پرونده لوئیس بونوئل در «سینما و ادبیات»
شصت و دومین شماره مجله «سینما و ادبیات» ویژه سینمای اسپانیا و لوئیس بونوئل منتشر شد. در پرونده سینمای جهان این شماره نشریه «سینما و ادبیات» پرونده مفصلی از دورههای مختلف کاری این سینماگر پرآوازه که ردپای او را در آثار بسیاری از کارگردانان مطرح میتوان تا امروز پی گرفت یعنی دورههای فرانسه، مکزیک، اسپانیا تا آمریکا تدارک دیده شده است. در همین شماره جابهجا مباحثی از سوررئالیسم و پیدایش آن در سینما و ظهور آن در نخستین فیلمهای بونوئل مطرح میشود که به شناخت دقیقی از سوررئالیسم، بونوئل و سینمای او میانجامد.
شصت و دومین شماره مجله «سینما و ادبیات» ویژه سینمای اسپانیا و لوئیس بونوئل منتشر شد. در پرونده سینمای جهان این شماره نشریه «سینما و ادبیات» پرونده مفصلی از دورههای مختلف کاری این سینماگر پرآوازه که ردپای او را در آثار بسیاری از کارگردانان مطرح میتوان تا امروز پی گرفت یعنی دورههای فرانسه، مکزیک، اسپانیا تا آمریکا تدارک دیده شده است. در همین شماره جابهجا مباحثی از سوررئالیسم و پیدایش آن در سینما و ظهور آن در نخستین فیلمهای بونوئل مطرح میشود که به شناخت دقیقی از سوررئالیسم، بونوئل و سینمای او میانجامد. خود بونوئل در کتاب خاطراتش میگوید بدون آشنایی با سوررئالیستها مسیری متفاوت میپیمود.
او اذعان میکند که از «حشر و نشر سه ساله»اش با «جمع پرجوش و آشفته سوررئالیستها برای سراسر زندگی»اش تجربه اندوخت. در همین پرونده ژان کلود کرییر در مصاحبهای به چگونگی همکاری جالبش با بونوئل و شکل گرفتن فیلمنامههایشان اشاره میکند. «شاعرانگی در سینما» محور اصلی بخش سینمای ایران مجله «سینما و ادبیات» است. سینما چگونه از ابزار شاعرانگی استفاده میکند و اصولا شعر که در زبان اتفاق میافتد چگونه به تصویر راه باز میکند. محمدرضا اصلانی، احمدرضا معتمدی، صفی یزدانیان و جواد طوسی در میزگرد این بخش به تفصیل در مورد این موضوع بحث میکنند. در همین رابطه هم میزگردی باحضور چند شاعر برگزار شده و یادداشتهایی هم در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است. شصت و دومین شماره مجله «سینما و ادبیات» ویژه شهریورماه با بهای ۱۰ هزار تومان روی میزهای مطبوعاتی قرار گرفته است.
ارسال نظر