انتقادتند پرویز تناولی از شهرداری تهران:
اخلاقا و شرعا راضی نیستم و شهرداری موظف است آثارم را پس دهد
خانه و آثار پرویز تناولی که سالیان پیش قرار بود تبدیل به موزه آثار تناولی شود از سال ۸۲ به دلیل مشکلات حقوقی و اختلاف با شهرداری تهران تعطیل شد. این خانه درحالی با پیگیریهای مالک پس گرفته میشود که قرار بود به آن کاربری حسینیه و اداره بدهند. از سوی دیگر آثار این مجسمهساز و هنرمند بنام در دست شهرداری مانده و امکانی برای نمایش آن وجود ندارد.
بهگزارش پارس توریسم، خانه تناولی در یکی از خیابانهای نیاوران تهران واقع است. این خانه که معماری ارزشمندی دارد روزگاری قرار بود با واگذاری به شهرداری تبدیل به موزه شود که البته پس از افت و خیز و کشمکشهای بسیار نهتنها این خانه تبدیل به موزه نشد، بلکه آثار این هنرمند بهصورت پراکنده و در اماکن نامشخص مفقود و دچار آسیب دیدگی شده است. پرویز تناولی دراینباره به سایت میراث فرهنگی گفت: «در وهله اول خانه بهخاطر آثارم خریداری شد و همینطور آثارم بهخاطر خانه، اما پس از مدتی با کاربری موزه مخالفت شد و شهرداری اصرار بر کاربری اداره و حسینیه داشت و معتقد بودند که ما نیازی به موزه نداریم.»
وی ادامه داد: «از آنجایی که شهرداری به وعده عمل نکرد و خانهای را که قرار بود موزه شود، تغییر کاربری داد. به رای دادگاه خانه را پس گرفتم. من با این تصور که آثارم مادامالعمر در خانهام به نمایش گذاشته میشود آن را در اختیار شهرداری قرار دادم.»
تناولی با بیان اینکه هنوز آثارش را پس نگرفته گفت: «ملک من و آثارم مشروط بر کاربری موزه در اختیار شهرداری قرار داده شد. ظرف و مظروف باید در کنار هم باشند. اگر ظرف و مظروف را خریداری کردند حق ندارند محتوا و آثار من را نگه دارند و ظرف آن را پس دهند.» پرویز تناولی با بیان اینکه هم اکنون ۶۲ قطعه از آثارش توسط شهرداری خریداری شده افزود: «تعداد ۶۲ قطعه از آثارم در حالی توسط شهرداری خریداری شد که در موزهای با حضور دیپلماتهای خارجی، سفرا، هنرمندان و خبرنگاران افتتاح شد و قرار بر نگهداری آن بود؛ اما عمر این موزه ۹ روز بیشتر دوام نیاورد و بسته شد.»تناولی با ابراز نگرانی از وضعیت آثاراش میگوید: «در حال حاضر تنها نگران آثارم هستم. بسیاری از آنها آسیب دیده و مفقود شدهاند و برخی در موزه امام علی و مابقی در ساختمانهای شهرداری و در شرایط نامناسب انبار شدهاند. من اخلاقا و شرعا راضی نیستم و شهرداری موظف است آثارم را پس دهد؛ چراکه من بهخاطر موزه آثار را واگذار کردم و اگر چنین اتفاقی نیفتد، یقین داشته باشید آثار من نابود خواهد شد و این ارگان خلاف بزرگی مرتکب شده است.»
ارسال نظر