اکران چهار فیلم مهم سال پس از روزهای سوگواری تاسوعا و عاشورا
فصل پررونق با سه فیلم تحریمی
اکران چهار فیلم «پله آخر»، «من مادر هستم»، «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» و «بیخود و بیجهت» از چهارشنبه ۸ آذر آغاز میشود.
حبیب کاوش سخنگوی شورای صنفی نمایش در گفتوگو با «ایسنا» با اعلام این مطلب گفت: «پله آخر» به کارگردانی علی مصفا جایگزین «میگرن» در گروه آزادی، « من مادر هستم» ساخته فریدون جیرانی جایگزین «پنهان» در گروه سینمایی آفریقا، «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» به کارگردانی سید روحالله حجازی جایگزین «اختاپوس» در گروه سینمایی قدس و «بیخود و بیجهت» به کارگردانی عبدالرضا کاهانی جایگزین «یک فراری از بگبو» در گروه سینمایی عصر جدید خواهند شد.
وی همچنین تعطیلی سینماها را در ایام سوگواری امام حسین(ع) از عصر جمعه ۳ آذر ماه تا عصر سهشنبه ۸ آذر ماه اعلام کرد.
زندگی خصوصی آقا و خانم میم فیلمی به کارگردانی روحالله حجازی، نویسندگی علی طالبآبادی و تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی ساخته سال ۱۳۹۰ است. در خلاصه داستان فیلم آمده است: زندگی آقای میم دستخوش تغییراتی میشود که به واسطه آنها زندگی خصوصیاش با خانم میم تحتالشعاع قرار میگیرد.
پله آخر دومین ساخته بلند علی مصفا در مقام کارگردانی پس از سیمای زنی در دوردست است. فیلم با هزینه شخصی خود وی ساخته شده و از فیلمهای مستقل در سینمای ایران محسوب میشود. داستان فیلم درباره لیلی (لیلا حاتمی) ستاره سینماست که به تازگی شوهرش را از دست دادهاست و سر صحنه فیلمبرداری ناگهان مقابل دوربین خنده اش میگیرد و از کار باز میماند.
هیچ کس نمیتواند دلیل خندههایش را حدس بزند. علی مصفا در یادداشتی درباره فیلمش نوشته: فیلمنامه پله آخر را هفت سال پیش نوشتم. اما برای ساختنش به هر دری زدم نشد؛ دوستان تهیهکننده هر چند فیلمنامه را دوست داشتند، اما هر کدام به نوبت، بعد از هفت-هشت ماه کنار میکشیدند تا اینکه بالاخره تصمیم گرفتم خودم پولی جور کنم و به معنای واقعی کلمه فیلم را مستقل بسازم. چارهای نداشتم جز اینکه از تمام امکانات استفاده و بلکه سوء استفاده کنم. مجبور شدم نقش اول مرد را خودم بازی کنم و هنوز هم از این بابت دلخورم. اما نقش اول زن از ابتدا برای لیلا حاتمی نوشته شده بود.
خلاصه طی ۳۷ جلسه فیلمبرداری کار تمام شد و هنوز هم درگیر مونتاژ و صداگذاری آن هستیم. وسوسه ساخت این فیلم مثل مرضی به جانم افتاده بود و دستبردار نبود. برای همین نتیجه کار هر چه باشد خوشحالم که بالاخره از درگیری فکریِ ساخت این فیلمنامه خلاص شدم. حالا بعد از هفت سال، بالاخره فکرم آزاد شده و روانم آسودهاست. به گمانم فیلم ساختن گرانترین رواندرمانی روزگار ماست.
فیلم من مادر هستم ساخته فریدون جیرانی هم فیلم دیگر اکران بعد از عاشورا است. این فیلم قصه یک خانواده طبقه متوسط در یک شرایط بحرانی را ارزیابی می کند.
فیلم بیخود و بیجهت فیلمی به کارگردانی، نویسندگی و تهیهکنندگی عبدالرضا کاهانی هم آخرین فیلم این نوبت اکران است. این فیلم داستان مشکل دو زوج است که باید وسایل خانه خود را جا به جا کنند تا آماده مراسم عروسی یکی از این دو زوج شوند.
عبدالرضا کاهانی در نشست نقد و بررسی فیلم بیخود و بیجهت در جشنواره سیام فیلم فجر گفت: تلاش میکنم تا حضورم در فیلمهایم کم شود تا زندگی را به نمایش بگذارم.
هدف من این است که در آثارم فرم را کمتر کنم و هرچه جلوتر میروم راههای بهتر و بیشتری برای این کار پیدا میکنم.
وی ادامه داد: شاید به همین دلیل است که خیلیها معتقدند در فیلمهایم بازیگران به خوبی دیده میشوند. تلاش میکنم تا خود را تا حد امکان حذف کنم و سایر عوامل هم کنار بروند تا زندگی دیده شود. نویسنده، کارگردان و تهیهکننده فیلم بیخود و بیجهت توضیح داد: در هنگام نوشتن فیلمنامه سعی میکنم تا آنجا که توان دارم به جزئیات بپردازم؛ اما رسیدن به جزئیات دقیق موقع تمرین با بازیگران حاصل میشود. کاهانی در پاسخ به این پرسش که آیا نقدهای فیلمهای قبلیاش باعث تغییر در فیلمسازی او شده است، گفت: من نقدها را میخوانم و از آنها یاد میگیرم.
ارسال نظر