همزمان با صدور جوازهای تاسیس در سال ۹۴ بررسی شد
شناسایی پرطرفدارترین صنایع کشور
پس از آن رشته فعالیت «سایر محصولات کانی غیرفلزی» با ۲۴۸ فقره جواز تاسیس صادره در رتبه دوم قرار دارد.
پس از آن رشته فعالیت «سایر محصولات کانی غیرفلزی» با 248 فقره جواز تاسیس صادره در رتبه دوم قرار دارد. گزارش تحولات اقتصادی در سال گذشته نیز نشان میدهد که این رشته فعالیت یکی از بازیگران اصلی صنعتی در رشد اقتصادی 93 است. از سوی دیگر، در مجموع طی دو ماه ابتدای سال 94 تعداد 355 پروانه بهرهبرداری در کل کشور صادر شده که از این تعداد بیشترین واحد جدید به بهرهبرداری رسیده نیز در رشته فعالیت «سایر محصولات کانی غیرفلزی» (61 فقره) ثبت شده است.
در عین حال، «محصولات از لاستیک و پلاستیک» با صدور ۲۴۵ فقره جواز تاسیس، «سایر فعالیتهای خدمات مهندسی» با ۱۹۰ فقره جواز تاسیس و «محصولات فلزی فابریکی» با ۱۷۳ فقره جواز تاسیس در رتبههای سوم تا پنجم قرار دارند. در مقابل، گروههای فعالیت «کامپیوتر و فعالیتهای مربوطه»، «کشاورزی، شکار و فعالیتهای خدماتی وابسته»، «استخراج کانههای فلزی»، «محصولات از توتون و تنباکو»، «استخراج زغال سنگ ولینیت» و «انتشار و چاپ و تکثیر» کمترین درخواست را برای صدور جواز تاسیس داشتهاند.
در بررسی بین استانها نیز از بین 2 هزار و 218 فقره جواز تاسیس صادر شده در دو ماه منتهی به اردیبهشت ماه امسال، بیشترین تعداد مربوط به استان آذربایجان شرقی با سهم 8/ 15 درصد و سپس استان خراسان رضوی با سهم 3/ 8 درصد نسبت به کل کشور است. همچنین در مدت مورد بررسی بیشترین پیشبینی سرمایهگذاری مربوط به استان هرمزگان و بیشترین پیشبینی اشتغال نیز در استان آذربایجان شرقی (7هزار و 453 نفر) است. از سوی دیگر، بیشترین سرمایهگذاری پیشبینی شده برای جوازهای تاسیس صادره در گروه «ساخت مواد و محصولات شیمیایی» است.
بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، در اردیبهشت ماه امسال هزار و ۴۷۸ فقره جواز تاسیس صادر شده که نسبت به ماه قبل آن (فروردین ماه) حدود ۱۰۰ درصد رشد داشته است. با این حال بررسی عملکرد صنعتی نشان میدهد که تعداد جوازهای تاسیس صادره در دو ماه منتهی به اردیبهشت ماه امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته حدود ۶ درصد افت داشته است. سرمایه پیش بینی شده برای مجوزهای صادر شده در اردیبهشت ماه امسال نیز نسبت به ماه فروردین ۲۸ درصد افت داشته است. در عین حال، سرمایه پیشبینی شده برای مجوزهای صادر شده در دو ماه منتهی به اردیبهشت ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز حدود ۲۹ درصد کاهش داشته است. این نشان میدهد که برخلاف اسفند ماه سال گذشته که سیگنالها از تمایل سرمایهگذاران به سمت صنایع کلان خبر میداد، در سال جدید بار دیگر سرمایهگذاران خواهان سرمایهگذاری در صنایع خرد هستند.
میزان اشتغال پیشبینی شده برای جواز تاسیس صادره در دو ماه منتهی به اردیبهشت ماه امسال نیز برای 50 هزار و 474 نفر است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بیش از 18 درصد افت داشته است. تعداد پروانه بهرهبرداری صنعتی ایجادی صادر شده در اردیبهشت ماه امسال نیز 217 فقره بوده که نسبت به فروردین ماه امسال بیش از 57 درصد رشد داشته است. در مجموع در دو ماه منتهی به اردیبهشت ماه امسال 355 فقره پروانه بهرهبرداری صنعتی ایجادی صادر شده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بیش از 10 درصد افت داشته است.
میزان اشتغال محقق شده برای پروانه بهرهبرداری صنعتی ایجادی در دو ماه منتهی به اردیبهشت ماه امسال برای ۵ هزار و ۱۳۰ نفر است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بیش از ۲۷ درصد افت داشته است. سرمایهگذاری محقق شده برای پروانههای بهرهبرداری صنعتی ایجادی صادره در اردیبهشت ماه امسال نسبت به ماه قبل آن نیز ۴۰ درصد افت داشته است. در مقابل اما، سرمایه محقق شده در دو ماه منتهی به اردیبهشت ماه امسال برای پروانه بهرهبرداری صنعتی ایجادی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱ درصد رشد داشته است. در دو ماه منتهی به اردیبهشت ماه سال ۹۴ استان خراسان جنوبی به دلیل افتتاح واحد صنعتی «کک طبس» بیشترین رشد سرمایهگذاری محقق شده را نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است. بیشترین سرمایهگذاری محقق شده نیز در همین استان است. استان آذربایجان شرقی نیز دارای بیشترین اشتغال ایجاد شده پروانه بهرهبرداری در کل کشور است.
ارسال نظر