موسیقی پاپ به بخش جنبی رفت

یک ماه مانده به برگزاری بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به دبیری حسن ریاحی، جزییات این‌جشنواره تشریح شد. به گزارش ایسنا، در نشست خبری که صبح دیروز در تالار وحدت برپا شده بود، علی ترابی ـ سرپرست دفتر موسیقی ـ گفت: در سال جاری با توجه به تغییر مدیریت دفتر موسیقی برای انتخاب دبیر، زمان را از دست دادیم و خوشبختانه آقای حسن ریاحی با توجه به سابقه دبیری جشنواره‌های متعدد در سال‌های گذشته، پیشنهاد ما را برای این مسوولیت پذیرفتند. او اضافه کرد: جشنواره موسیقی فجر در طول تاریخ شکل‌گیری و ادامه مسیر دیدگاه‌های مختلفی را پشت سر گذاشته و تغییرات متعددی داشته که برخی بر اساس سیاست‌های کلی و برخی دیگر بر اساس سیاست‌های دبیر هر دوره از جشنواره مشخص شده است.

وظیفه اصلی جشنواره شناسایی گروه‌های موسیقی

ترابی وظیفه اصلی جشنواره موسیقی فجر را شناسایی گروه‌های موسیقی و حمایت از آنها دانست و افزود: تمام تلاش ما بر این است تا گروه‌هایی را که خودگردان نبوده و به تنهایی نمی‌توانند در سیستم بازار موسیقی حضور داشته باشند مورد حمایت مناسب خود قرار داده و زمینه شناسایی آنها را فراهم کنیم. به همین دلیل هم ترجیح دادیم گروه‌هایی را که در طول سال حضور مستمر دارند و مخاطب خود را شناخته‌اند در جشنواره شرکت ندهیم. البته در این دوره از جشنواره نیز گروه‌های سرشناس حضور خواهند داشت.

حضور موسیقی پاپ در بخش جنبی

وی در بخش دیگری از نشست درباره حذف موسیقی پاپ از بخش رقابتی و حضور آن تنها در بخش جنبی توضیح داد: موسیقی پاپ یک شاخه کاملا مستقل است که سرمایه‌گذاران فعالی در آن مشغول به کار هستند و حجم کنسرت‌های برگزار شده در طول سال، سالن‌ها و مخاطبان آن قابل مقایسه با گونه‌های دیگر موسیقی نیست، اما نبود موسیقی پاپ در بخش رقابتی جشنواره به منزله ارزش‌گذاری آن محسوب نمی‌شود، بلکه تلاش ما بر این است که تا با سرمایه‌گذاری بخش دولتی آن بخش از موسیقی را مورد حمایت قرار دهیم که در طول سال نمی‌تواند خودش را ارائه دهد و معرفی کند. او اضافه کرد: موسیقی پاپ یک موسیقی ستاره‌ساز است که در هر شرایطی مخاطب خود را دارد، اما این نکته منافاتی با آن ندارد که اگر بخش خصوصی خواستار برگزاری این شاخه در بخش جنبی جشنواره باشد ما با آن مخالفت کنیم. در عین حال که حذف موسیقی پاپ از بخش رقابتی جشنواره به معنای انکار آن از صحنه موسیقی کشور محسوب نمی‌شود. سرپرست دفتر موسیقی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره موسیقی پاپ خاطرنشان کرد: قرار نیست هر سال این موسیقی در بخش جنبی حضور داشته باشد، به همین دلیل هم امسال به شکل کمرنگ‌تر و با حضور چهره‌هایی که کمتر در طول سال کنسرت داشته‌اند شاهد حضور موسیقی پاپ هستیم.جشنواره در بخش رقابتی سیاست‌های مدون‌تری دارد که به شناسایی استعدادهای جوان مربوط می‌شود و وظیفه ما حمایت از بدنه موسیقی‌ای است که ضعیف‌تر است و در عین حال برای دفتر موسیقی اهمیت بیشتری دارد. ما باید کاری کنیم که جشنواره کوچکتر و در عین حال تخصصی‌تر برگزار شود.

ترابی در پایان سخنان خود درباره حمایت دفتر موسیقی از گروه‌های حاضر در جشنواره گفت: اختصاص فضا برای تمرین، فراهم کردن شرایط اجرای عمومی و اعزام به خارج از کشور از جمله فعالیت‌هایی است که دفتر موسیقی از گروه‌های شرکت کننده در جشنواره انجام می‌دهد و به ویژه این حمایت مربوط به گروه‌های جوانتر می‌شود.

ریاحی: می‌خواهیم چهره‌های جوان را معرفی کنیم

حسن ریاحی ـ دبیر بیست و ششمین جشنواره موسیقی فجر ـ نیز در بخش دیگری از این نشست خاطرنشان کرد: یکی از شروط بنده برای پذیرش دبیری جشنواره بر این اساس بود که چهره‌های جوان را بتوانیم به جشنواره موسیقی فجر معرفی کنیم تا این جشنواره از این پس به عنوان جشنواره امید معرفی شود.

او خاطرنشان کرد: آموزش موسیقی طی سال‌های گذشته موفق بوده و نتیجه آن تربیت افرادی است که می‌توانند آینده موسیقی کشور را بسازند. به همین دلیل هم سعی شده در بخش رقابتی از پایان‌نامه‌های دانشجویان در رشته‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد استفاده کنیم و قدم اول ما این است که نسل جوان در این جشنواره حضور پویایی داشته باشد تا از میان آنها استعدادهای خوب پیدا شود.