دولت رانت نمی‌دهد، حمایت می‌کند

گروه فرهنگ و هنر: نشست خبری دکترحجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی صبح دیروز در تالار وحدت برگزار شد و رئیس سازمان سینمایی با گله از برخی رسانه‌ها در به‌کار بردن واژه‌های شبهه برانگیز گفت: از ادبیاتی که هم‌اکنون در سینمای ایران رایج است ناخشنودم، از رسانه‌ها می‌خواهم که به کمک‌های دولتی، رانت خواری و اسامی از این دست ندهند. ایوبی در این نشست با اشاره به پیروزی جوانان ایران در عرصه‌های ورزشی گفت: این پیروزی‌ها غرورآفرین و فرخنده است که امیدواریم تداوم داشته باشد و نشاط عمومی را در جامعه به وجود آورد.رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت نمایش فیلم «خانه پدری»‌ به کارگردانی کیانوش عیاری گفت: ما با آقای عیاری سه جلسه مفصل صحبت داشتیم و تاکید کرده‌ایم که هر تصمیمی شورای پروانه نمایش بگیرد حق خودم نمی‌دانم که نظر آنها را وتو کنم اما در دیدارهایمان با ایشان به عنوان یک جامعه‌شناس کوچک گفتم که با صحنه بسیار خشن فیلم «خانه پدری» مشکل دارم و قرار نبود که باب خشونت را در سینما باز کنیم. «عصبانی نیستم» پروانه نمایش دارد

حجت‌الله ایوبی همچنین درباره وضعیت نمایش فیلم «عصبانی نیستم» و مخالفت‌های کمیسیون فرهنگی مجلس با نمایش این فیلم به هر شکل اظهار کرد: «عصبانی نیستم» پروانه نمایش دارد و قرار نیست تصمیم جدیدی درباره فیلم گرفته شود. سازنده این فیلم آن را طی یک تفاهم بسیار خوب به یک فیلم اجتماعی تبدیل کرده است و «عصبانی نیستم» اکنون از نظر شورای پروانه نمایش یک فیلم اجتماعی است نه سیاسی.

«رستاخیز» امروز پروانه نمایش می‌گیرد

ایوبی همچنین در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت فیلم «رستاخیز» به کارگردانی احمدرضا درویش گفت: ما با ائمه جمعه اثرگذار ملاقات کرده‌ایم و مشکل فیلم حل شد. همچنین اصلاحاتی از دفاتر برخی مراجع و جاهای اثرگذار اعلام شد که باید از آقای درویش برای اعمال این اصلاحات تشکر کنم بنابراین امروز پروانه نمایش این فیلم صادر می‌شود.

ارائه آمار رفع توقیفی‌ها افتخارآمیز نیست

رئیس سازمان سینمایی کشور در بخشی از نشست خبری‌اش در پاسخ به پرسشی درباره عدم توفیق دولت یازدهم در نمایش بعضی فیلم‌های توقیفی و همچنین ارائه پروانه نمایش به برخی فیلم‌ها و توصیه عدم اکران‌ به همان فیلم‌ها گفت: من تاکنون چندین‌بار برای فیلم‌هایی که توقیف‌اند یا در حال توقیف‌اند توضیح دادم، اینکه بخواهیم برای کارنامه کاری‌مان در این زمینه عدد و رقم بدهیم شاید چندان افتخار آمیز نباشد.

امیدوارم اساسا کمتر فیلمی توقیف شود که بخواهیم برای رفع توقیف شدن آن عدد و رقم بدهیم. در هر صورت وضعیت این فیلم‌ها در حال پیگیری است و با کمی صبر و حوصله می‌بینید که مشکل این فیلم‌ها حل خواهد شد.

بخش خصوصی در سالن‌سازی خوب است

وی همچنین در پاسخ به پرسش «ایسنا» درباره بودجه کم سازمان سینمایی و اهداف هزینه‌بری مانند اضافه کردن ۷۵۰۰ صندلی سینما در سال در دفترچه سیاست‌های سازمان سینمایی اظهار کرد: در هر صورت آنچه در دفترچه سیاست‌های سازمان سینمایی به عنوان یک دفترچه عملیاتی آمده جزو برنامه‌های اصلی

ما است.

در سخنانم اشاره کردم که قرار است مجتمع‌های اصلی در شهرهای مختلف به سینما تبدیل شوند و طبیعتا این اتفاق باعث می‌شود که تعدادی صندلی به ناوگان سینمایی کشور اضافه

شود.

معاون وزیر ارشاد همچنین با اشاره به نقش بخش خصوصی در افزایش تعداد سالن‌های سینمایی کشور بیان کرد: تا الان بخش خصوصی خیلی خوب وارد گود شده است، ضمن اینکه ما نیز به شدت پیگیر حضور بخش خصوصی در ساخت سالن‌های سینما هستیم، به عنوان مثال مواردی بوده است که فردی در بخش خصوصی در حال ساخت مجتمع تجاری بوده و ما با او مذاکره کرده‌ایم که یک یا چند سالن سینمایی در این مجتمع پیش‌بینی کند.

ایجاد نگرانی، شغل یک عده است

حجت‌الله ایوبی در پاسخ به پرسشی درباره نگرانی برخی از نمایندگان مجلس و... درباره بعضی فیلم‌ها و فعالیت‌های سازمان سینمایی و مصاحبه‌های روزافزون آنها گفت: متاسفانه برخی از رسانه‌ها دروغ می‌گویند و خبرهای کذب آنها برای ما پرهزینه است. به عنوان مثال تیتر یک می‌زنند که سازمان سینمایی ۱۰۰ میلیون تومان برای انتقال پیکر دو جوان گروه «سگ‌های زرد» هزینه کرده است. این خبر کذب برای ما خیلی هزینه داشت و حتی داوطلبانه از سازمان بازرسی کل کشور خواستیم که موضوع را بررسی کنند و آنها نیز در نهایت اعلام کردند که ریالی در این زمینه هزینه نشده است. اگر نشر این اکاذیب به سینمای کشور لطمه بزند با این دروغ‌ها مقابله خواهیم کرد و شکایت می‌کنیم.

معاون وزیر ارشاد همچنین درباره ابراز نگرانی برخی از نمایندگان مجلس درباره نمایش بعضی از فیلم‌ها اظهار کرد: واقعیت این است که ما فیلم‌هایی داریم که توقیف شده هستند، اما هیچ دلیلی برای توقیف آنها وجود ندارد. ما قاعدتا برای آنهایی که نگرانی بحقی دارند توضیحات لازم را می‌دهیم، اما برای کسانی که شغل‌شان نگرانی است نمی‌توانیم کاری کنیم.

نسبت به جشن رسانه‌ها انتقاد دارم

رئیس سازمان سینمایی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره آنچه به عنوان ساز ناکوک فارابی با وزارت ارشاد تعبیر می‌کرد، سخن گفت و سپس درباره جشن رسانه‌ها و حواشی آن پرسید. ایوبی درباره جشن رسانه‌ها که در فارابی برگزار شد و حواشی زیادی را به دنبال داشت، اظهار کرد: به نظرم مواردی مانند جشن رسانه‌ها خیلی در ماموریت‌های فارابی نمی‌گنجد و آنها باید در بخش تولید فعال باشند. من به دوستان فارابی هم گفته‌ام که ملاحظاتی درباره این جشن دارم و نسبت به برگزاری آن منتقد هستم. اگر بنا باشد این جشن برگزار شود باید شیوه آن تغییر کند.

حجت‌الله ایوبی در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوالی درباره واگذاری تولید فیلم‌ها به اصناف با اشاره به اظهارات اخیر مدیرعامل سینما گفت: نظر خانه سینما درست است، ما به این سمت می‌رویم که بودجه‌ برای تولید فیلم‌ها کاهش یابد و در این‌باره با پیگیری‌هایی که در بخش خصوصی انجام می‌گیرد، تضمین دادیم که برای سرمایه‌گذاری حضور داشته باشند و امیدوارم در آینده سهم ما از تولید کم و مشخص باشد.

تقبیح نگاه منکراتی به برخی بازیگران

او همچنین درباره حضور بازیگران اهالی سینما در خارج از کشور و نگاه منکراتی که نسبت به برخی از اتفاقات به وجود می‌آید، پاسخ داد: بازیگران و هنرمندانی که در خارج از کشور حضور می‌یابند فهیم هستند و در چارچوب‌های پذیرفته شده توسط مردم و نظام حرکت می‌کنند، اما هرازگاهی هم اتفاقی می‌افتد و برخوردها متفاوت است. او با بیان اینکه در اتفاق اخیر برخورد متفاوتی را از بازیگر نجیب و فهیم ایران شاهد بودیم، گفت: درباره دستگاه‌های دیگر هم همین اتفاق افتاد و حل شد اما نگاه منکراتی نباید وجود

داشته باشد.

رئیس سازمان سینمایی همچنین بیان کرد: حاشیه‌ها مدیریت سینمای کشور را در رسیدگی به مسائل اساسی و حقوقی سینما غافل کرد. هنوز وضع قرارداد‌های اهالی سینما و معیشت آنها روشن نیست و مشکلاتی وجود دارد که مشاور حقوقی سازمان در حال بازنگری قراردادها است و خلأها را بررسی می‌کند.

ایوبی از اهالی سینما هم درخواست کرد برای جذاب‌ شدن خبرها از برخی واژه‌ها مانند رانت‌خوار و ویژه‌خوار استفاده نکنند چون خوب نیست که این حرف‌ها را علیه یکدیگر بزنید و تاکید کرد که حرمت امامزاده به متولی‌اش است. رئیس سازمان سینمایی درباره تبلیغات تلویزیونی در کشورهای دیگر از جمله «لهستان» گفت: وقتی فیلمی توسط تلویزیون ساخته می‌شود تا ۲۴ ماه حق نمایش آن را ندارد. وی بیان کرد: درباره سینمای ما هنوز چنین قاعده‌ای وجود ندارد با این حال این موضوع را بررسی می‌کنیم و باید با رئیس سازمان صدا و سیما جلسه‌ای بگذاریم تا رابطه سینما و تلویزیون که جزو مطالبات است دوباره تعریف شود.