حوزه هنری لیست فیلمهای مشکلدار را محرمانه به شمقدری میدهد
معاون هنری حوزه هنری در جدیدترین اظهارنظرش درباره حواشی اکران خبر داد که قرار است فیلمهایی که حوزه هنری آنها را اکران نمیکند در چند نوبت و به صورت محرمانه به سازمان سینمایی کشور اعلام شود. به گزارش ایسنا در برنامه اخیر «هفت» میزگردی با عنوان «آرامش بعد از توفان» با حضور «محمد حمزهزاده» معاون هنری حوزه هنری و «مرتضی شایسته» تهیهکننده سینما درباره وضعیت سینما، تولید فیلم و اکران برگزار شد.
حمزه زاده درباره توافق با شورای صنفی نمایش گفت: طبق این توافق حوزه هنری فیلمهایی که انتخاب کرده را در سینماهایش اکران میکند.
وی ادامه داد: اگر اوضاع مانند شرایط فعلی پیش برود و بنا بر همراهی باشد فیلمهایی که حوزه انتخاب کرده در سینماهایش به نمایش درمیآید و فیلمهایی هم که انتخاب نمیکند، در سایر سینماها اکران خواهد شد.
این مسوول همچنین خاطرنشان کرد: براساس این توافق حوزه هنری فیلمهایی را که به دلایلی برای اکران انتخاب نمیکنند در چند نوبت و بهصورت محرمانه به سازمان سینمایی کشور اعلام خواهد کرد.
معاون هنری حوزه هنری در پاسخ به این سوال که آیا سینما «آزادی» هم مشمول این توافق میشود، گفت: بله سینما «آزادی» و «استقلال» هر دو مشمول این تصمیم هستند.
حمزه زاده در ادامه سخنانش با تاکید بر غیر سیاسی بودن تصمیمات حوزه هنری در زمینه اکران بیان کرد: برخی بحث میکردند که اقدام حوزه هنری یک اقدام سیاسی است در حالی که اقدام ما یک اقدام اعتقادی بوده است. حوزه هنری براساس اعتقاداتش و امر به معروف و نهی از منکر و همچنین مطالعات علمی که شاید خیلی نیازی به انتشار عمومی هم نباشد به این نتیجه رسید که خط و ربطی در سینمای سال ۹۱ کشور زیر سوال بردن دستاوردهای کشور را هدف گرفته است.
در بخش دیگری از میزگرد «آرامش پس از توفان» مرتضی شایسته (تهیه و پخشکننده) با انتقاد از قرارداد تاریخدار سینما «آزادی» با «بوسیدن روی ماه» گفت: برای من عجیب است که آقای سعیدیپور چطور برای پنجم مهرماه با فیلمی قرارداد بستهاند؛ چرا که در قراردادهای سینمایی تاریخ ذکر نمیکنند؛ اما ایشان برای یک زمان مشخص با فیلمی قرارداد دارند،این خود ضربهای به اکران است.
حمزهزاده در این خصوص، مهمترین مشکل را سوژه فیلم برشمرد و یادآور شد: نگارش فیلمنامه فنی است؛ اما مضمون مهمتر است، مضامین در سینما به درستی انتخاب نمیشوند و باید مخاطب را بشناسیم. سینمای ما نسبت به مخاطب غافل است و ما در فیلمنامه باید به مخاطب آموزش دهیم و مخاطب با رفتن به سینما هویت خود را پیدا کند.
شایسته با اشاره به صحبتهای حمزهزاده بیان داشت: چرا حوزه هنری که هر سال ۹ فیلم میساخت در این سالها فیلمی نمیسازد؟! و در حال حاضر مشغول چه کاری است؟! یعنی سوژهیابی آنقدر مشکل است که حوزه کاری نمیکند.
حمزهزاده در پاسخ به این سوال، سینمای ایران را غیر صنعتی خواند و اظهار کرد: بیشتر فیلمها دولتی هستند که به بازگشت سرمایه کاری ندارند و اگر این دغدغه نباشد شکست میخوریم، اگر قرار بود مسیری را که همه طی میکنند ما هم طی کنیم، این خود یک اشتباه است.
ارسال نظر