هشدار به افزایش سرانه مصرف آب
گروه صنعت و معدن: «مصرف آب بسیار بالا رفته و دولت تحمل هزینههای مصرف بالای آب را ندارد. » این را وزیر نیرو اعلام میکند. حمید چیتچیان با بیان اینکه کشور در سالهای اخیر با یک خشکسالی بزرگ روبهرو بودهاست، گفت: برای نمونه در خوزستان ۴۵ درصد کاهش بارندگی داشتهایم که با کم شدن بارشها آورد رودخانهها نیز کاهش چشمگیری داشته و امکان اجرای برنامههای از قبل پیشبینی شده، دشوار شده است. چیتچیان با اشاره به افزایش سرانه مصرف آب کشور، افزود: در صورت صرفهجویی و کاهش میزان مصرف آب، وزارت نیرو میتواند به جای صرف هزینههای زیاد، پروژههای جدیدی را در کنار پروژههای کنونی اجرا کند.
گروه صنعت و معدن: «مصرف آب بسیار بالا رفته و دولت تحمل هزینههای مصرف بالای آب را ندارد.» این را وزیر نیرو اعلام میکند. حمید چیتچیان با بیان اینکه کشور در سالهای اخیر با یک خشکسالی بزرگ روبهرو بودهاست، گفت: برای نمونه در خوزستان ۴۵ درصد کاهش بارندگی داشتهایم که با کم شدن بارشها آورد رودخانهها نیز کاهش چشمگیری داشته و امکان اجرای برنامههای از قبل پیشبینی شده، دشوار شده است. چیتچیان با اشاره به افزایش سرانه مصرف آب کشور، افزود: در صورت صرفهجویی و کاهش میزان مصرف آب، وزارت نیرو میتواند به جای صرف هزینههای زیاد، پروژههای جدیدی را در کنار پروژههای کنونی اجرا کند.وزیر نیرو افزود: در زمان حاضر اگرچه پروژههای مورد نیاز بخش آب را در تمام نقاط کشور اجرا میکنیم، اما از مردم میخواهیم با صرفهجویی ما را در این کار یاری کنند. در شرایطی که درآمدهای نفتی در حد یکچهارم درآمدهای چند سال گذشته است، با صرفهجویی و کاهش هزینهها، میتوانیم در برابر تحریمها مقاومت کنیم.
هشدار وزیر نیرو نسبت به ضرورت صرفهجویی در مصرف آب در حالی است که در تابستان سال گذشته از مجموع 1152 شهر ایران، 517 شهر فصل گرم سال را با تنش آبی گذراندند. در این میان، کاهش 19 درصدی بارشهای کشور از ابتدای سال آبی جدید نسبت به مدت مشابه در درازمدت و کاهش 13 درصدی بارشها نسبت به مدت مشابه سال گذشته، موجب شده در آستانه فصل تابستان94تعداد شهرهایی که با تنش آبی دست به گریبانند به 570 شهر برسد. وی با بیان اینکه طرحهای آب روستایی در اولویت برنامههای دولت و وزارت نیرو قرار دارد، گفت: در سال ۹۲ که دولت یازدهم روی کار آمد، هیچگونه ردیف متمرکزی برای بخش آب روستایی در نظر گرفته نشده بود، اما در سال ۹۳ با پیشنهاد دولت مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان و از ردیف طرحهای دارای اولویت ۱۷۰ میلیارد تومان برای اجرای طرحهای آبرسانی روستایی در نظر گرفته شد و بودجه آب روستایی به ۳۷۰ میلیارد تومان رسید.
ارسال نظر