهای بزرگ نفتی نظیر توتال و لوک اویل نسبت به سرمایهگذاری در ایران ابراز تمایل کردهاند، اما تعداد زیادی از شرکتهای بزرگ نظیر بریتیش پترولیوم، انی، رپسول و دیگران در کنفرانسی در تهران شرکت کردهاند.
ارسال نظر