شماره روزنامه ۶۲۰۴
|

در یک نشست تخصصی، چالش‏‏‌ها و فرصت‏‏‌های زنجیره‏‏‌های ارزش منطقه‏‏‌ای بررسی شد

مشارکت در زنجیره‌‌‌های ارزش جهانی، به‌رغم افزایش‌‌‌ قابل‌توجه ریسک‌‌‌های ژئوپلیتیک، هنوز به‌عنوان محتمل‌‌‌ترین و غیرقابل اجتناب‌‌‌ترین دروازه توسعه اقتصادی در نظر گرفته می‌شود که به ارتقای ساختارهای صنعتی کشورها برای رشد اقتصادی پایدار کمک می‌کند.

سیاستگذار نیرو از برنامه توسعه تجدیدپذیرها جامانده است؛

شواهد آماری یک گزارش رسمی از تداوم ناترازی در سال‌های آینده حکایت دارد. در نیمه اول۱۴۰۳ تولید برق یک‌سوم از اهداف برنامه هفتم است. مرکز پژوهش‌های مجلس با استناد به رشد اندک توسعه تجدیدپذیرها و عدم مدیریت تقاضای برق، عبور از چالش ناترازی را دور از دسترس می‌داند.

    پنجشنبه، ۲۷ دی ۱۴۰۳
  • وزیر نیرو از کشف تعداد زیادی ماینر غیرمجاز خبر داد

    دنیای‌اقتصاد: وزیر نیرو گفت: تعداد زیادی ماینر که از شبکه برق به صورت غیرمجاز استفاده می‌کردند، شناسایی شدند. به گزارش «ایرنا»، عباس علی‌آبادی دیروز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: کشف این مقدار زیاد ناشی از سیاست تعیین پاداش برای گزارش‌دهندگان ماینر‌های غیر‌مجاز بود و به‌زودی آمار این میزان ماینر کشف‌شده اطلاع‌رسانی خواهد شد. وزیر نیرو با بیان اینکه اگر استخراج‌کنندگان ارز دیجیتال مطابق قانون عمل کنند، فعالیتشان قانونی است و فقط با غیرمجازها برخورد می‌شود، گفت: ماینرهای مجاز از برق موردنیاز برخوردار می‌شوند و با غیر‌مجازها به طور قانونی برخورد صورت خواهد گرفت. وی از برنامه‌ریزی برای عبور بدون مشکل از تابستان سال آینده خبر داد و افزود: برخی فعالیت‌ها توسط وزارت نفت در حال انجام است و ما هم کمک خواهیم کرد. علی‌آبادی خاطرنشان کرد: اقدام‏‏‌های زیادی تدارک دیده شده و اگر اجرایی شوند تابستان مشکل نخواهیم داشت.
  • در یک نشست تخصصی، چالش‏‏‌ها و فرصت‏‏‌های زنجیره‏‏‌های ارزش منطقه‏‏‌ای بررسی شد

    ۸ صنعت آتیه‏‏‌دار تا ۲۰۳۰

    مشارکت در زنجیره‌‌‌های ارزش جهانی، به‌رغم افزایش‌‌‌ قابل‌توجه ریسک‌‌‌های ژئوپلیتیک، هنوز به‌عنوان محتمل‌‌‌ترین و غیرقابل اجتناب‌‌‌ترین دروازه توسعه اقتصادی در نظر گرفته می‌شود که به ارتقای ساختارهای صنعتی کشورها برای رشد اقتصادی پایدار کمک می‌کند.
  • مجمع معادن آینده ۲۰۲۵ در عربستان‌سعودی برگزار شد

    فرصت معدنی در سوپرمنطقه

    ۵.۴تریلیون دلار سرمایه‌گذاری جدید قرار است بخش معدن را در خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای میانه متحول سازد. این سرمایه قرار است در طرحی تحت عنوان «توسعه معادن در سوپرمنطقه» به تحول ساختاری معدن و صنایع معدنی کشورهای منطقه منجر شود.
  • دبیر ستاد امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی:

    آرامش به بازار روغن بازمی‌گردد

    دنیای‌اقتصاد: دبیر ستاد امنیت غذایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: روغن خوراکی به اندازه کافی در انبارها موجود است و به‌زودی شاهد آرامش در بازار روغن خواهیم بود.
  • ساختمان‏‏‌های نوساز به احداث نیروگاه خورشیدی ملزم می‏‏‌شوند

    دنیای‌اقتصاد: معاون شرکت توانیر گفت: در تفاهم‌نامه این شرکت و سازمان نظام مهندسی ساختمان مقرر شده ساختمان‏‏‌های چهارطبقه به بالا یا ساختمان‏‏‌هایی با مجموع مساحت طبقات بیش از هزار مترمربع که می‏‏‌خواهند مجوز ساخت دریافت کنند، ملزم به استفاده از پنل‏‏‌های خورشیدی باشند. به گزارش «ایسنا»، محسن ذبیحی با اشاره به امضای تفاهم‏‏‌نامه‏‏‌ای بین شرکت توانیر با سازمان نظام مهندسی ساختمان در اواخر مرداد امسال، اظهار کرد: در این تفاهم‌نامه مقرر شده ساختمان‌های چهارطبقه به بالا یا ساختمان‌هایی با مجموع مساحت طبقات بیش از هزار مترمربع که می‏‏‌خواهند مجوز ساخت دریافت کنند، ملزم به استفاده از پنل‌های خورشیدی باشند.وی با بیان اینکه این تفاهم‌نامه با هدف فرهنگ‏‏‌سازی برای استفاده هرچه بیشتر از انرژی‌های تجدیدپذیر با حفظ محیط‌زیست و ارتقای سطح پدافند غیرعامل امضا شده است، تصریح کرد: موضوع این تفاهم‌نامه به‌تازگی از سوی مقام عالی وزارت به توانیر ابلاغ شده و مدیرعامل توانیر هم آن را به همه شرکت‌های توزیع ابلاغ کرده است. ذبیحی در ادامه گفت: در این تفاهم‌نامه پیش‌بینی شده که یک نظام‌نامه از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان برای روش اجرا تدوین شود. سازمان نظام مهندسی ساختمان این کار را انجام داده و آن را به سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان سراسر کشور ابلاغ کرده است.
    چهارشنبه، ۲۶ دی ۱۴۰۳
  • «توانیر» به گزارش «متهمان اصلی و فرعی خاموشی‌‌‌ها» جوابیه داد

    جوایز میلیونی برای معرفی برق‌‌‌خوارها با ارز دیجیتال

    بررسی‌‌‌ها حاکی از این است که کاهش میزان گاز تحویلی به نیروگاه‌‌‌ها و تامین ناکافی سوخت مایع برای آنها دلایل اصلی کمبود برق و استخراج رمزارز دلیل فرعی است. در پاسخ به گزارش «دنیای‌اقتصاد» در این زمینه شرکت توانیر در جوابیه‌‌‌ای با بیان اینکه در بسیاری از کشورها، استخراج رمزارز به علت مصرف زیاد انرژی ممنوع است، عنوان کرده در ایران روش‌های مجاز و قانونی استخراج رمزارز هم وجود دارد و اخیرا نیز دستورالعملی برای تامین برق مراکز استخراج رمزدارایی از طریق نیرگاه‌‌‌های تجدیدپذیر یا خرید برق از تابلوی سبز صادر شده است.
  • تحلیل شامخ آذرماه صنایع نشان داد: تولید صنعتی در وضعیت نیمه‌تعطیل

    هارمونی سقوط در ۱۰ صنعت

    در ۶سال گذشته بخش تولید هیچ‌گاه چنین وضعیت سختی را تجربه نکرده است. همزمانی فشار بی‌برقی و کمبود گاز در بخش صنعت با تحولات سیاسی، شوک ارز و کمبود نیروی انسانی موجب شده است فعالان صنعتی بدترین روایت از بخش تولید در ۶سال گذشته را در شامخ ارائه کنند.
    سه‌شنبه، ۲۵ دی ۱۴۰۳
  • بررسی سود و زیان در بازارهای تاجیکستان؛

    کدام کسب‌وکارها در تاجیکستان پرسود است؟

    اتاق ایران: با نگاهی به بازار تاجیکستان و بررسی نیازمندی‌های این کشور می‌توان گفت که راه‌اندازی کسب‌وکارهایی مانند ارائه خدمات پزشکی و درمانی، تولید مواد شیمیایی و محصولات غذایی در این کشور پرسود است.
    دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳
  • سیاستگذار نیرو از برنامه توسعه تجدیدپذیرها جامانده است؛

    شاهد آماری تداوم ناترازی

    شواهد آماری یک گزارش رسمی از تداوم ناترازی در سال‌های آینده حکایت دارد. در نیمه اول۱۴۰۳ تولید برق یک‌سوم از اهداف برنامه هفتم است. مرکز پژوهش‌های مجلس با استناد به رشد اندک توسعه تجدیدپذیرها و عدم مدیریت تقاضای برق، عبور از چالش ناترازی را دور از دسترس می‌داند.
  • راهکارهای جبران خسارت ناشی از قطع برق و گاز واحدهای تولیدی بررسی شد؛

    مخالفت برخی دستگاه‌‌‌ها با بسته حمایتی صنایع

    در نشست شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار، ضمن بررسی راهکارهای جبران خسارت ناشی از قطع برق و گاز واحدهای تولیدی، بر در نظر گرفتن ردیفی در بودجه ۱۴۰۴ برای این منظور تاکید شد. در این نشست علیرضا کلاهی‌‌‌صمدی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران، گفت: با توجه به اینکه واقعیت کشور با پرداخت نقدی برای جبران خسارات ناشی از قطعی برق مطابقت ندارد، از دو هفته قبل با همکاری وزارت صمت بسته حمایتی فراهم شد. متاسفانه مطلع شدیم که دستگاه‌‌‌های ذی‌‌‌ربط با این بسته حمایتی مخالفت کردند. بنابراین باید با استفاده از تمامی ابزارهای موجود مانند اقدامات حقوقی، مطبوعاتی و...، پیگیری‌‌‌ها صورت گیرد تا بتوان به نتیجه رسید.
  • تخصیص ۵۱۵۸ هکتار نواحی صنعتی برای احداث نیروگاه خورشیدی

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر صمت خبر داد: سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی به منظور کمک به رفع ناترازی‌های برق ۱۱۵زون خورشیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی موجود به مساحت ۵۱۵۸هکتار را برای سرمایه‌گذاری و احداث نیروگاه خورشیدی آماده واگذاری به بخش خصوصی کرده است.
  • منفی شدن بارش‌‌‌ها در ۳۰ استان کشور

    دنیای‌اقتصاد: از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۱دی‌‌‌ماه ۱۴۰۳ مطابق آمار سازمان هواشناسی کشور، میزان بارش‌‌‌ها در کشور ۴۶.۹‌درصد کاهش ‌‌‌یافته و بارش‌‌‌ها در ۳۰ استان منفی بوده است.
  • امکان استخراج مجاز رمزارز با استفاده از انرژی تجدیدپذیر

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت توانیر از امکان استخراج مجاز رمزارز از طریق استفاده از برق تجدیدپذیر یا خرید برق از تابلوی سبز خبر داد.
  • تنش‌‌‌های ژئوپلیتیک در ۲۰۲۵ بیشتر می‌شود

    کسب‌وکارها برای مدیریت ریسک آماده شوند

    پیش‌بینی می‌شود در ۲۰۲۵ تنش‌‌‌های ژئوپلیتیک تشدید شود؛ برای همین کسب‌وکارها باید راهبردهایی را برای مدیریت ریسک‌‌‌های مرتبط با تعارضات، بی‌‌‌ثباتی سیاسی و تحریم‌‌‌ها اتخاذ کنند.
    یکشنبه، ۲۳ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» پشت‏‏‌پرده کمبود روغن خوراکی در بازار را بررسی کرد؛

    روغن در منگنه نهاده

    شواهد غیررسمی از التهاب در بازار روغن حکایت دارد. در حالی که بازار این محصول تحت‌تاثیر سیاست‌‌‌های اقتصادی ناکارآمد نظیر مداخلات دولتی، قیمت‌گذاری دستوری و تورم همواره در سال‌های اخیر تحت فشار بوده، به عارضه تازه‌‌‌ای دچار شده است. ظاهرا در نتیجه چالش ارزی و کاهش واردات نهاده‌‌‌های تولید روغن، اعم از دانه روغنی و روغن خام، تولید این صنعت کاهشی شده و همین عامل بازار را طی روزهای اخیر ملتهب کرده است.
  • مشکلات صنعت فولاد هر روز بیشتر می‌شود

    تنگنای صادرات پس از ناترازی

    تحلیل‌‌‌ روند طی‌شده صنعت فولاد، نشان‌‌‌دهنده چالش‌‌‌های جدی این صنعت در حوزه‌‌‌های تولید، صادرات و تامین انرژی است. کاهش قیمت‌های جهانی چالش جدیدی است که پس از محدودیت‌های انرژی و موانع صادراتی در سال‌جاری و آینده بر عملکرد این صنعت تاثیر گذاشته‌‌‌اند.
  • ظرفیت بادی‌‌‌ها به ۸هزار مگاوات می‌‌‌رسد

    دنیای اقتصاد: وزارت نیرو هدف‌‌‌گذاری کرده که ظرفیت تولید انرژی بادی را به ۸هزار مگاوات برساند. این هدف بخشی از برنامه کلی برای دستیابی به ۳۰ هزار مگاوات انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر‌(خورشیدی و بادی) در کشور است. پروژه‌هایی مانند نیروگاه میل نادر می‌تواند آغازگر حرکت جدی به سمت استفاده از این پتانسیل عظیم باشد.
  • ناترازی گاز، تولید کدام صنایع را کاهش داد؟

    ناترازی گاز در زمستان به دلیل کاهش دمای هوا به محدودیت در تامین گاز صنایع منجر شده و این موضوع موجب شده تا در آذرماه امسال میزان مصرف گاز صنایع به میزان ۱۳‌درصد نسبت به ماه قبل کاهش یابد.
  • توسعه کسب‌وکارهای کوچک نیازمند سیاست‌‌‌های هدفمند است؛

    رمز موفقیت کسب‌وکارها

    مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس معتقد است ایجاد نهادهای متمرکز و تخصصی، کلید موفقیت در حمایت از کسب‌وکارهای کوچک است. مطالعه این نهاد از تجربه پنج‌کشور آمریکا، ژاپن، کره‌جنوبی، ترکیه و هند نشان می‌دهد که حمایت از بنگاه‌‌‌های کوچک و متوسط به توسعه بخش صنعت کمک کرده است. در همه این کشورها، نهادهای دولتی مسوول سیاستگذاری و نظارت بر عملکرد بنگاه‌‌‌ها هستند و برنامه‌‌‌های حمایتی شامل تامین مالی، آموزش و مشاوره می‌شود. این تجارب می‌‌‌تواند به اصلاح ساختار و بهبود حمایت از کسب‌وکارهای کوچک در ایران کمک کند.
    جمعه، ۲۱ دی ۱۴۰۳
  • نشست «هم‌اندیشی برای اقتصاد ایران» با موضوع ناترازی انرژی در گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد»؛

    مختصات غلبه بر خاموشی

    بدون یک نقشه منسجم عبور از خاموشی گسترده در کشور ممکن نیست. ناترازی انرژی که طبق پیش‌بینی‌ها تا ۱۴۱۰ روندی فزاینده دارد، رمق اقتصاد ایران را گرفته است. به همین دلیل انتخاب راه‌حل درست، سریع و قابل اجرا باید به اولویت اصلی سیاستگذار تبدیل شود. توصیه کارشناسان انرژی، اقتصاددانان و فعالان صنعتی به سیاستگذار این است که احیای اقتصاد برق با همه مختصات آن، محور اصلی اصلاحات قرار گیرد. اعضای ششمین نشست هم‌اندیشی گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» به دولت چهاردهم پیشنهاد کرده‌اند دولت با ایجاد یک بستر باز و مناسب برای تحقق هدف تولید ۳۰هزار مگاوات برق خورشیدی از طریق سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، امکان تامین برق صنایع را مهیا کند. گشایش در مسیر ورود فناوری‌های مرتبط با انرژی‌های خورشیدی و تجدیدپذیر، کمک به اقتصادی کردن فرآیند واردات تجهیزات نیروگاهی در کنار پشتیبانی از توسعه بازار برق برای اصلاح آرام و پایدار قیمت انرژی از جمله دیگر موارد مهمی هستند که باید به آنها توجه شود.
    پنجشنبه، ۲۰ دی ۱۴۰۳
  • شاخص استرس زنجیره تامین جهانی معرفی شد؛

    بذر التهاب تجارت ۲۰۲۵

    چشم‌انداز تجارت جهانی در سال۲۰۲۵ مملو از نااطمینانی‌ است. تحولات ژئوپلیتیک و امنیت بین‌الملل و شوک بازگشت ترامپ اثر عمیقی بر زنجیره‌های تامین جهان خواهد گذاشت و با تحولات کریدوری اخیر تجارت دریایی شکل جدیدی به خود خواهد گرفت. بررسی شاخص استرس زنجیره تامین نشان می‌دهد در سال میلادی جاری باید منتظر شوک‌های تازه‌ای در زمینه دادوستد کالا باشیم. شوک‎هایی که ضمن ایجاد چالش‌های بزرگ برای تامین کالا، غذا و فناوری، فرصت‌هایی را در زمینه صادرات، لجستیک و تولید باز می‌کند.
  • بسته حمایت از صنایع هفته آینده در دولت

    دنیای‌اقتصاد: وزیر صمت گفت: بسته حمایت از صنایع، دربرابر ناترازی‌های انرژی، هفته آینده به دولت می‌آید. به گزارش خبرگزاری مهر، محمد اتابک وزیر صمت با بیان اینکه صنایع از بابت محدودیت انرژی لطمه بزرگی دیده‌اند، گفت: بیشترین آسیب ناشی از ناترازی‌های انرژی، به صنایع فولاد و سیمان وارد شده است. وی افزود: شخص رئیس‌جمهور و مجموعه دولت برای جبران خسارت‌های ناشی از ناترازی‌های انرژی تاکید دارند؛ چراکه قطع تولید صنایع بدون شک اقتصادی نبوده و به نفع تولید و مردم نیست، اما ناگزیر محدودیت‌هایی وجود دارد. وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در همین راستا وزارت صمت با کمک بخش خصوصی یک بسته حمایتی از صنایع را تدوین کرد که پس از مطرح کردن با رئیس‌جمهور به کمیسیون زیربنایی ارجاع و تایید شد و برای بررسی‌های نهایی به وزارت اقتصاد محول شده و تا هفته آینده ابلاغ خواهد شد. اتابک گفت: این بسته با ارائه تسهیلات از سوی دولت و به تعویق انداختن پرداخت‌های آتی تولید کنندگان، از آنها حمایت می‌کند.
  • پارسال ۱۳۰ میلیارد دلار منابع در بخش انرژی از بین رفت

    دنیای‌اقتصاد: رئیس پژوهشگاه نیرو گفت: سال گذشته نزدیک‌به ۱۳۰میلیارد دلار منابع در بخش انرژی به دلایلی مانند اتلاف انرژی و پرداخت یارانه‌ها در این حوزه از دست رفت. به گزارش «ایرنا» از پژوهشگاه نیرو «مجید عمیدپور» افزود: این مساله نشان می‌دهد که توسعه فناوری و حاکمیت نظام نوآوری، امری حیاتی است. وی گفت: صنعت برق و انرژی کشور با چالش‌های متعددی روبه‌رو است که بر زندگی همه مردم ایران تاثیر گذاشته است. رئیس پژوهشگاه نیرو خاطرنشان کرد: برای عبور از این بحران‌ها، توسعه فناوری و استقرار نظام نوآوری، امری اجتناب‌ناپذیر است. عمیدپور با اشاره به اهمیت دوران گذار انرژی ادامه داد: در این دوران که نوآوری و فناوری نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا می‌کنند، نیاز است درک عمیقی از مفاهیم مرتبط ایجاد شود و نظام نوآوری به‌صورت جدی در دستگاه‌های اجرایی و وزارت نیرو مستقر شود.
  • پیگیر تامین انرژی مورد نیاز صنایع هستیم

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه برای مدیریت ناترازی‌ها نیازمند همکاری و همراهی صنعتگران شهرک‌های صنعتی هستیم، گفت: توافق کردیم بتوانیم با همکاری صنعتگران مستقر در شهرک‌های صنعتی به یک الگوی مناسب همکاری دست یابیم و این مهم نیازمند انعطاف بیشتر وزارت نیرو است. به گزارش روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، رضا انصاری در نشست مدیریت ناترازی برق در شهرک‌های صنعتی کشور اظهار کرد: شهرک‌های صنعتی صرفاً بنگاه‌های اقتصادی نیستند، بلکه نهادهای اجتماعی اقتصادی هستند و لازم است در اعمال محدودیت‌ها متمایز از سایر بنگاه‌های بزرگ صنعتی در نظر گرفته شوند. رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، گفت: فرآیندها و آیین نامه‌ها نیازمند اصلاح هستند و قرار شد تسهیل کننده حضور بخش خصوصی در انرژی خورشیدی باشند. انصاری، تلاش برای عملیاتی شدن احداث پست‌های برق شهرک‌های صنعتی را مورد تاکید قرار داد.
  • سه پیشنهاد برای حمایت از صنایع آسیب‌دیده از قطع برق

    دنیای‌اقتصاد: رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران از تهیه بسته پیشنهادی شامل ۳محور برای حمایت از صنایعی که از قطع برق آسیب دیدند، خبر داد. این بسته در کمیسیون زیربنایی دولت مطرح و تصویب شده است. به گزارش اتاق ایران، شرایط حاکم بر اقتصاد به گونه‌ای است که روند تولید را کند کرده است. از یک‌سو، ناترازی انرژی موجب قطعی مکرر برق و گاز صنایع شده و از طرفی نبود نقدینگی، تامین مواد اولیه و تجهیزات تولید را سخت کرده است. در این وضعیت، حمایت دولت بیش از پیش نیاز است. بنابراین علیرضا کلاهی صمدی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین از تهیه یک بسته پیشنهادی شامل ۳محور برای حمایت از صنایعی که از قطع برق آسیب دیدند، خبر داد.
    چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳
  • شاخص مدیران خرید بخش صنعت به‌روز شد؛

    آژیر رکود از «شامخ»

    تلاش برای بقا؛ این تنها کاری است که عمده واحدهای صنعتی و اقتصادی کشور در وضعیت فعلی انجام می‌دهند. روایت شاخص مدیران خرید در آذرماه۱۴۰۳ نشان می‌دهد نه تنها بخش صنعت با یک عقبگرد شدید نسبت به آبان‌ماه به سمت رکود رفته است که کل اقتصاد نیز در وضعیتی نامناسب به سر می‌برد. ترکیبی از عوامل فنی و اقتصادی، حال و هوای تولید و تجارت را رکودی کرده است. کاهش فروش در بازارهای داخلی و افت تقاضا در بازارهای صادراتی، دسترسی بسیار سخت به نقدینگی و تامین مالی دشوار، تنگنای ارزی و شوک دلار در حالی رمق تولید و تجارت را گرفته که ناترازی در دو بخش برق و گاز، عملا امکان هرنوع برنامه‌ریزی را از واحدهای صنعتی سلب کرده است. آخرین گزارش اتاق بازرگانی ایران نشان می‌دهد در حالی صنایع و کسب‌وکارها با افت چشمگیر در میزان سفارش‌گذاری، تولید، تحویل و فروش روبه‌رو هستند که قیمت خرید مواد اولیه نیز نسبت به ماه‌های گذشته روندی کاملا صعودی به خود گرفته است. این در شرایطی است که در آخرین گزارش شامخ موجودی مواد اولیه صنایع و کسب‌وکارها افت چشمگیری داشته و موجودی محصول در انبار هم سیر نزولی به خود گرفته است. همه این شواهد در حالی رقم خورده است که به‌طور معمول، صنایع در آذرماه وضعیت تولید و فروش مناسبی را تجربه می‌کنند؛ اما امسال به‌دلیل همزمانی بحران‌ها، تولید وضعیت معکوسی پیدا کرده است. تحلیل داده‌های آخرین گزارش شامخ نشان می‌دهد بدون تدوین طرحی دقیق برای خروج از وضعیت حاضر، صنعت در دام رکود گرفتار خواهد شد. شاهد این مدعا روندهای فصلی رشد اقتصادی کشور است که از ابتدای امسال افت محسوس رشد بخش صنعت و معدن را گزارش کرده‌اند. روندی که در صورت تداوم وضع موجود و نبود تدابیر مناسب برای بازگرداندن ثبات به اقتصاد ایران از آینده مبهم بخش صنعت حکایت دارد.
    سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳
  • مسیر صنعتی شدن اندونزی از SME‌ها، صنایع سبز و صنایع استراتژیک می‏‏‌گذرد؛

    فرمول صنعتی شدن در‌ هزار جزیره

    راهبرد کشور اندونزی برای توسعه صنعتی، ارتقای قابلیت‏‏‌های تولید در صنایع کوچک و متوسط، صنعت سبز و صنایع استراتژیک است. بررسی‏‏‌ها حاکی از این است که اقتصاد اندونزی در زمان تدوین سند توسعه صنعتی دارای وجوه تشابه زیادی از نظر نقاط قوت، نقاط ضعف، تهدیدها و فرصت‏‏‌ها با اقتصاد ایران بوده است. با توجه به نقاط قوت (دسترسی به مواد معدنی فراوان و متنوع، جمعیت بالا و بازار بزرگ و تاسیسات ایجادشده در زمینه خودروسازی)، ضعف (سهم پایین انرژی‏‏‌های تجدیدپذیر در بازار انرژی کشور و توجه پایین به تولیدات کم‏‏‌کربن)، فرصت‏‏‌ها (زمینه‏‏‌های تجارت و سرمایه‌گذاری در منطقه) و تهدیدهای (فناوری‏‏‌های رقیب در بخش انرژی) پیش‏‏‌روی اندونزی در زمان تدوین سند سیاست‏‏‌های صنعتی، می‏‏‌توان از تجارب این کشور برای ایران استفاده کرد.
  • مجوز احداث ۹۳۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی و تجدیدپذیر برای صنایع صادر شد

    دنیای‌اقتصاد: مجری طرح احداث نیروگاه‌‌‌های صنایع انرژی‌‌‌بر توانیر از صدور مجوز ۷۵۰۰مگاوات نیروگاه حرارتی و ۱۸۰۰مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر برای صنایع خبر داد.