انیمیشنها در باجهها از رقبای خود پیشی گرفتهاند
سایه ترامپ بر بازار جهانی سینما
دنیای اقتصاد: بازار جهانی و به تبع آن بازار سینما همیشه مستقیم یا غیر مستقیم تحتتاثیر سیاستمداران و کنشهای سیاسی بوده، اما این بار این تاثیر شکل دیگر وتا حدی فانتزی به خود گرفته است. در هفتهای که گذشت فیلم انیمیشن «بچه رییس» به دلیل شباهت شخصیت اصلی آن با رئیسجمهوری جنجالی آمریکا و صداپیشگی الک بالدوین که پیش از این نقش بدل کمدی ترامپ را بازی میکرده، توانسته بازار فروش را به نفع این فیلم تغییر دهد و مشتاقان فیلمهای انیمیشن و منتقدان دونالد ترامپ را از سر کنجکاوی به سالن سینماها بکشاند.
دنیای اقتصاد: بازار جهانی و به تبع آن بازار سینما همیشه مستقیم یا غیر مستقیم تحتتاثیر سیاستمداران و کنشهای سیاسی بوده، اما این بار این تاثیر شکل دیگر وتا حدی فانتزی به خود گرفته است. در هفتهای که گذشت فیلم انیمیشن «بچه رییس» به دلیل شباهت شخصیت اصلی آن با رئیسجمهوری جنجالی آمریکا و صداپیشگی الک بالدوین که پیش از این نقش بدل کمدی ترامپ را بازی میکرده، توانسته بازار فروش را به نفع این فیلم تغییر دهد و مشتاقان فیلمهای انیمیشن و منتقدان دونالد ترامپ را از سر کنجکاوی به سالن سینماها بکشاند. این در حالی است که دیگر انیمیشنهای رقیب این فیلم، «دیو و دلبر» به مرز یک میلیارد دلار نزدیک و سرنوشت انیمیشن «اسمورفها: دهکده گمشده» به شکست تجاری تمام عیار تبدیل شد. انیمیشن جدید «اسمورفها: دهکده گمشده» در سه روز نخست اکران در بیش از سه هزار سالن سینما تنها ۱۴ میلیون دلار فروش داشت و کمپانی سونی را با خطر شکست تجاری دیگری مواجه کرد.دلیل اصلی فروش ناامیدکننده قسمت سوم انیمیشن «اسمورفها»، حضور انیمیشن «بچه رییس» از کمپانی فاکس و «دیو و دلبر» از کمپانی دیزنی بر پرده سینما است.
بنا به گزارش خبر آنلاین به نقل از هالیوود ریپورتر این هفته نیز انیمیشن «بچه رییس» پرفروشترین فیلم سینمای آمریکای شمالی بود. این انیمیشن در دومین هفته اکران با افت فروش ۴۸ درصدی نسبت به هفته نخست اکران روبهرو شد و به فروشی برابر با ۲۶ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار دست پیدا کرد. به این ترتیب مجموع فروش «بچه رییس» در آمریکا پس از دو هفته اکران به مرز ۹۰ میلیون دلار رسید. «بچه رییس» در بازارهای خارجی هم عملکرد بسیار خوبی داشت و از اکران در ۴۶ کشور به فروشی برابر با ۳۷ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار دست پیدا کرد. دومین فیلم پرفروش سینمای آمریکا «دیو و دلبر» دیزنی بود که در چهارمین هفته اکران ۲۵میلیون دلار دیگر فروخت. این فیلم با بازی اما واتسون تا کنون تنها در آمریکای شمالی بیش از ۴۰۰ میلیون دلار فروش داشته و فروش جهانی آن به ۹۷۷ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار رسیده است. به این ترتیب فروش «دیو و دلبر» تا چند روز آینده از مرز یک میلیارد دلار عبور خواهد کرد و این فیلم نخستین اثر یک میلیارد دلاری سینما در سال ۲۰۱۷ لقب خواهد گرفت.
فروش ناامیدکننده سومین قسمت انیمیشن «اسمورفها» در افتتاحیه، فروشی کمتر از دو قسمت قبلی این دنباله سینمایی را نوید میدهد. قسمت دوم این انیمیشن در سال ۲۰۱۳ در گیشه ۳۴۷ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار فروخت و قسمت نخست آن در سال ۲۰۱۱ به فروشی برابر ۵۶۳ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار دست پیدا کرد. «اسمورفها: دهکده گمشده» با بودجهای ۶۰ میلیون دلاری ساخته شده است. این فیلم پیش از اکران در آمریکا در چند کشور دیگر نمایش داده شده بود و تا کنون در بازارهای بینالمللی به فروشی افزون بر ۴۲ میلیون و ۱۰۰ هزار دلار دست پیدا کرده است. داستان قسمت تازه انیمیشن «اسمورفها» درباره نقشه اسرارآمیزی است که این موجودات کوچک آبی رنگ را به سفری اکتشافی برای پیدا کردن بزرگترین راز تاریخ اسمورفها راهی میکند. دمی لواتو، راین ویلسون و جک مکبرایر صداپیشگان این انیمیشن به کارگردانی کلی آزبری هستند.
در این بین فیلم «Going in Style» برخلاف پیشبینیها عملکرد خوبی در گیشه داشت و در سه روز نخست نمایش ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار بلیت فروخت. یکی از نکات جالب این فیلم ترکیب سنی تماشاگران آن بود. بیش از ۷۰ درصد تماشاگران این فیلم بالای ۵۰سال داشتند. در این فیلم به کارگردانی زک براف بازیگران سرشناسی چون مورگان فریمن، مایکل کین و آلن آرکین نقشآفرینی کردهاند. فیلم داستان سه دوست کهنسال را روایت میکند که پس از به خطر افتادن حقوق و مزایای بازنشستگیشان تصمیم میگیرند از بانک دزدی کنند.
«پروندهای برای مسیح» سومین فیلمی است که هفته گذشته به صورت گسترده در سینماهای آمریکای شمالی اکران شد. این فیلم با فروشی برابر با ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار در رده دهم جدول پرفروشها قرار گرفت. این درام سینمایی داستان یک روزنامهنگار را روایت میکند که با عقاید مسیحی همسرش مخالفت میکند. مایک وگل، اریکا کریستنسن، فی داناوی و رابرت فراستر بازیگران این فیلم هستند.فیلم بحران زده «شبح درون پوسته» با بازی اسکارلت جوهانسون این هفته با افت فروش ۶۱درصد تنها هفت میلیون و ۴۰۰ هزار دلار فروخت و از ۱۰ روز اکران گسترده در آمریکای شمالی تنها ۳۱ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار به دست آورد. این فیلم به دلیل استفاده از بازیگران سفیدپوست در داستانی ژاپنی از آغاز با انتقادهای گستردهای روبهرو شده بود. با در نظر گرفتن بودجه ۱۱۰ میلیون دلاری فیلم کمپانی پارامونت به احتمال بسیار با زیان مالی روبهرو خواهد شد.
ارسال نظر