معدن نیازمند متولی واحد است
گروه صنعت و معدن: رئیس خانه معدن ایران میگوید وجود ذخایر معدنی فراوان و عظیم، بااهمیتترین مزیت اقتصادی ما است؛ دسترسی به بیش از ۶۸ نوع ماده مرغوب معدنی، چون سرب، روی، مس و سنگآهن و زغالسنگ، مجموعهای بزرگ از زیباترین گروهها و گونههای متنوع سنگ تزئینی، کشور ما را در یک وضعیت متمایز در جهان قرار داده است. اما آنچه این مزیت اقتصادی را برجسته و منحصر به فرد میکند این است که کشور ما ۶۸ نوع ماده مرغوب معدنی را در کنار منابع عظیم نفت و گاز در اختیار دارد. به گزارش اتاق تهران محمدرضا بهرامن میگوید: با تکیه بر شبکه عظیم منابع معدنی و انرژی، کشور ما این توانایی را دارد که به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات صنعتی با ارزش افزوده بالا در سطح دنیا تبدیل شود.
گروه صنعت و معدن: رئیس خانه معدن ایران میگوید وجود ذخایر معدنی فراوان و عظیم، بااهمیتترین مزیت اقتصادی ما است؛ دسترسی به بیش از 68 نوع ماده مرغوب معدنی، چون سرب، روی، مس و سنگآهن و زغالسنگ، مجموعهای بزرگ از زیباترین گروهها و گونههای متنوع سنگ تزئینی، کشور ما را در یک وضعیت متمایز در جهان قرار داده است. اما آنچه این مزیت اقتصادی را برجسته و منحصر به فرد میکند این است که کشور ما 68 نوع ماده مرغوب معدنی را در کنار منابع عظیم نفت و گاز در اختیار دارد. به گزارش اتاق تهران محمدرضا بهرامن میگوید: با تکیه بر شبکه عظیم منابع معدنی و انرژی، کشور ما این توانایی را دارد که به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات صنعتی با ارزش افزوده بالا در سطح دنیا تبدیل شود. بنابراین انرژی را باید به عنوان مزیت صنایع موسوم به صنایع انرژی بر کشور ببینیم و برنامهریزی کنیم. وقتی این مزیت را از این گروه از صنایع کشور سلب میکنیم؛ در واقع بخش عمدهای از جاذبههای سرمایهگذاری صنعتی را از بین میبریم. رئیس خانه معدن ایران میگوید: هر چند وزارت صنعت، معدن و تجارت به طور رقابتی جایگاه واحد نظام سیاستگذاری
معادن و متولی اجرا است، اما سازمانهای متعدد دیگری نیز در این امر دخالت مستقیم دارند که امکان توسعه و اجرای یکپارچه و هماهنگ زنجیره صنعتی و صنعتگستری در حوزه معادن را سلب میکنند. مراجع متعدد تصمیمگیری، انگیزه سرمایهگذاری بزرگ و بلندمدت در حوزههای مختلف معدن را از بین میبرد زیرا معدن را به یک مقوله غیرقابل پیشبینی تبدیل میکند و فضای سرمایهگذاری، به ویژه سرمایهگذاری بلندمدت را همواره ملتهب و ناامن میسازد. بخش معدن فقط با اتخاذ رویکردهای کلان اقتصادی و سیاستگذاری یکپارچه و هماهنگ به نتیجه میرسد. تاثیر موزون و همهجانبه ترکیب منابع معدنی و انرژی را بر عمق استراتژیک اقتصاد کشور، جدی بگیریم.
ارسال نظر