دیوان عدالت اداری اعلام کرد
وتوی انحلال خانه سینما
دنیای اقتصاد- ۱۴۰ روز پس از انحلال خانه سینمای ایران توسط وزارت ارشاد، دیوان عدالت اداری با شکایت هیاتمدیره خانه سینما رای به نقض این حکم داد و به نظر میرسد سر فصل تازهای برای یک بحث حقوقی که ۵۰۰۰ عضو خانه سینما در آن ذینفع هستند، باز شده است. نکته مهم در این مناقشه تمکین قانونی خانه سینما و راهکارهای برونرفت از این بحران است که به نظر میرسد مدیران خانه سینما توانستهاند از راههای پیشبینی شده در قانون، اهالی سینما را به بازگشایی این خانه امیدوار کنند. به چالش کشیدن حکم وزارت ارشاد با حکم دیوان عدالت اداری
انحلال خانه سینما «وتو» شد!
در سالروز فتح خرمشهر، خانه سینما فعالیت خود را از سر میگیرد
رییس دیوان عدالت اداری از صدور رای در پرونده شکایت خانه سینما از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نقض تصمیم انحلال خانه سینما خبر داد.
محمدجعفر منتظری در گفتوگو با ایسنا، در این باره افزود: در این پرونده یک مساله در تصمیم وزارت ارشاد از لحاظ رعایت موازین قانونی توسط شعبه رسیدگیکننده به پرونده مورد اشکال قرار گرفته است. وی افزود: شعبه رسیدگیکننده تصمیم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را نقض کرد تا مجددا وزارت فرهنگ و ارشاد درموضوع انحلال خانه سینما تصمیمگیری کند.
رییس دیوان عدالت اداری گفت: این رای به وزارت ارشاد و خانه سینما ابلاغ خواهد شد.
براساس این گزارش، دستور انحلال خانه سینما روز ۱۳ دی ماه ۹۰ طی نامهای از سوی دبیر هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به مدیرعامل خانه سینما اعلام شده بود. در متنی که با عنوان «دستور انحلال» به تشکل صنفی خانه سینما ارسال شد، آمده بود: «نظر به مجموع بررسیهای معموله و مداقه در اسناد و مدارک مربوطه و امعان نظر در مراحل ایجاد تشکل موسوم به «خانه سینما» به این وسیله اعلام میدارد با توجه به عدم طی تشریفات قانونی مربوط به تاسیس موسسات فرهنگی و هنری و نیز اقدامات غیر قانونی بعدی، این تشکل و استمرار فعالیتهای آن فاقد وجاهت قانونی است و مراتب جهت انحلال خانه سینما اعلام میگردد. بدیهی است هر اقدامی خلاف مفاد این دستور یا عدم توقف فعالیت ظرف ۴۸ ساعت از تاریخ صدور، از مصادیق بارز ماده واحده قانون تعطیل موسسات و واحدهای آموزشی و تحقیقاتی و فرهنگی که بدون مجوز قانونی دایر شده و میشوند (مصوب ۷ دی ماه ۷۲ مجلس شورای اسلامی) بوده و موجب پیگرد قانونی است.»
سجادپور: «تعطیلی» خانه سینما برقرار و قطعی است
سیدعلیرضا سجادپور با اشاره به نقض حکم وزارت ارشاد در ارتباط با انحلال خانه سینما تصریح کرد: از نظر ما هنوز «تعطیلی» خانه سینما برقرار و قطعی است. اگر در اصل مصاحبه دقت کنید میبینید که از حکم انحلال خانه سینما یک اشکال شکلی گرفته شده و طبیعی است که با رفع آن اشکال، حکم «انحلال» میتواند همچنان برقرار باشد.
وی ادامه داد: ضمن آنکه، اساسا هنوز نظر دیوان عدالت اداری به وزارت ارشاد نرسیده است و ما هم مانند رسانهها، این موضوع را تنها از طریق مصاحبه رییس محترم دیوان عدالت اداری متوجه شدیم. اعلام حکم به این شکل، برای ما کمی غیرعادی است که چرا باید چنین موضوعی به صورت مصاحبه رسانهای اعلام شود نه نامه رسمی.
خانه سینما فعالیت دوباره خود را آغاز میکند
هیاتمدیره خانه سینما اعلام کرد، فعالیتهای رسمی خود را از امروز سوم خرداد ماه آغاز میکند.
به گزارش مهر، در متن بیانیه هیاتمدیره خانه سینما آمده است: در پی اعلام رای دیوان عدالت اداری مبنی بر نقض دستور انحلال خانه سینما ضمن تبریک به اهالی صبور و عزیز جامعه اصناف سینمای ایران، بار دیگر بر اعتقاد بر بهرهگیری از ظرفیتهای قانونی به عنوان راه حل و گرهگشایی بسیاری از مسائل و مشکلات تاکید میکنیم. در ادامه آمده است: با سپاس از دیوان محترم عدالت اداری در مورد رفع سوءتفاهمات اعلام میکنیم خانه سینما فعالیتهای رسمی خود را از روز سوم خرداد ماه، سالروز آزادی خرمشهر عزیز که نماد عشق و ایثار و آزادی است، از سر میگیرد.
انحلال خانه سینما به قوت خود باقی است
دبیر هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی وزارت ارشاد گفت: در صورت ابلاغ دیوان عدالت اداری مبنی بر ایرادهای وارده به انحلال خانه سینما، این هیات با تشکیل جلسه، ایراد وارده را بررسی خواهد کرد.
روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی انتشار برخی اخبار به نقل از دیوان عدالت اداری مبنی بر ایراد وارده به صدور دستور انحلال خانه سینما دبیر هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی اعلام کرد: در صورت وصول ابلاغ رسمی قضایی این هیات در اولین فرصت نسبت به تشکیل جلسه هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی هنری اقدام و طرح ایراد وارده را بررسی میکند.
«علی اسماعیلی» یادآورشد: صدور دستور انحلال خانه سینما تا اعلام قطعی نظر هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی هنری به قوت خود باقی است.
وی ادامه داد: هیات رسیدگی به امور مراکز فرهنگی هنری به استناد ماده واحده قانون تعطیل موسسات و واحدهای آموزشی و تحقیقاتی و فرهنگی که بدون اخذ مجوز قانونی دایر شده و میشوند، مصوب سال ۱۳۷۲ مجلس شورای اسلامی تنها مرجع صالح رسیدگی به امور مراکز فرهنگی هنری است.
ارسال نظر