جمعه شب اعضای خانه سینما به مناسبت بازگشایی خانه‌ خود در یک میهمانی که به منظور بزرگداشت روز سینما برگزار شد دور هم جمع شدند.
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجت‌الله ایوبی، رییس سازمان سینمایی میزبانان این جشن بودند.
احسان کرمی اجرای این مراسم را بر عهده داشت. او در ابتدای مراسم از وزیر ارشاد خواست برای سخنرانی پشت تریبون حاضر شود و درخواست کرد هر کسی که پشت تریبون حاضر می‌شود، کوتاه صحبت کند.
جنتی در ابتدای صحبت‌هایش گفت: «کسب جوایز متعدد داخلی و خارجی توانسته افتخارات زیادی برای کشورمان به همراه بیاورد. وظیفه همه ما به‌خصوص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که تمام تلاشش را برای بالندگی، شکوفایی و تقویت سینمای ایران به‌کار ببرد.»
او ادامه داد: «به خوبی می‌دانم امروز سینمای ایران با چالش روبه‌رو است. تعدادی از سالن‌های سینما‌ رو به فرسودگی می‌رود. جای تاسف است که در سال‌های اخیر کمبود بودجه و ضعف نیروی کار‌شناسی ماهر و متخصص در سازمان سینمایی و ضعف تجهیزات داخلی به سینما لطمه زد.»
جنتی گفت: «وقتی این وزارتخانه مجوزی را صادر می‌کند باید پای آن مجوز بایستد.»
او ادامه داد: «خوشحالم که خانه سینما باز شده و من الان می‌توانم در جمع شما هنرمندان باشم، این لحظات جزو بهترین لحظات عمر من است.»
در ادامه این مراسم پرویز پرستویی پشت تریبون حاضر شد و گفت: «من نمی‌توانم بگویم دوستان این طرفی یا آن طرفی، اما‌ ای‌کاش همه اینجا در کنار هم حضور پیدا می‌کردیم.»
بازیگر فیلم‌های «آژانس شیشه‌ای» و «روبان قرمز» گفت: «شعار دولت یازدهم «تدبیر و امید» است. امیدوارم این شعار در بین اهالی سینما هم تحقق پیدا کند، البته بخشی از تحقق این شعار به عهده خود ما است.»
او افزود: «امیدوارم و آرزو دارم که روزهای خوبی در راه باشد و من روز سینما و بازگشایی خانه سینما را به همه تبریک می‌گویم.»
پرستویی با اشاره به اخباری که در مورد او منتشر شده بود و حکایت از آن داشت که او بازیگری را‌‌ رها کرده و به کشاورزی می‌پردازد، گفت: «شایعه شده بود پرستویی در سکوت خبری بازیگری را کنار گذاشته و در روستایش کشاورزی می‌کند. آن زمان که بیشتر در کوهپیمایی آقای ایوبی را می‌دیدم به ایشان گفتم که من از این صفت‌ها ابایی ندارم، چون کشاورززاده هستم؛ اما من و امثال من حق نداریم که از سینما کنار بکشیم و کار نکنیم؛ چون با هدف دیگری به سینما آمده‌ایم. من حرفه‌ام را‌‌ رها نمی‌کنیم؛ چون بازی کردن وظیفه من است.»
همایون اسعدیان دیگر سینماگری بود که در این مراسم سخنرانی کرد.
او گفت: «ما حالمان خوب است یا بهتر بگویم بهتریم. در این چند روز هیچ اتفاقی نیفتاده است، نه سینما‌های ورشکسته رونق پیدا کرده و نه جلوی قاچاق فیلم گرفته شده و نه هیچ معجزه‌ای صورت گرفته، اما حالمان خوب است یا درست‌تر بگویم بهتریم. آقای ایوبی بعد از باز کردن در خانه سینما گفتند این خانه چقدر کوچک است، پس معلوم است هیچ وقت خانه ما را ندیده بودند. این خانه نماد همدلی سینماگران شریف ایران است. حالمان خوب است چون با احترام با ما رفتار شد.»
اسعدیان ادامه داد: «حالمان خوب است آقای ایوبی، چون وقتی وارد خانه سینما شدید بدون تزویر عصای دست آقای انتظامی بودید. بعد از این چند سال که با ما با توهین حرف زده شد، اکنون شما کنار ما هستید و مقابل سینمای ما سر تعظیم فرود می‌آوری. بعد از گذشت چند سال که ناملایمات بسیار بود، ما صبورانه تحمل کردیم و به آنچه باور داشتیم پا فشردیم.»
کارگردان فیلم سینمایی «طلا و مس» افزود: «همکاران ما در تنگنا هستند. نیاز به دلسوزی عده‌ای اندک نداریم و همین‌طور انتظار معجزه‌ای که معجزه همدلی ما و شما است. باور کنید دغدغه ارتقای فرهنگ کشورمان را داریم. وقتی در سالن آکادمی اسکار افتخار سینمای ایران طنین انداخت اشک شوق ریختیم و افتخار کردیم که ایرانی هستیم.»
فرشته طائرپور، تهیه‌کننده سینما سخنران بعدی این مراسم بود که یک متن طولانی را قرائت کرد.
او گفت: «سلام بر همه سینمای ایران سلام بر مردانی در عرصه سیاست، که سینمای ملی ایران را از صمیم جان، دوست می‌دارند. سالنمای سینمای ملی ایران یکبار دیگر ورق خورده و سال نو خود را آغاز کرده است. دیگر مهم نیست که روز تکریم سینمای ملی، از تقویم‌ها حذف شده است. دیگر مهم نیست که دکه تفکر و ادبیات آلوده، در بازار سینمای ایران، در آتشی که خود افروخته، هنوز به تمامی نسوخته است. دیگر مهم نیست که خزانه سینمای ایران از همه بودجه‌ها و اندوخته‌های نقدی و اعتباری، و ریالی و دلاری خود تهی است. مهم این است که ما، خانواده سینمای ملی ایران، به همراه آثارمان و آرمان‌هایمان، از تار‌ترین سال‌هایی که برایمان رقم زده بودند، عبور کرده‌ایم و به امروز رسیده‌ایم. مهم این است که قفل، از خاطر و خانه‌مان گشوده شده. مهم این است که درخت صبر سینمای ایران، یکبار دیگر شکوفه ظفر داده. مهم این است که داریم جان گرفتن دوباره این ققنوس پر و بال سوخته را جشن می‌گیریم... همه با هم. جای همه آنهایی که حسرت دیدن این روز را با خود به خاک و افلاک بردند، خالی است.»
حجت‌الله ایوبی، رییس سازمان سینمایی آخرین فردی بود که برای سخنرانی پشت تریبون حاضر شد:
او گفت: «بازگشایی خانه سینما را تبریک می‌گویم. خدا را شاکرم که دور هم جمع شدیم. این نسیم بهاری و نسیم نوروزی که در حال وزیدن است از سینمای ایران آغاز شده و امیدوارم این نسیم که امروز وزیدن گرفت آغاز بهاری باشد برای حرکت به سوی فردا. فردایی پر افتخار برای سینمای ایران. امیدوارم از الان به بعد غم در دل سینماگران ایرانی خانه نکند و پیش برویم برای ساختن سینمای ایران. همه باشند و بپذیرند که سینمای ایران پیشانی افتخار این مرزو بوم است.»
ایوبی ادامه داد: «امیدوارم سختی‌ها بگذرد. با همت شما ادامه خواهیم داد برای آرامش سینمای ایران. من برای سختی‌های آن آماده هستم، چون وقتی عشق باشد سختی هم هست.»
در این ضیافت قرار بود همه اهالی سینما حاضر باشند، اما اتحادیه تهیه کنندگان سینمای ایران روز گذشته و پس از بازگشایی خانه سینما با انتشار اطلاعیه شدیداللحنی اعلام کرد که در این مراسم حضور پیدا نمی‌کند.
اتحادیه تهیه‌کنندگان سینمای ایران در دولت دهم همکاری نزدیکی با سازمان سینمایی جواد شمقدری داشت و این سازمان را برای ساختن صنف‌های دولتی یاری داد.