خط سیر
پارچه کرباس، نماد یکی از باارزشترین برندهای لوکس
لــــوئیز ویـــتان مالتیر (Luis Vuitton Malletier) یا همان «لویی ویتان» که به اختصار LV نیز خوانده میشود، یک خانه مد فرانسوی است که در سال ۱۸۵۴ تاسیس شده.
کیانا غلامی
لــــوئیز ویـــتان مالتیر (Luis Vuitton Malletier) یا همان «لویی ویتان» که به اختصار LV نیز خوانده میشود، یک خانه مد فرانسوی است که در سال ۱۸۵۴ تاسیس شده. نام تجاری لویی ویتان معرف موقعیت اجتماعی است و موفق شده است که تولید انبوه را با یک انگاره بسیار آرمانی ترکیب کند. مجموعه شرکتهای فرانسوی صاحب لویی ویتان «لویی ویتان موئه هنسی» (Louis Vuitton Moet Hennessy) یا LVMH نام دارد. آقای برنارد آرنو (Bernard Arnault) رئیس LVMH ثروتمندترین مرد صنعت مد است. نام تجاری لویی ویتان بسیار بیشتر از گوچی (Gucci) و بیش از دو برابر پرادا (Prada) ارزش دارد. بهطور معمول نیز در بررسی سالانه صد نام تجاری برتر، لویی ویتان با ارزشی معادل ۲۰ میلیارد دلار در جایگاهی بالاتر از MTV، آدیداس، شانل، آمازون، اپل و بسیاری نامهای بینالمللی دیگر قرار میگیرد. در سال ۱۸۵۴ لویی ویتان که پسر یک نجار بود، این شرکت را تاسیس کرد. لویی با ساختن چمدان، کیف، ساک سفری و وسایل مورد نیاز مسافرت، نام خود را بر سر زبانها انداخت. در آن زمان، تنها اشخاص بسیار ثروتمند جامعه توانایی مالی رفتن به سفر در تعطیلات را داشتند. مسافرت، اصلیترین نقطه ارتباط یا تبادر ذهنی با نام تجاری تجملی بود، زیرا نشان دهنده ثروت و آسودگی بود.
در قرن نوزدهم زمانی که صنعت «توریسم» یک ایده کاملا جدید بود، این وجه تمایز حتی بسیار هم بیشتر شد. ایو کارسل (Yve Carcelle) مدیر عامل لویی ویتان میگفت: «تولد ویتان نوید بخش آغاز یک زندگی مدرن است. اینکه تولد نام تجاری لویی ویتان، در اواسط قرن نوزدهم که ماهیت مسافرت متحول میشد صورت گرفت، یک پدیده اتفاقی نیست.» این گسترش تولید به جای آنکه سبب کمرنگ شدن نام تجاری شود، موجب تقویت و استحکام آن شد. کالاهایی که لوگوی مشهور (LV Damier) روی آنها نقش بسته بود، در همه جا از بلوارهای پاریس و خیابانهای لندن و نیویورک گرفته تا بازارهای کشورهای هند و چین (که در آنجا لویی ویتان شناخته شدهترین مارک اروپایی بود) خواهان زیادی داشت. در سال ۱۹۸۹ لویی ویتان ۱۳۰ فروشگاه داشت و طرفداران زیادی پیدا کرده بود. بخشی از این تمایل و اشتیاق مردم، به دلیل پشتیبانی و حمایت چهرههای مشهور از آن بود. در زمان حیات لویی ویتان، امپراتریس اوژنی (Empress Eugenic) مشهورترین مشتری او بود. بسیاری از ستارگان مشهور سینما و مهاراجههای ثروتمند در نیمه اول قرن بیستم، مشتری پسر لویی ویتان بودند.
بعدها در اغلب عکسهای ادری هپبورن (Audrey Hepburn) در زمان اوج شهرتش، کیفها و چمدانهای لویی ویتان هم دیده میشد؛ اما رمز واقعی موفقیت لویی ویتان، کنترل بود. این نام تجاری همه کارها را از طراحی گرفته تا پخش و توزیع، خودش انجام میداد. این کار نه تنها ضامن کیفیت کالا بود، بلکه به معنای «سود ناخالص تولید» تا حدود ۴۵ درصد نیز بود. یعنی سودی که بسیار بیشتر از نزدیکترین رقبایش بود. با این کنترل، لویی ویتان توانست بین تصویر از یک نام تجاری لوکس و تفکر مبتنی بر تولید وبازاریابی انبوه، رابطه برقرار سازد. ایو کارسل، مدیر عامل شرکت با غرور میگفت: «ما همه کار را خودمان انجام میدهیم، از آفرینش هنری گرفته تا ساخت وتولید و طراحی.»
لویی ویتان از شیوهها و تکنیکهای بازاریابی انبوه مثل جلب حمایت افراد مشهور و اسپانسری رخدادهای ورزشی (مانند مسابقه قایقرانی جام آمریکا) سود میبرد. در دوران اخیر، معروفترین حامیلویی ویتان، جنیفر لوپز بوده است که در کمپین جهانی تبلیغات چاپی و بیلبوردهای تبلیغاتی ویتان که از سال ۲۰۰۳ آغاز شد، شرکت دارد.
قدرت سمبلیک نام تجاری لویی ویتان، حتی افراد تیم مدیریتش را هم مات و مبهوت کرد. در فوریه سال ۲۰۰۴، یکی از مدیران شرکت بدون افشای هویتش، به اینترنشنال هرالد تریبیون گفت: «این واقعا بزرگترین تردستی و کلک بعد از روغن مار است! باورتان میشود که همه این جار و جنجال به دلیل یک تکه پارچه کرباس، با روکش پلاستیکی وکمینازک کاری چرمیاست.»
لویی ویتان توانسته است هم فروش خود را بالاتر ببرد و هم موقعیت اجتماعی بالایش را حفظ کند. این موقعیت بالا، با دقت زیاد به وسیله تبلیغات تقویت میشود. تبلیغاتی که برای جذب مشتریان خاص در مجلههای ویژه و خاص انجام میگیرد. موئه هنسی لویی ویتان که بزرگترین گروه عرضه کننده کالاهای تجملی در دنیا است در سال ۲۰۱۰ بزرگترین فروشگاه خود را در لندن بنا کرد. اکنون نام تجاری لویی ویتان با کرباس مارک خورده آن مجسم میشود. لویی ویتان که سیزده کارگاه تولیدی، یک مرکز حمل و نقل بینالمللی، بیش از ۲۰۰ فروشگاه انحصاری در ۶۵ کشور و حدود ده هزار کارمند داشته و بزرگترین نام تجاری تجملی دنیا است، در سال گذشته میلادی درآمدی بالغ بر ۲ میلیارد دلار داشته است.
منبع: سلاطین نامهای تجاری
ارسال نظر