آغاز بیست و ششمین جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان در نصف جهان
پرواز پروانهها
بیست و ششمین جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان در زادگاهش، اصفهان، افتتاح شد. جشنوارهای که بزرگ است و جهانی و مهم اما شاید برایش همین بس باشد که توانسته شادی را به صورت دختربچهها و پسربچههای ویلچر نشین کنار سالن گل نرگس بازگرداند. بچههایی که با دستهای نیمه جان و کرخت پرچمهای جشنواره را تکان میدادند.
نفیسه قانیان
بیست و ششمین جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان در زادگاهش، اصفهان، افتتاح شد. جشنوارهای که بزرگ است و جهانی و مهم اما شاید برایش همین بس باشد که توانسته شادی را به صورت دختربچهها و پسربچههای ویلچر نشین کنار سالن گل نرگس بازگرداند. بچههایی که با دستهای نیمه جان و کرخت پرچمهای جشنواره را تکان میدادند. سالن با پارچههای رنگی و صحنه با پس زمینهای از شبی ستاره باران، مدادرنگیهای بزرگ نوک تیز، فرفرههای رنگی و قایق کاغذی تزیین شده است. این جا میشود لحظهای حس کرد که شاید هنوز دنیاهایی هست که با شادی چرخش فرفرهها بچرخد، خودش را بزند به دریایی که قایقش کاغذی است و معصومانه و شاد زندگی کند؛ دنیایی که نه کاری به نرخ دلار دارد و نه میداند حباب قیمت چیست، اما خوب میشناسد لذت عیدی گرفتن و حباب ساختن با کف صابون را! این روزها زاینده رود خشک میزبان آدمهایی از جنس این دنیا است.
افتتاحیه با صوت قاری نوجوان آغاز میشود، با تقدیر از فرزندان شهدای هستهای شهیدان احمدی روشن، قشقایی و رضایینژاد ادامه مییابد، بزرگداشت گرگین گریگوریان پیشکسوت لابراتوار سینما در ایران و زاون قوکاسیان منتقد نام آشنا، بهروز صادقی عکاس پیشکسوت سینما، سیروس حسن پور و مسعود کرامتی از دیگر بخشها است. مثل همیشه بیشترین جمعیت حضار را بزرگترها تشکیل میدهند.
رفتن زمستان و آمدن بهار با دو عروسک بسیار بزرگ نمادسازی شده، آنها میآیند و دیو غول پیکر را از صحنه بیرون میکنند.
امیرحسین مدرس مجری است و داوود منفرد هم به کمکش آمده تا مانند سال گذشته سخنرانیهای پشت هم بچهها را خسته نکند و کسی یادش نرود که این مراسم برای بچهها است. بانوی بینشان عنوان کلیپی است که در ابتدای برنامه پخش میشود و در واقع شروع کننده مراسم است؛ کلیپی که به سینما ربط دارد اما به سینمای کودک و نوجوان نه و بیشتر دفاعیه و جوابیه و شاید بیانیهای است در دفاع از نجابت زنان سینمای ایران. هرچند جشنواره امسال به نام بانو فاطمه زهرا(س) نامگذاری شده اما به نظر میرسید پخش این کلیپ و ربط دادن آن به حواشی سینمای ایران باید در مراسمی مانند روز سینما اتفاق میافتاد نه در جشنواره کودک و نوجوان!
سید احمد میراعلایی دبیر این جشنواره در سخنرانیاش در مراسم افتتاحیه گفت: نامگذاری جشنواره به نام این بزرگواران ما را نگران میکند که مبادا از پس تکلیف این نامگذاری بر نیاییم.
وی در ادامه به همه کسانی که دلشان برای این جشنواره تپیده تبریک گفت و ادامه داد: نمیخواهم از کسانی گلایه کنم که میتوانستند کمکی کنند و نکردند.
وی جشنواره را خدمتگزاری به همه کسانی دانست که آینده کشور را در دست دارند.
میراعلایی اظهار کرد: این ایام مقارن با ایام حج است و من فکر میکنم که کار در بخشهای مختلف این جشنواره هم دست کمی از سعی و صفا و مروه ندارد و گاه حتی احساس میکردم همکاران باید لباس احرام میپوشیدند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این مراسم گفت: سینماگران کشور باید با هنر خود مانع از تغییر ذائقه کودکان ایرانی و سوق یافتن آنها به سمت قهرمانهای پوشالی شوند.
سیدمحمد حسینی بیان کرد: سینمای کودک باید صداقت و فطرت پاک کودک را حفظ کند. وی افزود: هنرهایی مانند فیلم، نمایش، موسیقی و هنرهای تجسمی میتوانند قهرمان پروریهای صحیحی را با استفاده از فرهنگ اصیل ایرانی برای کودک انجام دهند.
بخشهایی از برنامه جشنواره به صورت زنده از شبکههای مختلف پخش میشد و همچنین از طریق سایت جشنواره قابل تماشا بود. این جشنواره تا ۲۱ مهر ماه ادامه دارد.
ارسال نظر