مخفیکاری یا افشای واقعیت؟
مترجم: سید حسین علوی لنگرودی
alavitarjomeh@gmail. com
شرکت نوتریشنال فود از جمله شرکتهای خوشنام و موفق در صنعت تولید محصولات غذایی است اما اخیرا دو گزارش مربوط به مسمومیت ناشی از مصرف محصولات این شرکت بهصورت محرمانه به دست مدیرعامل رسیده که او را کمی نگران کرده است. جریان از این قرار است که طی یک هفته دو گزارش از مسموم شدن دو نوزاد در نتیجه مصرف محصولات شرکت نوتریشنال فود ارائه شد که در هر دوی آنها عامل غذایی موجب مسموم شدن دو نوزاد اعلام شد.
مترجم: سید حسین علوی لنگرودی
alavitarjomeh@gmail.com
شرکت نوتریشنال فود از جمله شرکتهای خوشنام و موفق در صنعت تولید محصولات غذایی است اما اخیرا دو گزارش مربوط به مسمومیت ناشی از مصرف محصولات این شرکت بهصورت محرمانه به دست مدیرعامل رسیده که او را کمی نگران کرده است. جریان از این قرار است که طی یک هفته دو گزارش از مسموم شدن دو نوزاد در نتیجه مصرف محصولات شرکت نوتریشنال فود ارائه شد که در هر دوی آنها عامل غذایی موجب مسموم شدن دو نوزاد اعلام شد.البته این موضوع هنوز به مطبوعات درز پیدا نکرده و فرصت بررسی جوانب مختلف قضیه از سوی مدیران شرکت وجود دارد. فرد جیمز، مدیرعامل شرکت از نایب رئیس خود خواسته در این مورد تحقیقات بیشتری انجام دهد و ببیند که در کدام یک مراحل تولید، بستهبندی یا توزیع محصولات شرکت اشتباهی یا کوتاهی صورت گرفته که به این مشکل منتهی شده است.
بررسیهای اولیه نشان داد مشکل فقط به مسمومیت دو نوزاد محدود نمیشود و در ماههای اخیر موارد متعددی از مسمومیت و سوء هاضمه در نتیجه مصرف محصولات شرکت رخ داده که یا گزارش نشده بودند یا به محصولات شرکت مرتبط دانسته نشدهاند. همچنین مشخص شد شرکتی که سالها بود با نوتریشنال فود در زمینه توزیع همکاری میکرده دارای کامیونهایی با سیستم سرمایشی خراب و نامطلوب بوده و محصولات بارگیری شده در وضعیت مطلوبی حمل نمیشدهاند و فروشندگان محصولات نیز توجه چندانی به نگهداری مطلوب محصولات نداشتهاند. وضعیت هنگامی وخیمتر شد که مشخص شد در دو کارخانه از مجموع چهار کارخانه شرکت نوتریشنال فود، از مواد اولیهای برای تولید محصولات استفاده شده که با استانداردهای ملی مطابقت نداشته و ممکن است موجب فاسد شدن سریعتر محصولات غذایی شوند.
تمام این اطلاعات ناخوشایند و نگرانکننده روی میز مدیرعامل قرار گرفته و او به سرعت خواستار تشکیل جلسه اضطراری با اعضای هیات مدیره و سهامداران عمده شرکت شد. او در این جلسه ضمن تشریح وضعیت پیش آمده در مورد شرکت بر این مساله تاکید میکند که شرکت در موقعیت بسیار حساسی قرار گرفته و باید دست به انتخاب مهمی بزند که آینده شرکت را رقم خواهد زد. آنچه مسلم است اینکه مشکلات و نواقص بسیاری در بخشهای مختلف شرکت وجود داشته که تا پیش از این به دلیل موفقیتهای چشمگیر شرکت در بازار و اعتماد به وجود آمده بین مشتریان، نسبت به محصولات شرکت نهفته مانده بودند. از سوی دیگر، هر چه سریعتر باید نسبت به اصلاح ایرادها و جلوگیری از بروز خسارتهای بیشتر اقدام کرد.حال چالش اصلی اینجاست که آیا باید تمام این کارها بهصورت مخفیانه و سری و بدون نیاز به مطلع کردن نهادهای نظارتی و مشتریان صورت پذیرد یا اینکه باید ضمن فراخوان عمومی برای جمعآوری محصولات معیوب از وخیمتر شدن اوضاع جلوگیری کرد؟اگر شما به جای مدیر عامل یا اعضای هیات مدیره شرکت نوتریشنال فود بودید چه میکردید؟ آیا دست به مخفیکاری و رفع نواقص بهصورت پنهانی میزدید یا اینکه به خاطر رعایت اصول اخلاقی اقدام به افشای واقعیت کرده و پیامدهای منفی شدیدی چون سلب اعتماد مشتریان نسبت به شرکت و نارضایتی سهامداران را به جان میخریدید؟
پاسخ مدیران اخلاقگرا
از قدیم گفتهاند جلوی ضرر را از هر جا که بگیرید منفعت است. پس چه بهتر که این کار بهصورت علنی و در کمال شجاعت صورت پذیرد. اصول اخلاقیات در کار حکم میکند که اعضای هیات مدیره شرکت نوتریشنال فود ضمن افشای کامل ابعاد قضیه و عذرخواهی شجاعانه از مصرفکنندگان درصدد برطرف کردن نواقص برآیند و از پیامدهای منفی این کار در کوتاهمدت نهراسند، چرا که اگر چه این کار در کوتاه مدت موجب کاهش فروش محصولات شرکت و وارد آمدن ضرر و زیان مادی میشود اما در بلندمدت از شرکت نوتریشنال فود بهعنوان شرکتی اخلاق مدار که بهصورت داوطلبانه وجود نقص در محصولاتش را اعلام کرد و مصرفکنندگان را محرم دانست یاد خواهد شد و این سرمایه معنوی در بلندمدت بر اعتبار و منزلت شرکت خواهد افزود.
منبع: مجله Ethical Management
ارسال نظر