کارآفرینی
هشت راه برای ارزیابی ایدههای کاری شما
آیا یک ایده کاری دارید؟ چگونه متوجه می شوید که آن امکانپذیر است؟ از کجا شروع میکنید؟ این همان معمای قدیمیراه اندازی یک کسب و کار جدید میباشد. در زیر چند راه برای آزمایش ایده شما وجود دارد.
مترجم: سید فرهاد نقیب
آیا یک ایده کاری دارید؟ چگونه متوجه می شوید که آن امکانپذیر است؟ از کجا شروع میکنید؟ این همان معمای قدیمیراه اندازی یک کسب و کار جدید میباشد. در زیر چند راه برای آزمایش ایده شما وجود دارد. ۱. نظر خانواده و دوستان خود را جویا شوید.
این مرحله در واقع نقطه آغاز تحقیق شما میباشد و نه چیزی بیشتر از آن. در دنیای کسب و کار، شما نمیتوانید لزوما حرفهای دوستان و خانواده را وحی منزل بدانید مگر آنکه آنها به خوبی کسب و کار و صنعتی که شما میخواهید وارد آن شوید را بشناسند. دوستان و خانواده در واقع بهترین معیار ارزیابی ایدههای کاری نیستند، اما معمولا راحتترین گروه برای دستیابی به ایدهها و نظراتشان هستند و با صحبت کردن با آنها در مورد ایدههایتان میتوانید ایدههای کاری خود را صیقل داده و کامل نمایید.
۲. از استادان، حرفهایها و رهبران بپرسید.
برای دستیابی به یک نظر غیرجهتدار و نامتعصب درباره ایدهکاری خود به سراغ متخصصان بروید. اگر در آن زمینه کسی را نمیشناسید، به دنبال آنها بگردید. اگر متخصصان نظرات دوستان و خانواده شما را تکرار کردند، شما ممکن است بتوانید نتیجهگیری منطقی نمایید.
۳. یک برنامه کسبوکار (Business Plan) بنویسید.
برنامههای نرمافزاری و الگو و نمونههای فراوانی جهت تهیه برنامه کسبوکار در اینترنت در دسترس قرار دارد. یک نمونه سایت BPlans.com میباشد. همچنین شما میتوانید برای کمک به دفاتر محلی SBA(Small Business Administration) و SBDC(Small Business Development Center) یا به انجمنهای دانشگاهی خود جهت گذراندن یک دوره آموزشی در زمینه نوشتن برنامه کسب و کار مراجعه نمایید. همینطور شما میتوانید به سراغ افراد حرفهای که بازنشسته شدهاند و به رایگان به کارآفرینان مشاوره میدهند، بروید.
۴. مطالعه بازار انجام دهید.
بخشی از هر برنامه کسبوکار مختص ارزیابی بازار یا مشتریهای بالقوه است. اینترنت یک ابزار مطالعاتی بسیار ارزشمند برای صاحبان کسبوکارها میباشد. گزارشهای رسمی به تعداد زیادی در بسیاری از موضوعات و صنایع در اینترنت موجود میباشد، بنابراین به جستوجوی اینترنتی بپردازید، همینطور مطالعه در مورد رقبا را هم از دست ندهید.
۵. یک مدل کوچک بسازید.
اگر کسب و کار مورد نظر شما جهت ساخت و تولید یک محصول (خصوصا اگر آن محصول در بازار موجود نمیباشد) است، راهی برای تولید یک نمونه بیابید. این محصول نمونه میتواند به شما کمک کند تا اطلاعات زیاد و ایدههای زیادی در مورد ایده کاری خودتان جمعآوری کنید. اگر محصول شما کاملا بیهمتا میباشد، سعی کنید آن را ثبت نمایید و در صورت نیاز از راهنمایی یک وکیل کمک بگیرید.
۶. آزمایش یک خدمت
اگر ایده شما در مورد یک خدمت میباشد، مشتریان خود را شناسایی کنید و به آنها پیشنهاد آن خدمت را با تخفیف بدهید. در برخی موارد، سرویس دهندگان به منظور آزمایش خدمت خود و ساخت سبد مشتریان خود، به گروهی از خدمات گیرندگان که عمدتا سازمانهای کوچک غیرانتفاعی میباشند، به رایگان خدمات ارائه مینمایند. این کار را به صورت یک عادت به طور مداوم انجام ندهید ولی گاهی این کار باعث جذب مشتری برای شما میشود.
۷. به سمت ورود کمهزینه به کار حرکت کنید.
اگر شما به فکر تهیه یک فضای اداری برای شروع کسب و کار خود هستید، دست نگهدارید و مجددا بیندیشید. مادامی که شما یک تقاضای تثبیت شده برای خدمت یا محصول خود ندارید، این کار یک هزینه سربار خواهد بود که میتواند کسب و کار شما را قبل از شروع از بین ببرد. چیزی که بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی را جذاب میسازد همین هزینه کم ورود میباشد.
۸. به دنبال رشد سریع نباشید.
یک کسب و کار خوب با گذشت زمان و به مرور رشد میکند. در برخی موارد، یک ایده به سرعت رشد میکند که معمولا این رشد و موفقیت سریع شایع نمیباشد. خود را برای یک رشد آرام و ملایم آماده کنید و یک برنامه اقتضایی برای دستاندازهای جاده داشته باشید. گفته میشود اگر شما پس از اولین پنج سال هنوز در کسبوکاری هستید، شما احتمالا در آن کار خواهید ماند، اما شما هیچگاه نمیدانید که چه چیزی میتواند بر توان ماندگاری کسب و کار شما اثر گذارد.
حتی بسیاری شرکتهای موفق و تثبیت شده پس از ۹ تا ۱۱ سال از بین میروند، برای مثال یک حادثه کاملا غیرمترقبه باعث نابودی یک کسبوکار میگردد. همیشه حوادثی فراتر از کنترل شما وجود دارد که میتواند بر کسبوکار شما تاثیر گذارد. روی چیزهایی که میتوانید کنترل کنید کار کنید و برای چیزهای دیگر پشتیبان داشته باشید.
ارسال نظر