بخش دوم و پایانی

شهریار: نیکولو ماکیاولی

(THE PRINCE)

شهریار، اثری از نیکولو ماکیاولی (۱۴۶۹-۱۵۲۷)، نویسنده و سیاستمدار ایتالیایی که بی‌گمان پرخواننده‌ترین و بحث‌انگیزترین، ستوده‌ترین و بدنام‌ترین اثر در ادبیات سیاسی همه زمان‌ها است. صعود پول؛ تاریخ مالی جهان: نیال فرگوسن

(The Ascent of Money:A Financial History of the World)

فرگوسن، تاریخ‌نگاری مسلط به مفاهیم بازاری است. بر همه رهبران امروز و آینده واجب است تا از محیط کسب و کار پیرامون خود شناخت کافی داشته باشند. فرگوسن در این کتاب حرف‌های تازه‌ای می‌زند؛ او از تولد ملت جدیدی پس از جنگ سرد سخن می‌گوید. او این ملت را چیمریکا (چین+آمریکا) نامیده و معتقد است این دو کشور بدون هم نمی‌توانند به حیات خود ادامه دهند.

معضل نوآوران؛ وقتی که فناوری نوین موجب شکست شرکت‌های بزرگ می‌شود:

کلایتون ام.کریستنسن

(The innovator`s dilemma: when new twchnologies cause great firms to fail)

اخیرا کریستنسن به انتخاب Thinkers۵۰ به عنوان بزرگ‌ترین اندیشمند کسب‌وکار معرفی شده است. در این کتاب وی نشان می‌دهد که چگونه ممکن است شرکت‌هایی که بر ارائه محصولات سطح بالا به مشتریان سودآور خود تمرکز می‌کنند، به دلیل نوآوری‌های نامتعارف، رقبای جدیدشان (نوآورانی که مشتریان سطح پایین‌تر را هدف می‌گیرند که به دنبال محصولات ارزان‌ترند) از میدان به در می‌شوند.

هفت عادت مردمان موثر: استفان کاوی

(The Seven Habits of Highly Effective People)

کتاب کاوی از جمله کتاب‌های خودیاری بسیار مفید است. هفت عادت معرفی شده به وسیله استفان کاوی، هم در رشد و بالندگی شخصی و هم شغلی بسیار اثرگذار خواهد بود. دکتر استفان کاوی به تازگی بدرود حیات گفت.

قدرت عادت: چارلز داهیگ

(The Power of habit)

چارلز داهیگ در این کتاب با عنوان «قدرت عادت» به علمی اشاره می‌کند که در پس آن پرسش و چرایی درباره کارهای مختلف وجود دارد. در این کتاب وی تحقیقات علمی و اجتماعی را ترکیب کرده و می‌نویسد عادت با الگویی روانشناختی به نام «حلقه عادت» شروع می‌شود که سه فرآیند جداگانه دارد. ابتدا نشانه یا انگیزه وجود دارد که به مغز شما می‌گوید وارد مرحله اتوماتیک نسبت به رفتار خاص شود. بعد از آن، مرحله معمول یا روزمرگی است و مرحله سوم، پاداش است؛ چیزی که مغز شما دوست دارد به یادآوری آن کمک کند و حلقه عادت شکل می‌گیرد.

تنظیم قطب‌نما روی شمال حقیقی: رهبر ناب درون خود را کشف کنید: بیل جرج

(True north: Discover your authentic Ieadership)

نسل آینده رهبران، بر اصالت تاکید و تمرکز دارند. بیل جرج از جمله پیش‌قراولان رویکرد رهبری ناب و اصیل است. این کتاب حاصل مصاحبه و گفت‌وگو با بیش از ۱۰۰ رهبر کهنه‌کار و کارکشته است و جزوه علمی بسیار خوبی برای رهبران امروز و فردا می‌باشد.

سه‌شنبه‌ها با موری: میچ آلبوم

(Thesdays with Morrie)

سه‌شنبه‌ها با موری از تاثیرگذارترین و پرفروش‌ترین کتاب‌های انتشارات نیویورک تایمز است که از اکتبر ۱۹۹۷ تاکنون همواره در صدر جدول پرفروش‌ترین کتاب‌های سال قرار داشته است.

اپراه وینفری، بر اساس این کتاب، فیلمی تلویزیونی تهیه کرد که از تلویزیون ایران نیز پخش شد. سه‌شنبه‌ها با موری، نوشته یک نویسنده آمریکایی به نام میچ آلبوم (Mitch Album) است داستان کتاب واقعی است و درباره ارتباط استادی به نام موری شوارتز (Morrie Schwartz) با شاگردش میچ آلبوم است.

موری محبوب همه دانشجوها است. سال‌ها بعد موری بیماری خطرناکی می‌گیرد، به طوری که دکتر می‌گوید کم‌کم فلج می‌شود و در مدت دو سال نیز خواهد مرد. وی غصه‌دار نمی‌شود بلکه سعی می‌کند در این زمان با خوبی زندگی کند. میچ آلبوم تصمیم می‌گیرد که روزهای سه‌شنبه نزد استاد خود برود و هر بار در باب موضوعی با یکدیگر سخن گویند.

«وقتی مردن را می‌آموزی، زندگی کردن را یاد می‌گیری... تنها راه معنی دادن به زندگی این است که خودت را وقف دوست داشتن دیگران بکنی... مرگ زندگی را به پایان می‌رساند نه یک رابطه را... بعضی وقت‌ها آدم نمی‌تواند به چشم‌هایش اعتمادکند. باید به احساساتش اعتماد کند؛ اگر می‌خواهی دیگران به تو اعتماد داشته باشند، باید تو هم به آنها اعتماد داشته باشی. حتی در تاریکی مطلق. حتی وقتی داری می‌‌افتی... بسیاری از چیزها کشف شده است به جز چگونه زیستن.»

اینها تنها گوشه‌ای از درس گفتارهای زیبای این کتاب است که می‌تواند هدایت‌گر رهبران جوان باشد.

منبع: دوماهنامه توسعه مهندسی بازار شماره