فروش سینمای ایران ۳ میلیارد تومان کاهش یافته است
فاجعه!
فرهنگ و هنر - رقم، به فاجعه بیشتر شبیه است. سه میلیارد تومان کاهش در یک سال؟! این یعنی برنامهریزیها برای آشتی دادن تماشاگران با سالنهای سینما تا اینجا شکست خورده است. این مطلب را علی سرتیپی (سخنگوی شورای صنفی نمایش) گفت و خبر این فاجعه را در برنامه هفت جمعه شب به گوش مردم رساند، البته کامران قدکچیان و مسعود فراستی هم در خلال بحث درباره فیلم فاصله به آفتهای اقتصاد و سیاستهای سینمای ایران پرداختند. در ابتدای این برنامه فیلم سینمایی فاصلهها با حضور کامران قدکچیان (کارگردان این فیلم) و مسعود فراستی (منتقد سینما) نقد و بررسی شد.
قدکچیان پس از بحث پیرامون نکات فنی فیلم گفت: راهحل سینمای ایران؛ حذف یارانههای دولتی است، زیرا اگر یارانههای دولتی قطع شود، باعث میشود تعداد زیادی فیلم که هرگز نه دیده میشوند و نه اکران میشوند، ساخته نشوند. وی ادامه داد: فضای تجربه برای سینماگران باید در تلویزیون با ساخت فیلمهای ۹۰ دقیقهای مهیا شود، نه آنکه فیلمساز در سینما تجربه کند.
قدکچیان با اشاره به فضای سینمای سالهای ۵۶ و ۵۷ با وضعیت فعلی گفت: در آن سالها سینما به دلیل نقد موضوع و کپیبرداری صرف شکست خورد، اما امروز میبینیم که فیلمهای فارسی، جای خود را به فیلمهای سخیف و سطح پایین تجاری داده است و باید ساخت این فیلمها نیز از سینما حذف شود. مسعود فراستی هم گفت: یارانههای دولتی باید حذف شود، اما در گام نخست باید این یارانهها از بخش تولید به بخش نمایش و اکران منتقل شود.
در ادامه برنامه علی سرتیپی (سخنگوی شورای صنفی نمایش) و محمدرضا صابری (سخنگوی انجمن سینماداران) درباره وضعیت اکران فیلمها صحبت کرد.
سرتیپی با اشاره به بحث ریزش مخاطب گفت: در سال ۸۶ نیز ریزش مخاطب وجود داشت؛ اما در سال بعد این امر جبران شد. هرچند امروز گفته میشود که سینمای ایران در بحران است، اما من معتقدم با پتانسیل خوبی که سینمای ایران دارد این مشکل را پشت سر میگذارد.
وی با ارائه آمار و ارقامی پیرامون مخاطبان سینما گفت: امسال براساس تعداد بلیت، دو میلیون بلیت کمتر از سال قبل فروخته شده است و از لحاظ ریالی نیز سه میلیارد تومان کمتر از سال قبل بلیت فروخته شده است. سرتیپی افزود: بزرگترین مشکل ما در حوزه سینما، عدم جذابیت فیلمها و یکرنگ شدن فیلمها و موضوعات است. ضمن اینکه همکاری نکردن مطلوب تلویزیون در سال جاری در تبلیغ و اطلاعرسانی طرح افطار تا سحر و همچنین حضور گسترده شبکههای ماهوارهای نیز مزید بر علت است. سرتیپی با اشاره به لزوم حمایت دولت از سینما گفت: دولت باید از سینما در امور تبلیغاتی و اکران حمایت کند، ولی نباید در آن دخالت کند.
محمدرضا صابری (سخنگوی انجمن سینماداران) نیز گفت: امروز فروش فیلمها در سینما سودی ندارد، زیرا اگر سود زیادی داشت؛ سالنهای بیشتری نیز ساخته میشد. متاسفانه بسیاری از فیلمها در شهرستانها در حال اکران هستند، اما در تهران این آثار از سوی شبکه نمایش خانگی عرضه شدهاند. صابری افزود: عدهای امروز به جای اکران فیلم، فیلمسوزی میکنند و فقط به دنبال آن هستند که سریع فیلم خود را اکران کنند تا بتوانند آن را در شبکه نمایش خانگی عرضه کنند. عرضه زودهنگام فیلم در شبکه نمایش خانگی نیز باعث شده تا مردم کمتر به تماشای فیلم در سینما بروند.
ارسال نظر