دستور مستقیم ایوبی برای دگرگون کردن فارابی
گروه فرهنگ و هنر: یکی از مسائلی که سالهاست ساختار قانونگذاری سینمای ایران را درگیر خود کرده است، بحث بنیاد سینمایی فارابی و کوچکسازی قدیمیترین نهاد سینمایی ایران برای سرعت دادن به روند تولید فیلمهای ایرانی است. بر این اساس محمدرضا جعفری جلوه به محض اینکه برای مسوولیت جدیدش بهعنوان مدیر شبکه دو سیما انتخاب شد، نامهای به اهالی رسانه نوشت و تلویحا از سیاستهای فعلی سازمان سینمایی در برخورد با بنیاد سینمایی فارابی انتقاد کرد ومخالفت خود را با کوچکسازی فارابی اعلام کرد. او در این نامه نوشت: «به صدا و سیما بازمیگردم، چون دیگر در سینما امکان حضور موثر برایم میسر نیست، نمیتوانم در فارابی ادامه دهم، دلیل آن هم روشن است، که اگرچه همواره معتقد و مهیا برای چابکسازی و نوسازی بودهام اما با طرحهای بیتوجه به اقتضائات صحنه عمل در سینمای کشور تحت عنوان کوچکسازی و در اصل برای تجزیه و تنزل بنیاد سینمایی فارابی با آن اعتبار و جایگاه جهانیاش موافق نیستم، ضمن آنکه کاملا مغایر با عهد و پیمان اولیهمان بوده است.
گروه فرهنگ و هنر: یکی از مسائلی که سالهاست ساختار قانونگذاری سینمای ایران را درگیر خود کرده است، بحث بنیاد سینمایی فارابی و کوچکسازی قدیمیترین نهاد سینمایی ایران برای سرعت دادن به روند تولید فیلمهای ایرانی است. بر این اساس محمدرضا جعفری جلوه به محض اینکه برای مسوولیت جدیدش بهعنوان مدیر شبکه دو سیما انتخاب شد، نامهای به اهالی رسانه نوشت و تلویحا از سیاستهای فعلی سازمان سینمایی در برخورد با بنیاد سینمایی فارابی انتقاد کرد ومخالفت خود را با کوچکسازی فارابی اعلام کرد. او در این نامه نوشت: «به صدا و سیما بازمیگردم، چون دیگر در سینما امکان حضور موثر برایم میسر نیست، نمیتوانم در فارابی ادامه دهم، دلیل آن هم روشن است، که اگرچه همواره معتقد و مهیا برای چابکسازی و نوسازی بودهام اما با طرحهای بیتوجه به اقتضائات صحنه عمل در سینمای کشور تحت عنوان کوچکسازی و در اصل برای تجزیه و تنزل بنیاد سینمایی فارابی با آن اعتبار و جایگاه جهانیاش موافق نیستم، ضمن آنکه کاملا مغایر با عهد و پیمان اولیهمان بوده است.حال ظاهرا مانعی بر سر راه تصمیماتم! بنابراین بهرغم شوق بسیار به ایفای نقشی که در خدمت به ارزشآفرینی سینماگران عزیز، از طیفهای مختلف داشتهام و دیگر امکان چنین خدمتی نیست، برای همه آرزوی موفقیت دارم، بهویژه برای عزیزانی که یکسال قبل در بدو ورودم ابراز محبت و شوق بسیار کردند و در یک ماه گذشته به سبب احتمال بازگشتم به صدا و سیما مستمرا خواهان ادامه حضورم در سینما بودند. هر کجا باشم در اندیشة ایشانم. با سینمای ملی تا اوج میتوان رفت. قدری درنگ یاران، چندی تحمل رنج.»
پس از این نامه بود که رئیس سازمان سینمایی تیر خلاص را برای کوچکسازی بنیاد سینمایی فارابی شلیک کرد و با گماردن سرپرست برای این بنیاد در حکمی که به حیدری خلیلی داد چنین نوشت: « جناب آقای رمضانعلی حیدری خلیلی؛ مشاور محترم راهبردی، باتوجه به تجربه و شایستگیهای جنابعالی و با تقدیر از تلاشهای جناب آقای مهندس جعفری جلوه و به موجب مصوبه هیات امنای بنیاد سینمایی فارابی، به موجب این حکم به سمت سرپرست بنیاد سینمایی فارابی منصوب میشوید.در اسرع وقت راهکارهای عملیاتی کاهش دیوان سالاری دست و پا گیر، شفافسازی حمایتها، کاهش تصدیگریهای بیهوده و عدالتمحوری در برخورد با جامعه سینمایی را پیشنهاد کنید.احیای واقعی بنیاد فارابی در گرو روزآمدگی ساختار، مدیریتها و چابکسازی این نهاد اثرگذار است.امید است با پاسداری از تجربههای گذشته و با نگاه آگاهانه به آینده و پرهیز از آزمودههای ناکام پیشین، راه را برای تعالی بنیاد هموار سازید. امیدوارم با همدلی کارکنان خدوم بنیاد فارابی، این نهاد کهن بنیاد، به خانه امید سینمای ایران اسلامی تبدیل شود.»
این آغاز دگرگونی در یکی از کلیدیترین بنیادهای سینمایی در ایران است.
ارسال نظر