عصبانیت محمدرضا شریفینیا از هیات انتخاب جشنواره فجر
محمدرضا شریفینیا در نشست پرسش و پاسخ فیلم انیمیشن «تهران ۱۵۰۰» برای هیات انتخاب سیامین جشنواره فیلم فجر ابراز تاسف کرد. نشست پرسش و پاسخ فیلم انیمیشن «تهران ۱۵۰۰» روز شنبه با حضور بهرام عظیمی کارگردان، محمد ابوالحسنی تهیهکننده، امیرمسعود علمداری فیلمنامه نویس، محمدرضا شریفینیا و حسام نواب صفوی بازیگران، فردین خلعتبری آهنگساز و محمدتقی فهیم منتقد در سالن سعدی مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد.
عظیمی: بازیگران معروف مخاطب را به سینما میکشاند
در ابتدای این نشست بهرام عظیمی کارگردان انیمیشن «تهران ۱۵۰۰» ضمن ابراز خرسندی از حضور در جشنواره فیلم فجر گفت: «ما با یک گروه ۲۵۰ نفره در مدت چهار سال سعی خودمان را کردیم و هدفمان این بود که مخاطب عام را برای دیدن یک انیمیشن به سینما بیاوریم و از روز اول هدفمان خنداندن مردم بود. به همین دلیل از بازیگران چهره استفاده کردیم.»
وی ادامه داد: «ما میدانستیم در کشور ما انیمیشن سینمایی را تحویل نمیگیرند، بنابراین چهار سال قبل که ایده «تهران ۱۵۰۰» شکل گرفت صحبت از حضور بازیگران بزرگ و مطرح سینمای ایران شد تا این فیلم جدی گرفته شود، به قول آقای شریفینیا اگر تنها طرفداران بهرام رادان، مهران مدیری و هدیه تهرانی برای دیدن فیلم به سینما بیایند هزینه آن جبران خواهد شد. در حال حاضر که فیلم را روی پرده میبینم احساس میکنم که این ایده جواب داده است.»
این کارگردان ادامه داد: «فیلم ما بسیار جوان بود و میانگین سنیمان تقریبا ۳۰ سال بود. مسوولان بارها از ما خواستند که یک انیمیشن سینمایی بسازیم ما نیز سعیمان را کردیم و قطعا اگر اعتماد شود کارهای بعدی بهتر خواهد بود.»
کارگردان «تهران ۱۵۰۰» در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه چرا انیمیشن «تهران ۱۵۰۰» به کودکان نمیپردازد، گفت: «این انیمیشن از ابتدا هم برای سن جوان و ۳۰ سال بود. قبول دارم که مخاطب کودک نمیتواند این فیلم را ببیند، اما ما از همان موقع ساخت چنین حرفی را مطرح کردیم. من به شما قول میدهم به عنوان یک کارگردان انیمیشن بالاخره انیمیشنی برای کودکان بسازم. به خاطر فرزندان خودم هم که شده این کار را میکنم چون به هیچ کدام از انیمیشنهای پدرشان علاقه ندارند.»
قصد توهین به کسی را نداشتیم
در بخشی از این نشست، کارگردان «تهران ۱۵۰۰» در خصوص استفاده از لهجهها و سینک نبودن صداها، عنوان کرد: «نسخه اولیه صداها سه سال پیش آماده بود، اما به دلیل دوبله مجدد ما از بازیگران خواهش کردیم که جای شخصیتهایشان صحبت کنند، البته بعضی از جملات فیلمنامه هم تغییر کرد و اگر میبینید که صدا سینک نیست به خاطر همین جا به جاییها است.»
عظیمی در مورد لهجهها نیز گفت: «من مشهدی هستم و همسرم آذری. قصد ما از گنجاندن لهجههای مختلف مسخره کردن نبود و اگر قرار باشد این مساله به کسی بربخورد اول از همه به خود ما برمیخورد.» وی در خصوص فیلمنامه «تهران ۱۵۰۰» توضیح داد: «ما از ابتدا نمیخواستیم که فیلمی هنری بسازیم بلکه نظر ما ساخت فیلمی برای مخاطبین عام سینما بود. در هر صورت فیلمنامه «تهران ۱۵۰۰» را افراد مختلفی خواندهاند که از جمله آنان میتوانم به پیمان معادی و محمد رحمانیان که نظرات بسیار خوبی دادند، اشاره کنم.»این کارگردان همچنین افزود: «ما فیلمنامه را به بسیاری از هنرمندان دادیم تا بخوانند و نظرشان را بگویند. پیمان معادی و محمد رحمانیان هم این فیلمنامه را خوانده بودند و ایدههایشان را دادند.»
عظیمی در پایان سخنانش به تغییر مدیریت دوبلاژ فیلم اشاره و بیان کرد: «روی صداگذاری، موسیقی و دوبلهکار، زحمت بسیاری کشیده شده که ما میخواستیم دو نسخه دوبله داشته باشیم تا بتوانیم از این طریق دو دوبله را در اکران و نسخه شبکه نمایش خانگی استفاده کنیم. شریفینیا بعد از دوبله اولیه پیشنهاد داد که دوبله مجدد انجام بدهیم چرا که ۱۰ درصد دوبله هم درست درنیامده است. به همین دلیل از آقای طهماسب کمک گرفتیم.»
شریفینیا: برای هیات انتخاب متاسفم
در ادامه این نشست محمدرضا شریفینیا یکی از بازیگران این انیمیشن که شخصیتش در این فیلم بازسازی شده است از عملکرد هیات انتخاب جشنواره فجر گلایه کرد و گفت: «برای هیأت انتخاب متاسفم که چنین فیلمی را به بخش مسابقه دعوت نکردند، گاهی پیشرفت سینما مرهون موفقیتهای اولیه است که انجام میشود.»
وی ادامه داد: «من بسیار عصبانی هستم که «تهران ۱۵۰۰» در بخش مسابقه سینمای ایران انتخاب نشد. باید مسوولان بهرغم پارتیبازیهایی که انجام میشود به آثاری که به پیشرفت سینما هم کمک میکند، بها دهند.» شریفینیا در پایان سخنانش برخی از فیلمهای کنونی بخش مسابقه سینمای ایران را خجالت آور توصیف و بیان کرد: «نمیدانم راه ندادن «تهران ۱۵۰۰» به بخش مسابقه برای چه بود؟ اما واقعا کیفیت برخی آثار بخش مسابقه سینمای ایران که از بودجههای رسمی هزینه کردهاند خجالتآور است.من امسال را یکی از سالهای خوب جشنواره فیلم فجر میدانم؛ چرا که نگاههای خوب و جوانی در آن دیده میشد، اما متاسفانه در برخی قسمتها اعمال نظرها از سوی مسوولان دیده میشود.»
ارسال نظر