پرخرجترین موزیکویدئوهای تاریخ را بشناسید
«جیغ» ۷ میلیون دلاری
«موزیک ویدئو» مقولهای است که در موسیقی ایران توجه کمتری به آن میشود و خیلی وقتها تاثیر آن نادیده گرفته میشود. شاید برای همین است که وقتی اثری در این راستا تولید میشود، واکنشهای متعددی گریبانگیر آن میشود. این گزارش بهانهای است که شما با بهترین و پرهزینهترین موزیکویدئوهای جهان آشنا شوید. به گزارش «ایسنا»، نماهنگ یا موزیکویدئو فیلم کوتاهی است که روی آن موسیقی قرار داده میشود. در بیشتر موزیک ویدئوها خواننده اثر، روی موسیقی لبخوانی میکند و مشهورترین شبکههای تلویزیونی پخش موزیکویدئو در جهان، شبکههای امتیوی، ویاچ۱، بیایتی و سیامتی هستند.
«موزیک ویدئو» مقولهای است که در موسیقی ایران توجه کمتری به آن میشود و خیلی وقتها تاثیر آن نادیده گرفته میشود. شاید برای همین است که وقتی اثری در این راستا تولید میشود، واکنشهای متعددی گریبانگیر آن میشود. این گزارش بهانهای است که شما با بهترین و پرهزینهترین موزیکویدئوهای جهان آشنا شوید.
به گزارش «ایسنا»، نماهنگ یا موزیکویدئو فیلم کوتاهی است که روی آن موسیقی قرار داده میشود. در بیشتر موزیک ویدئوها خواننده اثر، روی موسیقی لبخوانی میکند و مشهورترین شبکههای تلویزیونی پخش موزیکویدئو در جهان، شبکههای امتیوی، ویاچ۱، بیایتی و سیامتی هستند.
در این گزارش نام موزیک ویدئوهایی که بودجه آنها بیش از ۵۰۰ هزار دلار است، به عنوان پرخرجترین موزیک ویدئوهای جهان آمده است.
پرهزینهترین ویدئو کلیپ تاریخ جهان، ویدئوی ترانه «جیغ» با بودجه هفت میلیون دلار اثر مایکل جکسون است. این اثر به عنوان پرهزینهترین ویدئو کلیپ تمام دورانها در کتاب رکوردهای جهانی گینس ثبت شده است.
سبک این قطعه راک الکترونیک است و در سال ۱۹۹۵ تولید شده است.
همچنین، «سیاه یا سفید» اولین تکآهنگ از هشتمین آلبوم استودیویی مایکل جکسون با نام «خطرناک» است. ترانهسرای این ترانه خود جکسون است و قطعه رپ آن توسط بیل بوترل سروده شده است.
در ۱۴ نوامبر ۱۹۹۱ موزیک ویدئوی «سیاه یا سفید» در ۲۷ کشور جهان روی آنتن رفت و ۵۰۰ میلیون نفر به صورت زنده و همزمان به تماشای آن نشستند که سبب شد به پربینندهترین ویدئو کلیپ آن زمان تبدیل شود.
کارگردان این موزیک ویدئو همان کترگزدان ویدئو کلیپ تریلر مایکل جکسون، جان لندیس بود. این ویدئو کلیپ با هنرنمایی مکالی کالکین شروع میشود. برای این موزیک ویدئو چهار میلیون دلار هزینه شده بود.
اما «تریلر» مایکل جکسون نام موزیک ویدئویی ۱۴ دقیقهای از ترانهای با همین نام است که دسامبر ۱۹۸۳ به کارگردانی جان لندیس منتشر شد.
از این موزیک ویدئو با عنوانهایی نظیر «عظیمترین موزیک ویدئوی جهان» و «بانفوذترین موزیک ویدئوی تمام دورانها» یاد میشود. «تریلر» از زمان انتشارش تاثیر عمیقی بر فرهنگ عامه مردم جهان داشتهاست و به گفته صاحبنظران، نقطه عطفی در صنعت موسیقی بود، زیرا به نحوی بینظیر توانست فیلم را با موسیقی ادغام کند.
انتشار این ویدئو ارزش موزیک ویدئوها را که تا آن زمان توجه زیادی به آنها نمیشد، بالا برد و شبکه تازه تاسیس امتیوی را که ۳ ماه تا ورشکسته شدن فاصله داشت، نجات داد.
«تریلر» نخستین و تنها کلیپ موسیقی است که نامش در بین «آثار سینمایی ماندگار» ثبت شده است.
«زمان رو به یاد بیار» موزیک ویدئو
۹ دقیقهای و باز هم از مایکل جکسون است. این ترانه با بودجه ۱،۲۰۰،۰۰۰ دلاری یکی از پرخرجترین ویدئو کلیپهای جهان است. این موزیک ویدئو در لوکیشنی با طرح مصر باستان فیلمبرداری شده و افراد معروفی از جمله ادی مورفی، ایمان عبدالمجید و مجیک جانسون در آن شرکت دارند.
مدونا هنرمند دیگری است که موزیک ویدئوهایش در جدول پرخرجترینها قرار دارد.
Die Another Day، Express Yourself، Bedtime Story از پرهزینهترین موزیکویدئوها هستند که برای هر سه آنها بیش از پنج میلیون دلار هزینه شده است.
«گانز ان رزز» هم که یک گروه راک آمریکایی است با ساخت موزیکویدئو Estranged در این لیست قرار دارند.
سلن دیون، خواننده مشهور کانادایی که در سبکهای پاپ و راک میخواند، موزیکویدئویی با عنوان «It's All Coming Back to Me Now» دارد که برای ساخت آن ۲ میلیون دلار هزینه کرده و جزو نماهنگهای پرمخاطب است.
بریتنی، ماریا کری، ویل اسمیت، جورج مایکل، آیومی هاماساکی، امسی همر و بکستریت بویز هم، ازجمله هنرمندانی هستند که موزیکویدئوهایی پرخرج داشتهاند.
صرف هزینه بالا برای ساخت موزیکویدئو در کشورهای غربی نشاندهنده با اهمیت بودن این صنعت و تاثیر آن بر آثار هنرمند است، با توجه به این نکته، مسلما رواج یافتن ساخت موزیکویدئو در کشورمان میتواند به پویایی و رشد موسیقی ایرانی بینجامد، همچنین وجود یک شبکه موسیقی در صدا و سیما میتواند به پیشبرد این هنر کمک زیادی کند و معدود موزیکویدئوهای موجود هنرمندان ایرانی با زیان مالی یا به صورت رایگان عرضه
نشوند.
ارسال نظر