معرفی پنج کتاب نفیس ایرانی به یونسکو برای ثبت در حافظه جهانی
کلیات سعدی، مثنوی معنوی، المسالک و الممالک استخری، الابنیه عن الحقایق الادویه و سفرنامه ناصر خسرو از سوی کمیته ملی حافظه جهانی ایران برای ثبت در فهرست حافظه جهانی یونسکو پیشنهاد شد. به گزارش خبرگزاری مهر، این خبر را صبح دیروز سیدرضا صالحی امیری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و رئیس کمیته ملی حافظه جهانی در اولین نشست خبری خود که در محل سالن کنفرانس حوزه ریاست این سازمان برگزار میشد، اعلام کرد. سپس غلامرضا امیرخانی معاون کتابخانه ملی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در توضیح بیشتر این خبر به اعلام جزئیاتی از هر یک از این پنج اثر پرداخت و گفت: کلیات سعدی معرفی شده به برنامه حافظه جهانی، نسخهای است کامل به خط نسخ اثر احمد بن علی بن احمد شیرازی که در سال ۷۸۴ هـ.
کلیات سعدی، مثنوی معنوی، المسالک و الممالک استخری، الابنیه عن الحقایق الادویه و سفرنامه ناصر خسرو از سوی کمیته ملی حافظه جهانی ایران برای ثبت در فهرست حافظه جهانی یونسکو پیشنهاد شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، این خبر را صبح دیروز سیدرضا صالحی امیری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و رئیس کمیته ملی حافظه جهانی در اولین نشست خبری خود که در محل سالن کنفرانس حوزه ریاست این سازمان برگزار میشد، اعلام کرد. سپس غلامرضا امیرخانی معاون کتابخانه ملی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در توضیح بیشتر این خبر به اعلام جزئیاتی از هر یک از این پنج اثر پرداخت و گفت: کلیات سعدی معرفی شده به برنامه حافظه جهانی، نسخهای است کامل به خط نسخ اثر احمد بن علی بن احمد شیرازی که در سال ۷۸۴ هـ.ق کتابت شده و در کتابخانه ملی نگهداری میشود. به گفته وی نسخه مثنوی مولوی هم دیگر اثر معرفی شده به این فهرست است که پس از بررسی نسخ موجود در ایران و جهان، هفت نسخه نفیس شناسایی شده و جهت ثبت در فهرست حافظه جهانی یونسکو معرفی شده است. المسالک و الممالک استخری هم از مهمترین کتابهای جغرافیایی سده چهار هـ.ق است که ترجمه فارسی آن در سال ۷۲۶ هـ.ق توسط محمد نخجوانی در اصفهان کتابت شده و در موزه ملی ایران نگهداری میشود. الابنیه عن الحقایق الادویه کتابی است در شناسایی داروهای کهن با منشأ گیاهی، حیوانی و کانی که در سده پنجم
هـ.ق به زبان فارسی نگاشته شده است. به گفته وی سفرنامه ناصرخسرو نیز دیگر کتاب معرفی شده به فهرست حافظه جهانی یونسکو است که ۲ نسخه نفیس از آن شناسایی شده که در کتابخانه ملی فرانسه وکتابخانه ملی ایران موجود است.
ارسال نظر