مدیریت منابع انسانی
ایجاد انگیزه در کارمندان
هنگامیکه کارمندان مستعد مشتاقانه کار خود را انجام میدهند، آنها قادرند عملکرد چشمگیری داشته باشند و به کسب و کار شما رونق ببخشند.
مترجم: زهره همتیان
هنگامیکه کارمندان مستعد مشتاقانه کار خود را انجام میدهند، آنها قادرند عملکرد چشمگیری داشته باشند و به کسب و کار شما رونق ببخشند. آیا تیم کاری شما همیشه نهایت سعی خود را میکند بهترین کار را ارائه دهد؟ طی پژوهشی که شرکت بینالمللی مشاوره منابع انسانی Towers Watson در سال ۲۰۱۰ انجام داد، مشخص شد که تنها کمتر از ۲۱ درصد کارمندان مورد بررسی خود را بسیار مشتاق و متعهد به کار میدانستند، در حالی کهاین میزان در سال ۲۰۰۹، ۳۱ درصد بوده است. ۸ در صد از کارمندان نیز اظهار داشتند که نسبت به کار خود کاملا بیتفاوت و بیعلاقه هستند.
اینکه تنها یک پنجم از کارمندان شما نسبت به کار خود بسیار متعهد و مشتاق باشند، نشانه یک کسب و کار موفق نیست. بررسیهای دیگر نشان میدهد که تعهد و اشتیاق افراد نسبت به کار از سه عامل مهم نشات میگیرد:
۱. همسو بودن کارمندان با اهداف و چشم انداز شرکت.
۲. اعتقاد کارمندان به صلاحیت مدیریت و تعهد آنها به تحقق یافتن اهداف و چشم انداز.
۳. اعتماد زیردستان به سرپرست مستقیم خود در حمایت و کمک به آنها برای رسیدن به موفقیت.
اغلب گفته میشود که کارمندان شرکتها را ترک میکنند اما در واقع باید گفت کارمندان با ترک شرکت، مدیران خود را ترک میگویند. مارک هربرت، مشاور امور مدیریتی که کار خود را روی اشتیاق و تعهد به کار متمرکز کرده میگوید: «شعله اشتیاق و تعهد به کار در خط مقدم کسب و کار شما روشن میشود و در همان جا نیز رو به خاموشی میرود.»
افزایش رفتارهای مثبت مدیریتی و کاهش رفتارهای منفی مدیریتی منجر به ارتقای اشتیاق و علاقه کارمندان به شغلشان میشود. هنگامی که کارمندان مستعد شما مشتاقانه کار خود را انجام میدهند، آنها قادرند عملکرد چشمگیری داشته باشند و به کسب و کارتان رونق ببخشند. دراینجا به برخی از شیوههایی اشاره شده که مدیران و سرپرستان بتوانند قدم در راه ارتقای اشتیاق و تعهد به کار کارمندان خود بردارند و همین طور بتوانند مدیران بهتری باشند:
۱. عصبانی نشوید.
«عصبانی شدن کار آسانی است.هر کسی از عهده آن بر میآید، اما عصبانی شدن در زمان مناسب، به شیوهای صحیح و به میزانی مناسب کار دشواری است.» (مارک تواین) عصبانیت نباید در میان ابزارهای مدیریتی شما وجود داشته باشد.
۲. سعی کنید رفتار سرد، گستاخانه و غیردوستانه را از خود دور کنید.
کارمندان به ویژه در مواقع دشوار از مدیران خود الگو میگیرند و نیاز دارند از طرف آنها مورد توجه قرار بگیرند.
قاعدتا تیم کاریتان، شما را از روی اعمال، رفتار و حالاتی که دارید قضاوت میکنند و نه از روی قصد و نیتی که دارید.
۳. به کارمندان خود پیامهای نامفهوم و مبهمی ندهید به طوری که آنها هرگز متوجه منظور شما نشوند.
سعی کنید اطلاعرسانیتان به گونهای باشد که حاوی پیامهای ساده، متمرکز و اولولیتبندی شده باشد. پیامهای متعدد و پیدرپی تنها افراد شما را گیج و سردرگم میکند.
۴. از دروغ گویی و کتمان حقایق خودداری کنید.
از بیان مطالبی که به آن اعتقاد ندارید پرهیز کنید. از پنهان کردن اطلاعات و دروغ گویی نیز دوری کنید. چرا که کارمندان قادر به تشخیص دروغگویی و مهمل گویی شما هستند.
۵. بدوناینکه حقایق را بررسی کنید سریع به قضاوت و نتیجهگیری نپردازید.
اگر اشتباه یا کوتاهی از کارمندان شما سر زده، ابتدا علت آن را جویا شوید بعد به قضاوت بپردازید. به عنوان مثال، چند سال پیش یکی از همکارانم سر کارمند خود فریاد میکشید که چرا امروز صبح سر جلسهای بسیار مهم حاضر نشده است. بعد از چند دقیقه، کارمند پاسخ داد: «عذرخواهی میکنم باید با شما تماس میگرفتم. اما من به علت ابتلای مادرم به نوعی سرطان پیشرفته تازه از بیمارستان برگشتهام.»
حال آنچه یک مدیر برای حفظ انگیزه کارکنان باید انجام دهد:
۶. به تعهدات خود پایبند باشید.
اگر اعلام میکنید قصد انجام کاری را دارید حتما آن را عملی کنید و به تعویق نیاندازید. در برابر وعدهها و قولهایی که میدهید مسوول و پاسخگو باشید.این بهترین شیوه برای ارسالاین پیام به کارکنان است که در سازمان شما همه افراد باید مسوولیت پذیر و پاسخ گو باشند.
۷. نسبت به تماسها، تلفنها و ایمیلهای دریافتی پاسخگو باشید.
به عنوان یک مدیر، کارمندان شما میتوانند به مانند مشتریان شما در نظر گرفته شوند. به عنوان مثال اگر از گروه فروش خود میخواهید به درخواستهای مشتریان سریع و دقیق پاسخ دهند، شما هم باید همین گونه عمل کنید.
۸. از گروه کاری خود در جمع حمایت کنید.
مخالفتها و اختلافات خود را با کارمندان جلوی جمع کنار بگذارید و مسائل موجود را به طور خصوصی با آنها مطرح کنید. هیچ چیز زیان بارتر از آن نیست که چنین به نظر رسد که شما تلاش میکنید از کارمندان خود ایراد بگیرید و آنها را مورد سرزنش قرار دهید.
۹. اشتباهات خود را بپذیرید.
اگر اشتباه یا کوتاهی از جانب شما رخ داد، آنها را بپذیرید و سرزنشهای متعاقب آن را نیز قبول کنید.
۱۰. از کارمندان خود قدردانی کنید.
هرگز نمیتوان تاثیر فراوان یک قدردانی ساده به دلیل عملکرد خوب را دست کم گرفت. تشکر و قدردانی از افراد لایق، نیروی فزایندهای به آنها میبخشد.
۱۱. گاهی اوقات لبخند بزنید و بخندید.
خوب است که در مواقع مناسب شوخی کنید و بخندید.این کار در روحیه کارمندان تاثیر میگذارد و شما را خوشاخلاق نشان میدهد، اما شوخیها و خندههای مصنوعی موثر نخواهند بود. هر زمان که مناسب بود به خود نیز بخندید، این کار رابطه انسانی شما با کارکنان را تسهیل میکند.
منبع: www.entrepreneur.com
ارسال نظر