میلیاردرها
همسر سوم، وارث ثروت پنج میلیارد دلاری
جوانا کواندت بیوه هربرت کواندت (۱۹۱۰-۱۹۸۲)، مدیر آلمانی کسی است که شرکت BMW را از ورشکستگی نجات داده است. وی در حال حاضر با ثروت ۵ میلیارد دلار صد و پنجاه و چهارمین میلیاردر دنیا به شمار میرود. جوانا کواندت در گذشته منشی هربرت کواندت بود. فرزندان او سوزان کلاتن و استفن کواندت، هر دو میلیاردر هستند و سهام زیادی از BMW را به ارث برده اند.
الهام جوادی
جوانا کواندت بیوه هربرت کواندت (۱۹۱۰-۱۹۸۲)، مدیر آلمانی کسی است که شرکت BMW را از ورشکستگی نجات داده است. وی در حال حاضر با ثروت ۵ میلیارد دلار صد و پنجاه و چهارمین میلیاردر دنیا به شمار میرود. جوانا کواندت در گذشته منشی هربرت کواندت بود. فرزندان او سوزان کلاتن و استفن کواندت، هر دو میلیاردر هستند و سهام زیادی از BMW را به ارث برده اند. ماریا جوانا کواندت در سال ۱۹۲۶ در بروهن آلمان متولد شد. وی در دهه ۱۹۵۰ منشی دفتر هربرت و در نهایت دستیار شخصی وی شد. جوانا در سال ۱۹۶۰ با هربرت ازدواج کرد. وی همسر سوم هربرت کواندت بود. زمانی که در سال ۱۹۸۲ هربرت کواندت از دنیا رفت، جوانا سهامدار عمده BMW و یکی از اعضای هیات مشاوره شرکت شد. او در سال ۱۹۹۷ از این سمت بازنشسته شد، ولی همچنان مالک ۱۷ درصد از فروش ۷۴ میلیاردی این شرکت خودروساز باقی مانده است.
هربرت کواندت (۱۹۱۰-۱۹۸۲) یک صنعتگر آلمانی بود که این شرکت را در سال ۱۹۵۹ از ورشکستگی نجات داده بود. پدربزرگ هربرت با دختر مالک یک کارخانه نساجی ازدواج کرده بود و در سال ۱۹۸۸ مدیر این کارخانه شده بود. خانواده کواندت در جنگ جهانی اول تامینکننده تسلیحات ارتش آلمان بودند و از این طریق گونتر، پدر هربرت، توانست ثروت زیادی به دست آورد. گونتر بعد از جنگ توانست چندین شرکت بزرگ را بخرد. خانواده کواندت در جنگ جهانی دوم و زمان دیکتاتوری هیتلر نیز نقش مهمی در ارتش آلمان داشته است. پس از مرگ گونتر در سال ۱۹۵۴ گروه خانواده کواندت تبدیل به یک شرکت بزرگ متشکل از ۲۰۰ کسب و کار بود که بخشی از سهام دایملر- بنز و BMW را نیز در اختیار داشت. پس از مرگ گونتر این گروه بین پسرانش هربرت وهارالد تقسیم شد.
شرکت BMW در سال ۱۹۵۹ یک شرکت بیمار بود که مدیریت آن حتی قصد فروش این شرکت به دایملر-بنز را داشت. هربرت هم تقریبا با این کار موافق بود؛ اما در لحظه آخر نظر خود را تغییر داد و سهام خود در شرکت را به ۵۰ درصد افزایش داد تا قدرت بانکدارها کم شود. او توانست با این کار هم ثروت خود را افزایش دهد هم BMW را از ورشکستگی نجات دهد و نهایتا نیز کنترل شرکت را به دست گرفت. هربرت پس از مرگ برادرش،هارالد در سال ۱۹۶۷ سهام بیشتری از شرکتهای BMW، وارتا و ایواکا دریافت کرد. او و بیوههارالد در سال ۱۹۷۴ سهام خود در دایملر- بنز را به دولت کویت فروختند.
هربرت ۳ بار ازدواج کرد و صاحب چندین فرزند شد که دو فرزند او از ازدواج آخرش سهام BMW را به ارث بردند، البته هربرت برای جلوگیری از ایجاد مشکل بین فرزندانش از ازدواجهای خود، به هر کدام سهامی از شرکتهای گروه خانوادگی را داده است. در حال حاضر هشت نفر از صد ثروتمند آلمانی از خانواده کواندت هستند.
خانم کواندت در حال حاضر ساکن بادهامبورگ در نزدیکی فرانکفورت در آلمان است. دولت آلمان سال اخیر از وی به خاطر فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در حمایت از خبرنگاری و یادگیری تقدیر کرده است. خانم جوانا کواندت همچنین از موسسات خیریه کودکان سرطانی حمایت میکند. وی همچنین یک بنیاد خیریه به نام بنیاد جوانا کواندت در سال ۱۹۹۵ تاسیس کرده است.
ارسال نظر