تاثیر اجرای برنامههای مدیریت فشار بر هدررفت آب
پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو: معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: با اجرای طرحهای مدیریت فشار، هدررفت آب در شبکههای توزیع به کمترین میزان خواهد رسید.
حمیدرضا تشیعی با اشاره به اجرای برنامههای مدیریت فشار در تمامی کلانشهرها، افزود: در شبکههای آبرسانی شهری ارتباط فشار و جریان نشت از شکستگیهای خطوط لوله به گونهای است که با افزایش فشار شبکه، جریان خروجی از درزهای احتمالی موجود در ساختار شبکه بیشتر میشود و بنابراین مدیریت فشار حاکم بر شبکه میتواند یک اقدام و راهکار کلیدی برای کاهش نشت در شبکه محسوب شود.
پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو: معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: با اجرای طرحهای مدیریت فشار، هدررفت آب در شبکههای توزیع به کمترین میزان خواهد رسید.
حمیدرضا تشیعی با اشاره به اجرای برنامههای مدیریت فشار در تمامی کلانشهرها، افزود: در شبکههای آبرسانی شهری ارتباط فشار و جریان نشت از شکستگیهای خطوط لوله به گونهای است که با افزایش فشار شبکه، جریان خروجی از درزهای احتمالی موجود در ساختار شبکه بیشتر میشود و بنابراین مدیریت فشار حاکم بر شبکه میتواند یک اقدام و راهکار کلیدی برای کاهش نشت در شبکه محسوب شود. وی ادامه داد: طبق بررسیهای به عمل آمده، میتوان انتظار داشت که با مدیریت فشار و بهینهسازی فشار حاکم بر شبکههای آبرسانی، بتوان مقدار نشت و نرخ ترکیدگیها، هزینه تعمیر و نشت موجود در ساختار شبکه را کاهش داد. معاون شرکت آبفای کشور اظهار کرد: برنامههای مدیریت فشار برای کاهش نشت و مصرف در چهار دسته کلی برنامههای کاهش یا تثبیت فشار، برنامههای پیشبینیکننده یا خنثیکننده نوسانهای شدید فشار، برنامههای کنترل تراز یا سطح و برنامههای پیادهسازی نواحی اندازهگیری فشار طبقهبندی میشود. تشیعی افزود: تجربههای موفق اجرای طرح در خاورمیانه نشان میدهد کاهش فشار به کاهش نشت از مقدار ۲/ ۱۰۳ به ۸/ ۸۵ مترمکعب در روز منجر میشود که این امر صرفهجویی ۴/ ۱۷ مترمکعب آب در روز را به همراه خواهد داشت. وی تصریح کرد: نشت آب حتی در شبکههایی با بالاترین بازده و بهترین راهبری وجود دارد و با توجه به اینکه تامین و توزیع آب برای مشترکان، نیازمند سرمایهگذاریهای زیادی است، لذا هدررفت آب ضرر و زیان فراوانی را به سامانههای آبرسانی تحمیل میکند.
ارسال نظر