فرهنگ و هنر - هر چه در این سوی آب و در کشور خودمان وضعیت اکسپوهای هنری با چالش روبه‌رو است، در عوض در آن سوی آب به جهت ساختار درست اقتصادی در زمینه هنر و باز گذاشتن دست بخش خصوصی در این عرصه، فروش آثار هنری هر روز رونق بیشتری از روز قبل می‌گیرد. بر این اساس ششمین حراج موسسه بونامز یک‌بار دیگر در تاریخ ۱۱ اکتبر(۱۹مهرماه) در هتل رویال میراژ دبی برپا شد و در این میان جواد سلیم، هنرمند درگذشته عراقی(۱۹۶۱-۱۹۱۹ ) به همراه فرهاد مشیری(هنرمند پرآوازه ایرانی) توانستند با پشت‌سر گذاشتن هنرمندان هندی، پاکستانی و مصری به رکوردهای ۳۸۰ و ۳۶۰ هزار دلاری دست یابند.

در این حراج مجسمه‌ای از جواد سلیم، هنرمند درگذشته عراقی(۱۹۶۱-۱۹۱۹) با عنوان «مادر و کودک» که تصویر آن روی جلد کاتالوگ بونامز آمده بود، رکورد فروش ۳۸۴ هزار دلاری را دریافت کرد. این درحالی بود که به فاصله کمی‌بعداز سلیم، فرهاد مشیری، هنرمند پرآوازه ایرانی با تابلوی «نقشه ایران» به فروش ۳۶۰ هزار دلاری دست یافت تا به این ترتیب نام ایرانی‌ها در کنار همسایگان عراقی‌شان در سالن حراج زبانزد همه شود. تابلوی مشیری که ۱۸۵ در ۱۸۵ سانتیمتر اندازه دارد، مربوط به سال ۲۰۰۱ است و با تکنیک رنگ روغن و ترکیب مواد روی بوم اجرا شده است. موسسه بونامز در این حراج که به عرضه آثار مدرن و معاصر خاورمیانه و جنوب آسیا اختصاص داشت، در کنار آثار ایرانی‌ها، آثار هنرمندان کشورهای هند، پاکستان، سریلانکا، سوریه، مصر، عراق، فلسطین، تونس، لبنان، مراکش و .... را هم ارائه کرد. از هنرمندان بنام هندی این حراج می‌توان به مقبول فداحسین و سیدحیدر رضا اشاره کرد که آثارشان به ترتیب ۸۶ و ۵۵ هزار دلار به فروش رفت. بنابه بیانیه مطبوعاتی خانه حراج بونامز، این خانه از اولین حراج خود در مارس ۲۰۰۸ در دبی، سعی در بالا بردن تاثیر خود در مارکت هنر منطقه داشته است.

مهرین ریزوی(رییس بخش جنوب آسیای خانه حراج بونامز) در این باره می‌گوید: در ماه‌های گذشته، حراج بونامز آثار هنری مهمی‌را برای فروش پیشنهاد و عرضه کرده است. مارکت به سرعت درحال پیدا کردن جایگاه قبلی خود است. در این میان استراتژی خانه حراج بونامز، عرضه آثار هنری با کیفیت بالاست؛ آن‌هم در شرایطی که مارکت هنر معاصر در حال تلوتلو خوردن است همچنین مرجان سلیمانی، نماینده موسسه بونامز در خاورمیانه هم گفت: با برگزاری حراج‌های اخیر در منطقه، استقبال از هنر ایران از مرزها فراتر رفته و بنابراین آینده‌ای روشن در انتظار آن خواهد بود. موسسه بونامز پیش از این در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه ( ۱۱ مه‌۲۰۱۰ ) برای اینکه بتواند آثار بیشتری را از هنرمندان خاورمیانه و به‌خصوص هنرمندان ایران به فروش برساند، این آثار را به نیویورک برد.